Petr (31): Náš vztah s přítelkyní vyhasl. Když jsem ji chtěl opustit, zachovala se dost podle

Petr (31): Náš vztah s přítelkyní vyhasl. Když jsem ji chtěl opustit, zachovala se dost podle
Zdroj: Unsplash

Petr se snažil, aby zajistil svou rodinu. Jeho přítelkyni Karolíně to však bylo pořád málo. Situace dospěla až do stádia, kdy přestali být partnery a spojovala je jen jejich dcera. Když se Petr rozhodl vztah ukončit, nepočítal s tím, co se stane.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 09. 01. 2022 10:00

S Karolínou jsme si děti přáli oba. Nebyli jsme žádní kariéristé. Já pracoval jako skladník. Když jsem si chtěl přivydělat, vzal jsem směnu navíc. Špatně jsme se ale nikdy neměli, uměl jsem s penězi hospodařit a i z malé mzdy jsem čas od času něco naspořil. Když se nám narodila Esterka, splnil se mi velký sen.

Chtěla pořád víc a já neměl

První rok jsme si užívali jako rodina. Jezdili jsme na výlety a trávili čas společně. Druhý rok Esterčina života to začalo být na úrovni partnerského vztahu složitější. Přestávali jsme si s Karolínou rozumět. Hádky byly čím dál častější, týkaly se zejména financí. Bylo těžké volit mezi rodinou a prací. Peníze byly potřeba, ale jejich vydělávání mi ubíralo čas. To už je holt úděl mužů.

Karolína však chtěla stále víc. Jezdit na dovolené, pořídit větší dům, romantické večeře. To vše něco stálo a z jejího rodičovského příspěvku se rozhodně vyžít nedalo. "Jsi chlap, tak se starej," říkala mi často. A já se bál přiznat, že někdy je toho na mě moc. Že bych si chtěl užít obyčejný den bez práce. Trochu zvolnit. Vzít si dovolenou a nedělat vůbec nic. "Martina s Liborem si teď koupili nové auto, viděl jsi?" naznačovala mi. "Kájo, my na nové auto nemáme. Sotva vyjdeme s tím, co vydělám," vracel jsem ji zpátky na zem. "Tak kdyby ses třeba víc snažil, no?" řekla laškovně a dala mi pusu.

Narazil jsem na jinou ženu

Když jsem rozhodl, že se nic pořizovat nebude, okamžitě bylo zle. "Tak sis neměl dělat rodinu, když ji neuživíš," křičela na mě. Časem jsme spolu přestali spát, řešili jsme jen Esterku. Byli jsme rodiče, ale nebyli jsme partneři. Z tíhy rodinné situace jsem začal čas od času utíkat na pivo do místní hospody. Seděl jsem na baru a přemýšlel, jak z toho ven, jaké mám možnosti. Tam jsem se seznámil s Anetou.

"Neměl bys to vzdávat, máte spolu dítě. Už kvůli němu," radila mi Aneta. Kdo by čekal, že se dáme dohromady a tajný milenecký vztah bude na světě, měl by pravdu. Chyběla mi láska, porozumění. První pusu jsme si dali půl roku poté, co jsme se seznámili. Bude to znít divně, ale zatočil se se mnou svět. Najednou jsem cítil, že znovu žiju. Anetě bylo jedno, kolik vydělávám. Šlo jí o to, jaký jsem člověk. "Respektuju, že máš rodinu. Vím, že nemáme budoucnost," řekla mi jednou.

Přítelkyně vyhrožuje, že už nikdy neuvidím dceru

Já to ale cítil jinak. Už dlouho jsem přemýšlel, že nebudu dobrým otcem pro Esterku jen v případě, že zůstanu s Karolínou. Náš vztah byl vyhořelý, nebylo v něm už nic navíc. Když jsem Káje oznámil, že se s ní chci rozejít, byl jsem natolik upřímný, že jsem jí narovinu řekl i o Anetě. "Neplánujeme spolu momentálně nic, ale měla bys to vědět. Nechci, aby ses to dozvěděla od kohokoliv jiného," přiznal jsem upřímně, ale to se mi krutě vymstilo.

Od té chvíle nese naše konverzace jednu výčitku za druhou. A mimo výčitek bohužel i výhrůžky, že Esterku už neuvidím. Tak nějak jsem počítal, že pokud náš vztah ukončím, zůstane Esterka s mámou. Je s ní od svého narození, Karolína s ní byla několik let na rodičáku. Ale nenapadlo mě, že mi bude bránit ve styku s ní. "Ester už nikdy neuvidíš, ti říkám! Táhni si za tou svojí," křičela Karolína. Vím, že bych to mohl řešit soudně, ale nevím, kam se obrátit. Nemám na právníka. Zatím žijeme spolu, ale chci se odstěhovat. Ten strach, že bych svou dceru už nikdy neviděl, mi ale nedovolí myslet na sebe. Nevím, jak se zachovat. Tak zatím zůstávám.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články