Matouš (28): Ze vztahu se najednou vytratilo to, co nás vždy spojovalo. Přítelkyně mi ale nechce říct důvod

Matouš (28): Ze vztahu se najednou vytratilo to, co nás vždy spojovalo. Přítelkyně mi ale nechce říct důvod
Zdroj: Freepik

Když mají partneři společné záliby, je to ve vztahu jen dobře. Matouš byl šťastný, že jeho přítelkyně Nina je stejně aktivní sportovkyně a nenudí se s ní. Jenže před pár týdny se něco změnilo. Nina sedí doma a na jakékoliv sportovní aktivity rezignovala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 02. 04. 2023 07:00

S Ninou (28) tvoříme pár pět let. Za tu dobu jsme se už poznali velmi dobře. Víme, co nás spojuje, i to, co jednoho na druhém štve. Víme o sobě první poslední. Ale důvod, proč Nina z čista jasna přestala sportovat, je mi záhadou.

Poznali jsme se na běžeckém závodu

Sport byl náš společný koníček už od začátku. Dokonce jsme se poznali na běžeckém závodu. Po doběhnutí jsme se dali do řeči a bylo mi jasné, že Nina je stejný sportovní nadšenec jako já. Kromě běhání chodila pravidelně hrát volejbal a plavat. Když náhodou měla volno, šla běhat. Řekla mi, že je to ta nejlepší aktivita na uvolnění, zbaví se tím stresu a příjemně se unaví.

Já to mám podobně. Běhám velmi rád, je to pro mě ta nejlepší odpočinková aktivita, když přijdu večer unavený z práce. Také hraji florbal, basket a skoro každý den si zajdu aspoň na chvíli do posilovny.

Najednou ji nic nebaví

Oba nás spojoval sport a touha žít zdravě. V létě jsme spolu lezli po skalách, v zimě jsme zase víkendy trávili na sněhu. Byli jsme v tomto ohledu oba hodně akční a k nezastavení. Před dvěma měsíci ale Nina začala na všechno říkat ne. Pokaždé, když jsem vymyslel nějakou sportovní aktivitu, vymluvila se. Měli jsme třeba jít na přátelský turnaj v beach volejbalu s kamarády. Odmítla, prý má moc práce. Další víkend jsme měli jít na lezeckou stěnu, znovu jsem šel bez ní.

A tak to pokračuje dál a dál. Dokonce jsem zjistil, že už přes dva měsíce nebyla běhat. Nechodí na plavání, nechodí na žádné tréninky. Je zavřená doma a nic nedělá. Je mi to moc líto, protože sport byl náš společný koníček. Nechápu, proč se ho teď vzdává.

Nevím, co s ní je

Několikrát jsem se jí ptal, co se stalo. „Nic se mi neděje, jsem v pohodě. Nechápu, proč to všechno tak řešíš,“ odsekla nevrle. Já ale mám o Ninu strach. Když se tak jednoduše vzdala našeho společného zájmu, co když jsem další na řadě já?

Mám také strach, že s ní není něco v pořádku. Ale co mám dělat, když o tom se mnou nemluví? Jak mám zjistit, co ji doopravdy trápí? Doufám, že v tom není nějaká nemoc.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články