Lukáš (39): Kamarád vyřešil krizi středního věku novou přítelkyní. Je tak hloupá, že se nám kvůli ní rozpadá parta

Lukáš (39): Kamarád vyřešil krizi středního věku novou přítelkyní. Je tak hloupá, že se nám kvůli ní rozpadá parta
Zdroj: Freepik

Lukáš kroutí hlavou nad výběrem partnerky svého kamaráda. Ten si našel mladou „buchtu“, která je dost přízemní, a tahá ji na srazy s partou. Všichni ho pak za zády pomlouvají.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 25. 07. 2023 10:00

Vojta (41) si jednoho dne přivedl holku, co sotva vyšla ze střední a očekává, že ji celá parta přijme mezi sebe. Kromě toho, že je na ni pěkný pohled, je čas s ní strávený utrpením. Nikdo ale Vojtovi neřekne, že si našel úplnou husu. 

Kamarádova nová holka se chová jako puberťačka

Hlavní jádro naší party kamarádů vznikalo už na vysoké a postupně se rozšířilo o mnoho členů. Jde to ruku v ruce s tím, jak se všichni usazují. Když jsme byli mladší, noví partneři se „přijímali“ do party snadno. S přibývajícím věkem to jde hůř. Už jsme na sebe zkrátka zvyklí.

Vojta se rozešel po mnoha letech s přítelkyní a přivedl si dvacetiletou Johanu. Naše první setkání jsem nevydýchal a musel asi po hodině z návštěvy odejít. Johana je prvoplánová krasavice s mnoha nepřirozenými úpravami, a když otevře pusu, člověk vůbec nechápe.

Všem kámošům je zřejmé, že má Vojta předčasnou krizi středního věku a potřebuje si mladou holkou něco dokazovat. Hloupé na tom je, že pak s jeho Johanou trávíme čas i my, ostatní, a je to otravné. Někdy mám pocit, že nekomunikuju s dospělou ženou, ale s některým z našich pubertálních dětí. 

Kamarád svoji lásku obhajuje

Když Vojta oznámil, že s Johanou míří v létě na vodu a vezme ji také na plánovaný cyklovýlet na Slovensko, nejeden kamarád svoji účast zrušil. Nikdo ale nemá odvahu říct Vojtovi, co si myslí. Všichni čekáme na to, až ho to pobláznění přejde a s Johanou se rozejde. 

Nedávno jsme se sešli u mě na chalupě, kde probíhal vesnický zápas v nohejbale, a Johana se dost nudila. Kousek od hřiště si rozdělala deku a jala se opalovat nahoře bez. Chlapi kazili celou hru a ženské se mohly vzteknout. Vojta byl trochu nervózní, ale zároveň jsem na něm viděl, že je na svoji trofej hrdý. „Kamaráde, já tě nepoznávám. Máte si vy dva vůbec co říct?“ zkusil jsem nadhodit téma po zápase, který jsme prohráli na plné čáře.

„S bývalkou jsme si toho tak nějak napovídali dost, klidně teď nějakou dobu pomlčím, jestli mi rozumíš,“ usmál se na mě bezelstně. Asi jsem rozuměl, že po nelehkém rozchodu potřebuje velkou změnu. Mám Vojtu fakt rád, budu muset respektovat i tu jeho nádheru.

Modlím se, aby se rozešli, ale zatím je to v nedohlednu

Po nějaké době mi Vojta vyprávěl, že ho Johana vzala na oslavu narozenin své kamarádky. Když viděl všechny ty slečinky a poslouchal jejich hovory, připadal si úplně mimo. Zadoufal jsem, že mu konečně dochází absurdita celého jeho vztahu. 

Zatím ale bere Johanu, kam může, drží ji za ruku a my ostatní dáváme tajně oči v sloup. Moc rozumu nepobrala, ale jak jsem se dozvěděl, nemá to moc společného s jejím nízkým věkem. Její matka je prý to samé v bledě modrém. Snad se Vojta probere. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články