Marek (36): Kontaktoval mě někdejší kamarád. Dozvěděl se snad, co jsem mu před 15 lety provedl?

Marek (36): Kontaktoval mě někdejší kamarád. Dozvěděl se snad, co jsem mu před 15 lety provedl?
Zdroj: Freepik

Výčitky svědomí mohou přetrvat dlouho, ani hranice jedné dekády je nemůže vymazat. Marek v minulosti udělal něco, čeho lituje. Doteď se s někdejším nejlepším kamarádem nevídal, když ho ale Martin nedávno kontaktoval, začal se Marek obávat, že ví, co mu kdysi provedl.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 08. 08. 2023 07:00

Je to více než patnáct let, co jsem udělal nehezkou věc. Podvedl jsem svého tehdejšího kamaráda. Jsem vcelku zásadový člověk, který nedělá věci bez rozmyslu, proto mě doteď mrzí, co se tenkrát v noci stalo.

Bylo to divoké období

Bylo nám všem okolo dvaceti, studovali jsme vysokou a užívali si svobody. Hodně jsem kamarádil s Martinem, dokonce jsme spolu nějaký čas bydleli. Hodně času u nás trávila také Martinova přítelkyně Nikola.

Pořádali jsme společné večírky, chodili často ven a v podstatě jsme se přes den učili a pracovali a večer pařili. Doteď nechápu, že jsem to období přežil. Málo spánku, hodně alkoholu i různé experimenty s jinými látkami, to všechno bylo na týdenním pořádku.

Udělal jsem chybu

Doteď nechápu, co se oné noci stalo. Vím jen, že Nikola přespávala u nás, nepamatuji si, proč byl Martin pryč, z jakého důvodu odešel a Nikolu tam nechal. Povídali jsme si, pili a pak mám okno. Vím jen, že jsem se s ní probudil nahý v posteli. Ona už vstávala a jen řekla, že se to nikdy nikdo nesmí dozvědět.

Dal jsem jí za pravdu, hodně jsem toho litoval. Jak jsem to mohl kamarádovi udělat? Copak nemám žádnou čest? Bylo mi hrozně. Ale celé další tři roky, co jsme se pravidelně vídali, jsme to před Martinem tajili.

Znovu mě oba kontaktovali

Nikola s Martinem se nakonec odstěhovali a já odjel do zahraničí. Náš kontakt postupně zeslábl. Párkrát do roka jsme si napsali, ale nakonec i to přestalo. Teď je to osm let, co jsem ani o jednom z nich neslyšel. Na tuto kapitolu svého mládí jsem pomalu zapomněl. Našel jsem si manželku a mám dvě krásné děti.

Před pár dny mi ale přišla zpráva od Nikoly, ptala se mě v ní, jak se mi daří. Nechtěl jsem na to hned odpovídat, nevěděl jsem, co za jejím náhlým zájmem stojí. Když včera přišla zpráva i od Martina, začal jsem být paranoidní. Co když prasklo to, co jsme s Nikolou dělali? Je mi zle z toho, co jsem byl schopný provést kamarádovi. Jsem prostě špatný člověk.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články