Lukáš (25): Pálení čarodějnic mi přičarovalo životní lásku. Pomohla mi kytara i prvomájová pusa

Lukáš (25): Pálení čarodějnic mi přičarovalo životní lásku. Pomohla mi kytara i prvomájová pusa
Zdroj: Unsplash

Pálení čarodějnic je lidový zvyk, kdy se lidé potkávají u ohňů, aby společně sledovali hořící hranici s čarodějnicí, a přitom si opekli špekáček nebo si pošmákli na dobrém pivu. Oblíbenou tradici zbožňuje také Lukáš, jemuž 30. duben přinesl dokonce životní lásku.

Jan Švanda
Jan Švanda 30. 04. 2023 17:00

Kdykoliv se v kalendáři blížil poslední dubnový den, zbystřil jsem a moc se těšil. Pálení čarodějnic mám rád už od puberty. Táborový oheň, opékání buřtů, stavění hranice, na niž pak v podvečer vzplála loutka představující čarodějnici. K tomu dobrá hudba, zpěv a v pozdějším věku i popíjení piva. Třicátý duben je zkrátka magické datum, které mi přineslo i životní štěstí.

Aneta mě okouzlila

Stalo se tak před pěti lety, tedy ještě v „předcovidové době“. Bylo mi dvacet, byl jsem nezadanej a taky kulantně řečeno pěkně blbej. Obletoval jsem holky, zanedbával studium, rád si dal s kamarády pivko… Zkrátka jsem si plně užíval mládí a nad budoucností se příliš nezamýšlel.

Psal se 30. duben a já tradičně vyrazil s partou kluků na čarodějnice. Zamířili jsme na jeden rozlehlý palouk, kde vládla jako vždycky výborná nálada. Popíjeli jsme, kecali, až jsme si najednou všimli, že kousek od nás rozdělala oheň skupinka holek přibližně v našem věku. V tu chvíli jsme jako mlsní kocouři značně zpozorněli a pokukovali čím dál víc jejich směrem. Byly celkem tři a vypadaly opravdu sympaticky.

Dodali jsme si kuráž a šli k nim. Zeptali jsme se jich, zda bychom si mohli na chvíli přisednout, s čímž neměly žádný problém. Seznamovali jsme se, mě přitom z celého tria nejvíc upoutala Aneta (23). Dlouhovlasá bruneta, sice drobnější postavy, ale rozhodně žádná vychrtlá kost. Pěkná holka s pevným zadkem, která mě ohromně rajcovala.

Na rozdíl od kamarádek toho zase tolik nenamluvila. Když ale něco pronesla, stálo to za to a většinou rozesmála všechny kolem. Byla inteligentní a když na mě ještě vykulila svoje úchvatně velké modré oči, lapal jsem doslova po dechu.

Spasila mě kytara

Snažil jsem s ní dát do hovoru, zpočátku však nejevila moc zájem. Působila nedobytně, což mě na druhé straně hrozně přitahovalo, protože chlapi jsou zkrátka rození lovci.

Ledy se prolomily až po zhruba hodině, kdy jsem to už skoro vzdával. Vytáhl jsem z rukávu poslední trumf. Vzal do ruky kytaru a navrhl holkám, že zahraju nějaké trampské písně. Do té chvíle chladnou Anetu to velmi zaujalo. Dokonce si přisedla až ke mně a mile se na mě usmívala. Když jsem dohrál, dali jsme se do řeči a já žasl, kolik toho máme společného. Bylo fajn, že jsme se spolu mohli bavit prakticky o čemkoliv a vůbec se nenudili.

Kolem jedenácté večer jsme se rozloučili. Anetu jsem doprovodil na autobus, vyměnili jsme si telefonní čísla a já mazal domů. Celou cestu jsem na ni nepřestával myslet. Měl jsem jí plnou hlavu. Však jsem také hned na Prvního máje Anetě napsal a pozval ji na kávu. Souhlasila a celé odpoledne bylo super. Opět jsme si příjemně povídali, zjevně přeskočila jiskra i u ní. Kouzelně se na mě usmívala, smála se mým vtipům. Vrchol pak přišel poblíž jejího domu, kdy jsem ji políbil pod rozkvetlým stromem.

Vztah přerostl v manželství

Začali jsme spolu chodit a náš vztah se postupně prohluboval. Změnila moje chování i myšlení. Letos v létě oslavíme první výročí svatby, a i ve svazku manželském je nám spolu dobře. Občas se sice pohádáme, obvykle kvůli nějaké kravině, záhy se však rychle udobříme a je klid.

Klape nám to a oba dva si rok co rok rádi připomínáme pět let staré čarodějky, které nám oběma zásadně ovlivnily život.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články