Mahulena (43): Rozvádím se, protože manžel má milenku. On ale před dětmi hází vinu na mě

Mahulena (43): Rozvádím se, protože manžel má milenku. On ale před dětmi hází vinu na mě
Zdroj: Freepik

Když se Mahulena dozvěděla, že ji manžel Bohdan podvádí, měla jasno. Nevěru přes srdce nepřenese, proto požádala o rozvod. Bohdan ale začal hrát velmi špinavou hru. Před dětmi se snaží Mahulenu pošpinit a rozvod hodit na ni. Chystá se válka, kterou musí vyhrát Mahulena.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 02. 2023 10:00

Ve vztahu jsem byla ochotna tolerovat cokoliv. Až na jednu věc - nevěru. A té se bohužel můj manžel Bohdan (46) dopustil. Rozvod jsem rozpoutala já, ale jeho vinou. On se mě teď snaží před dětmi pošpinit a hodit to na mě.

Nevěru nedokážu odpustit

O tom, že se lidé podvádí, jsem samozřejmě věděla. Nikdy jsem pro to neměla pochopení. Doufala jsem ale, že mně se to nikdy nestane. Žila jsem v tom, že máme s Bohdanem spokojené manželství. Jenže o mě podvedl. A bohužel ne jednou. Víc jak rok udržoval poměr s jinou ženou.

Pro mě je to zkrátka neodpustitelné. Když jsem na to před třemi měsíci přišla, v první chvíli jsem nevěděla, co mám dělat. Brečet, nadávat nebo v minutě sbalit jeho věci a vykopnout ho... On svůj poměr už dál nezastíral a přiznal se k němu. Zjevně si myslel, že to bude polehčující okolnost a já mu snad odpustím.

Bohužel, nevěru přes srdce nepřenesu. Zastávám názor, že kdo to udělá jednou, udělá to znovu. Takže jsem se s Bohdanem snažila, i přes bolest, kterou mi způsobil, v klidu domluvit a v tichosti se rozvést. Především kvůli dětem. Hanka (13) je citlivá duše, o které jsem dopředu věděla, že náš rozchod neponese dobře. Syn Aleš (11) nedá na tátu dopustit. Je to jeho veliký vzor. Takže jsem to chtěla celé provést v klidu.

Manžel hází rozvod na mě

Bohdan ale kolem sebe začal kopat. Sotva jsme to dětem začali vysvětlovat, už jim hrál na city. „Víte, maminka už mě nemá ráda, proto chce, abych odešel," pronesl smutně a začal skoro brečet. Na to jsem musela hned reagovat. „Já tě mám ráda právě až moc. To ty jsi udělal chybu," snažila jsem se dětem ukázat, čí je to vina.

Hanka nevěděla, co si myslet, Aleš se automaticky postavil na stranu otce. „Já chci k tátovi," zahlásil. „Na tom všem se musíme s tátou domluvit," vysvětlila jsem synovi. „Já k tobě nechci, chci k tátovi, aby nebyl sám," žadonil Aleš. Až později jsem se dozvěděla, že si Bohdan u dětí připravil půdu a vymýšlel si o mně nesmysly.

Ačkoliv je to on, kdo má milenku, kvůli které se rozpadá rodina, tak dětem tvrdí něco jiného. Vtlouká jim do hlav, že to já jsem si někoho našla. Když mi to dcera říkala, nevěřila jsem vlastním uším. Nejraději bych dětem řekla celou pravdu. Třeba to, jak mladá ta žena je a že otcův poměr trvá víc jak rok...

Za děti budu bojovat

Nechci ho ale u dětí pošpinit. Je to jejich táta. V jejich očích má být pořád za toho hodného, co se o ně postará. Snažila jsem se Bohdanovi domluvit a požádat ho, aby si nevymýšlel. On mě však uzemnil se slovy, že udělá cokoliv, aby měl děti ve výhradní péči. Takže mě nutí také bojovat. Ty děti jsou naše. Máme na ně stejné právo. Už je ve finále asi jedno, proč se vlastně rozvádíme.

Já jen nechci, aby z toho děti měly trauma. Doufala jsem, že se s Bohdanem domluvíme. Rozvod proběhne v klidu, rozdělí se majetek, nastaví střídavá péče a bude. Jak se ale zdá, on chce válku. Má ji mít. Já jsem nic neprovedla a za svoje děti budu bojovat ze všech sil.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články