Matouš (24): Návštěva gynekologa mě šokovala. Přítelkyně čeká trojčata, to již finančně neutáhnu

Matouš (24): Návštěva gynekologa mě šokovala. Přítelkyně čeká trojčata, to již finančně neutáhnu
Zdroj: Unsplash

Každé dítě si v jednu chvíli uvědomí, že by se rádo osamostatnilo od svých rodičů. Matouš na to přišel velmi rychle. Naštěstí se mu povedlo najít dobrou práci, takže neměl problém s penězi. Ten nastal až v té době, kdy se ukázalo, že jeho partnerka čeká trojčata.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 20. 06. 2023 07:00

Od svých osmnácti let bydlím sám. Z domu jsem se odstěhoval docela brzy, ale všechno mi v té době vycházelo. Našel jsem si slušnou práci a vydělával tolik, abych si mohl dovolit platit nájem.

Rodiče mě podporují

Nebylo to tak, že bych své rodiče neměl rád nebo že bych si tak moc přál mít od nich pokoj. Máme spolu opravdu dobrý vztah. Já je mám moc rád a oni mě. A právě proto mi moje rozhodnutí nevymlouvali. Podporovali mě a řekli, že když budu cokoliv potřebovat, stačí jim jen říct.

Svoje první samostatné bydlení jsem si užíval. Dodělal jsem střední a začal pracovat na plný úvazek. Moc mě to ve firmě bavilo a rychle jsem postupoval nahoru. Ale ukázalo se, že ani dobrá práce a slušný příjem mi možná nebudou stačit.

Našel jsem si přítelkyni

Před dvěma lety jsem se seznámil s úžasnou holkou. Sofie (24) je prostě báječná a já ji strašně moc miluju. Je to nejlepší, co mě doteď v životě potkalo. Začali jsme spolu bydlet. Studuje architekturu a to jí dává natolik zabrat, že momentálně nemá čas přivydělávat si. Nijak mi to nevadilo.

Před třemi měsíci za mnou Sofie přišla s tím, že je těhotná. Vzal jsem to jako dobrou zprávu. Říkal jsem si, že to s jedním dítětem v pohodě zvládneme.

Musím požádat o pomoc rodiče

Nedávná návštěva gynekologa však ukázala, že to nebude tak jednoduché. Na ultrazvuku totiž bylo jasně vidět, že Sofie čeká trojčata! A to už mě docela vyděsilo. Jedno dítě bychom nějak zvládli, ale tři...

Budeme potřebovat větší byt, nové auto, spoustu věcí pro miminka. Oblečení, plenky, hračky, léky – a to všechno třikrát. To už s mým platem jen tak neutáhneme. A jelikož Sofie dosud studovala a nepracovala, nebude mít ani nárok na mateřskou. Dost mě to vyděsilo. A tak jsem pochopil, že jediná možnost je nastěhovat se zpět k mým rodičům. Mají obrovský dům, dokonce bychom tam měli i soukromí. Po těch letech samostatného života se mi do toho nechce, ale jinou alternativu nevidím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články