Radek (36): Zvykl jsem si, že má žena pořád mastné vlasy. Teď se změnila a já se bojím nejhoršího

zoufalý muž
Zdroj: Freepik.com

Každý muž je spokojený, když se jeho partnerka o sebe stará. Manželka pana Radka to ale poslední roky neřešila. Teď se zničehonic změnila a Radek má strach, že za tím nevězí jen touha vypadat zase k světu.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 23. 02. 2021 11:30

Milena je dva roky na mateřské a její priority se pochopitelně změnily. Už nemá čas ani chuť se každý den krášlit. Nejdřív mi to přišlo trochu líto, ale postupně jsem si zvykl.

Oči jí otevřela až moje sestra

Během šestinedělí jsem se jí neodvážil nic říct, protože byla vyčerpaná a žila jen miminkem. Když si ale trochu zorganizovala čas, tu a tam jsem namítl, že by se mohla upravit, dát si sprchu, cokoliv, aby se i ona cítila lépe. Jenže to smetla ze stolu s tím, že si takovými malichernostmi nebude krátit volné chvíle, kterých má už tak nedostatek.

Oči jí otevřela až moje sestra, která k nám jednou přijela na návštěvu s o půl roku mladším miminkem. Přestože jsme sourozenci, uznal jsem, že jí to velice slušelo. Žádné vytahané triko se zaschlými skvrnami od mléka, žádné rozcuchané vlasy. Veronika byla namalovaná, upravená a vypadala skvěle.

Ačkoliv je Milena moje žena, v tu chvíli jsem se za ni styděl. Vedle Veroniky působila jako šmudla a myslím si, že ten rozdíl zaregistrovala i ona, jelikož se od té doby začala alespoň normálněji oblékat a ráno si malovat oči. Jediné, co extra neřešila, byly vlasy. Ty nosila permanentně stažené v culíku, protože ji nebavilo si je mýt.

Vlasy si myla jen jednou na 14 dní

Nejhorší to pro mě bylo po milování, kdy mi položila hlavu na hruď a já jsem cítil zápach jejích nemytých vlasů. Občas to maskovala nějakým pudrem, ale podle mě to bylo ještě horší, a navíc měla na vlasech bílé fleky.

K mytí vlasů se Milena dokopala jednou za čtrnáct dní. Jenže v jejím případě by bylo žádoucí vydrhnout je šamponem každý druhý den. Přesto jsem si na tu její pofidérní hygienu jakž takž zvykl a byl jsem rád, že alespoň nechodí jako vagabund.

Teď se strojí jak na módní přehlídku

Pak se jednoho dne něco změnilo. Milena mi začala dávat malou častěji na hlídání, aby si zašla do obchodu. A na ten nákup se vždycky vystrojí jako na módní přehlídku! A co víc, začala si mýt hlavu, a to jsem jí to už dlouho nepřipomínal.

Musí v tom být jiný muž, protože kvůli mně to nedělá. Zatím ji nenápadně sleduji, ale jsem z toho nervózní. Mám sice upravenou ženu, nicméně jsem přesvědčený, že za tím vězí něco víc. Asi bych byl raději, kdyby byla zase za šmudlu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články