Lada (32): S tchyní mám zajímavý problém. Rozumím si s ní víc než s vlastní matkou

Lada (32): S tchyní mám zajímavý problém. Rozumím si s ní víc než s vlastní matkou
Zdroj: Unsplash

Lada má velké štěstí, vtipy o tchyních jsou jí cizí. S tou vlastní si rozumí už od toho dne, kdy se seznámily. Problém je, že Lada s ní tráví spoustu času a se vším se jí svěřuje. A její vlastní matka začala žárlit.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 01. 04. 2023 17:00

Ondřej (38) mě se svou matkou Ivanou (65) seznámil hned na začátku našeho vztahu. Okamžitě jsme si tak sedly, až jsem mu mámu záviděla. Já byla s tou svou neustále na kordy. To Ivaně jsem se svěřovala skoro se vším, což moje máma nesla těžce.

Na seznámení s jeho rodiči jsem se skvěle bavila

S Ondřejem jsme se znali měsíc a už mě pozval k mámě na večeři. Nejdřív mě to zarazilo, protože já svoje rodiče obvykle držela od vztahů co nejdál a co nejdéle. Když jsem poznala Ivanu, pochopila jsem, že se nemám čeho obávat. Objala mě tak pevně, jako mě moje máma neobjala snad nikdy v životě.

Ta žena se mi zalíbila hned na první pohled. Vypadala neuvěřitelně šik, nosila zapletený šedý cop, elegantní šaty a červenou rtěnku. Byla učitelkou výtvarné výchovy a šikovnou keramičkou. Obdivovala jsem každý umělecký kousek v jejím bytě.

Ihned se ke mně chovala jako k vlastní dceři a já s nadšením sledovala, jak blízký vztah má s Ondřejem. Takové rodiny jsem znala leda z filmů. Už za týden mě Ivana vzala na vernisáž a sklenku vína. Když jsem o ní vyprávěla mámě, jen podotkla, že to bude asi nějaká bohémka.

První zklamání ve vztahu jsem řešila s tchyní

Seznámení s mými rodiči proběhlo o poznání později a také formálněji. Nebyla to žádná ostuda, ale ani jednou se nikdo nezasmál. Rozhodně to nebylo jako u Ivany, kde jsme zůstávali v živém hovoru často i do půlnoci.

Po roce jsem zjistila, že jsem těhotná, ale záhy jsem potratila. Se vším jsem se svěřila Ivaně. Byla mi velkou oporou i proto, že měla stejnou zkušenost. Mámě jsem to neřekla, ale stejně se pak všechno nedopatřením dozvěděla. A právě od Ivany. Dost jí to ublížilo, jenže já si nemůžu pomoci. Jsou věci, o kterých s mámou neumím mluvit.

Po zásnubách s Ondřejem jsem se snažila mámu trochu víc zapojit, ale byla odtažitá. Šaty jsem vybírala s Ivanou a svojí sestrou. Na svatbě se máma musela hodně přetvařovat, aby dokázala s Ivanou mluvit. Poznala jsem to na ní a snažila se věnovat oběma stejně, což bývá pro nevěstu problematické.

Náš vztah je v ohrožení

Ač jsem si s Ivanou perfektně rozuměla, s Ondřejem jsme bohužel měli jisté rozepře. Neschopnost otevřeně spolu mluvit o všem a k tomu naše povahy, to všechno nás stavělo proti sobě. Ondřejovi začalo vadit, že se příliš svěřuji jeho matce, což docela chápu. Pak přišel s tím, že potřebuje pauzu, zkrátka nějaký čas na rozmyšlenou. Byla jsem v naprostém šoku.

Ondřej se odstěhoval na měsíc na chalupu a já věřila, že mě Ivana podpoří. Vycítila jsem ale, že je na straně svého syna. „Jsi silná, zvládneš to. Ondra někdy bojuje s vlastními démony, uvidíte, jestli to váš vztah ustojí,“ řekla nekompromisně. Doufám, že až se Ondra vrátí, neodstřihne mě. Nechci přijít ani o manžela, ani o tchyni...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články