Milena (28): Rok jsme spolu tajně spali. Pak opustil přítelkyni a po mně chce to samé

Milena (28): Rok jsme spolu tajně spali. Pak opustil přítelkyni a po mně chce to samé

Milena se dostala do ošemetné situace. Tři roky má přítele Adama, ale jejich vztah se změnil k horšímu. Do jejího života vstoupil Marek a ona mu podlehla. Rok se tajně scházeli, byli oba zadaní, až jednoho dne Marek opustil svoji přítelkyni po desetiletém vztahu a po Mileně chce to samé. Ta s tím má ale problém.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 19. 09. 2020 11:00

Adama jsem poznala na škole. Je o rok mladší, chodit jsme spolu začali paradoxně, až když jsem se odstěhovala do Prahy a našla si práci, kdy si mě po pár letech našel na sociální síti a psali jsme si. Pár měsíců jsme se vídali jen o víkendech, ale nevyhovovalo nám to, tak jsme vymysleli, že se přistěhuji zpět a budu dočasně dojíždět, než si najde také práci v Praze. Bylo to náročné. Adam se snažil, opravdu hledal, ale nic kloudného se nenabízelo. Neměla jsem problém kvůli němu čekat a dál jsem dojížděla. Po roce a půl jsem z toho ale už byla unavená, protože mi přišlo, že jsem pořád jenom v autobuse nebo v práci.

Adam s hledáním přestal a od té doby jsme se hádali. Jinak jsme mezi sebou vycházeli dobře, ale jak jsem se začala ptát na práci a stěhování, byl to pro něj problém. „Mám tu rodinu, přátele, dobrou práci...“ vyjmenovával důvody, proč změnil názor. Strašně mě to štvalo, protože takhle jsme se nedomluvili. Měla jsem ho ale ráda a nechtěla to vzdát, bohužel měsíc od měsíce to bylo horší a horší.

Byl to pro mě ventil

Pak mi do života vstoupil Marek. Nastoupil k nám do práce a stali se z nás přátelé. Když jsem musela v práci zůstat déle kvůli uzávěrce, přespávala jsem u kamarádky. Jednoho dne jsem končila až v devět večer a Marek se zeptal, jestli nezajdeme na pivo. Od toho večera to mezi námi bylo jiné, netrvalo to dlouho a poprvé jsme se políbili.

Marek je o pět let starší, měl deset let přítelkyni a já ho ujistila, že od něj nic nežádám, protože jsem také zadaná. Věděli jsme o sobě všechno. Doma jsem se vymlouvala na častější a častější přesčasy a s Markem jsme se tajně scházeli. Jenže se do mě zamiloval a já mu řekla, že se v žádném případě s Adamem nerozejdu, aby to ani on nedělal.

Teď mě vydírá

On byl ale moc zaláskovaný, každý den mi říkal, jak mě miluje, až to nakonec opravdu udělal. Seděli jsme spolu jednou v hospodě, kde mi prozradil, že odešel od přítelkyně a prosil, abych byla s ním. Nemohla jsem, nešlo to. Apelovala jsem na něj, aby se k ní vrátil, ale on byl rozhodnutý, že chce být se mnou.

Opakovala jsem mu, že jsem jasně říkala, že se nikdy s Adamem nerozejdu kvůli někomu jinému. „Jestli to skončí, tak z jiného důvodu, ale ne kvůli jinému chlapovi“, ale Marek začal vyhrožovat, že když to neudělám, tak mu to řekne sám. Ptá se mě několikrát do týdne a je čím dál víc nesnesitelný. Už spolu ani nemáme sex a on strašně žárlí na to, že já s Adamem určitě spím. Nedá se to vydržet, hrozně se změnil. Myslela jsem, že se jen občas uvolníme, a ne že z toho teď bude takové peklo.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články