Daniela (37): Přítel mě přestal přitahovat. Naštěstí se mi povedlo otěhotnět, takže s ním už nemusím spát

Daniela (37): Přítel mě přestal přitahovat. Naštěstí se mi povedlo otěhotnět, takže s ním už nemusím spát
Zdroj: Freepik

Daniela byla přes rok tolik zabraná do snahy o otěhotnění, že přehlédla jednu „maličkost“. Intimity s přítelem už provozovala pouze za účelem zplození potomka. Jakmile otěhotněla, vydechla si. A tímto by klidně veškerý jejich milostný život uzavřela...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 06. 04. 2023 10:00

S Lubošem (42) jsme se celkem brzy po seznámení shodli na tom, že chceme založit rodinu. Ulevilo se mi, že se nebojí závazků a veškerou pozornost jsem zaměřila na snahu o miminko. Až později jsem si uvědomila, že mě Luboš přestal přitahovat.

Snažili jsme se o miminko

S Lubošem jsem se vídala téměř rok. Nepatříme mezi nejmladší, takže jsme nechodili dlouho kolem horké kaše. A na rovinu jsme si řekli, co od života očekáváme. Po dětech jsme toužili oba, nebylo tedy nač čekat. Právě naopak, moje gynekoložka mě upozornila, že v mém věku může plodnost již rapidně klesat.

Vyzkoušeli jsme všechny zaručené vitamíny, procedury i cviky. Počítala jsem si plodné dny, měřila bazální teplotu a pila čínské byliny. Náš vztah mezitím začal skomírat. Vytratila se z něj zábava a lehkost. A ze mě se pomalu ale jistě stávala hysterická „snažilka“.

Luboš se mi občas pokoušel promluvit do duše a vrátit do vztahu jiskru. Vzal mě na tajný výlet, koupil mi květiny a pozval mě na večeři... Dokonce přinesl domů štěně. Jeho snahu jsem ocenila jen vlažně. Důležitý pro mě byl pozitivní těhotenský test. A pak se po roce objevila pověstná druhá čárka.

Těhotenství se pro mě stalo vším

V prvním trimestru se objevily komplikace, takže moje těhotenství bylo označeno za rizikové. Po dvanáctém týdnu a dalších testech bylo vše už v naprostém pořádku a nám oběma se ulevilo. „Pohlavní styk už také nebude problém,“ ubezpečil mě lékař s úsměvem, ale já se v duchu otřásla odporem.

Pomyslela jsem si, že toho už bylo dost. Luboše mi sice bylo líto, ale s povolením od pana doktora jsem se mu nesvěřila. Na hrátky jsem opravdu neměla ani tu nejmenší chuť. A přiznala jsem si, že jsem se musela přemáhat i posledních několik měsíců, než jsme počali.

Přemýšlela jsem o tom čím dál víc a pozorovala Luboše při hovoru nebo běžných činnostech. Najednou jsem viděla svého přítele úplně jinýma očima. Nemohla jsem si pomoci, ale s hrůzou jsem sledovala, že mě ani trochu nepřitahuje. Vždyť se k sobě ani moc nehodíme!

Doufám, že už s ním nebudu muset spát

Porod se blíží, pokojíček pro dítě máme připravený a oba se moc těšíme na naše nové role. Rozhodně nelituji, že jsem si zvolila jako otce dítěte právě Luboše. Bude perfektní táta. Jen si vůbec nechci představovat moment, kdy by mělo mezi námi dvěma opět dojít k intimnostem.

Moje babička občas z legrace vyprávěla, že s dědou měli sex celkem třikrát. Máma má dva bratry. Když se tak v zrcadle dívám na mě a Luboše během čištění zubů, dost s takovým postojem souzním.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články