Miroslava (75): V mé rodině se rodí jen dívky. Vsadila jsem se s těhotnou vnučkou, že také nebude mít kluka

Miroslava (75): V mé rodině se rodí jen dívky. Vsadila jsem se s těhotnou vnučkou, že také nebude mít kluka
Zdroj: Freepik

Miroslavu a její rodinu provází velmi podivná náhoda. Vždy se u nich rodí jen samé dívky. Chlapec nepřišel na svět už velmi dlouho. Vnučka paní Miroslavy doufá, že tuto rodinou tradici konečně prolomí. Povede se jí to?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 12. 2022 10:00

Člověk by si řekl, že šance, jestli se vám narodí dívka nebo chlapec, jsou stejné. V naší rodině tomu tak rozhodně není. Už tři generace se rodí jen samé dívky. Je to nezvyklá náhoda, které nikdo nemůže přijít na kloub.

Vždy se narodí holčička

Všechno začalo u mojí mamky. Byla první, komu se narodily samé dívky a od té doby nás to provází neustále. Když jsem si našla manžela a byla jsem s ním těhotná, myslela jsem si, že se mnou to končí. V tu chvíli mě nenapadlo, že by se to mohlo stát i mně. Ale stalo. Moje tři děti jsou dívky. Stejně na tom byly moje sestry, ani jedné z nich se nenarodil chlapec.

U nich ale linie rození dcer skončila. Dcerám mých sester se narodili i chlapci. U mých dcer to tak nebylo. Dohromady se jim narodilo pět dětí a mezi nimi nebyl ani jeden kluk. Od té doby jsme začali mluvit o rodinné tradici, či jak říkají moje dcery - prokletí. Jejich manželé si velmi přáli mužského potomka, ale měli smůlu. "Prokletí" nešlo zlomit.

Věří, že se narodí chlapeček

Teď, když je těhotná moje nejstarší vnučka Eva (23), tak o tom často mluvíme. Když nám před pár týdny oznámila, že je v očekávání, hned jsme se jí začali smát, že ani nemusí vymýšlet jméno pro chlapce. Určitě bude pokračovat v naší ženské tradici. „Doufám, že ne. Věděla jsem, co nás v rodině provází. A protože jsme dítě plánovali, přečetla jsem si na internetu několik rad, jak ovlivnit pohlaví miminka,“ řekla nám.

Malinko jsme se jí vysmáli, že to asi těžko ovlivní. Ona se ale tvářila vážně. „Já se s vámi klidně vsadím, že se nám nakonec narodí chlapeček,“ nedala se.

Musím si počkat na pohlaví dítěte

A Eva měla pravdu, na internetu je spousta článků věnujících se této tématice. Ale mně stejně přišlo, že naše tradice je silnější než jakékoliv babské rady. A tak jsem se s Evou vsadila. „Přeji ti, aby se ti narodil chlapeček, ale můj názor znáš,“ řekla jsem jí.

Uzavřely jsme sázku o večeři v lepší restauraci. Avšak Eva se rozhodla nezjistit pohlaví miminka pomocí ultrazvuku. Chce si počkat, až se miminko narodí. A tak to vypadá, že na výsledek naší sázky budeme muset čekat ještě dalších pět měsíců. Těžko říct, jestli to moje zvědavost vydrží tak dlouho, ale nic jiného mi nezbývá.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články