Radka (39): S tajným milencem jsme si dali slib. Bohužel jsem ho dodržela jen já

Radka (39): S tajným milencem jsme si dali slib. Bohužel jsem ho dodržela jen já
Zdroj: Pixabay

Radka věděla, že její manželství už není jako dřív. I tak v něm zůstávala kvůli synovi. Jednoho dne si začala s Honzou, do kterého se zamilovala. Po dvou letech přišel její milenec s tím, aby se oba rozvedli a byli spolu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 06. 2021 13:00

Vdaná jsem byla sedmnáct let. Naše manželství přestalo plnit svoji funkci před dvěma lety. Spolu nás držel jen náš syn. Našla jsem si milence, se kterým jsme si po čase dali jistý slib.

Pořídila jsem si milence

Exmanžel Tomáš (45) si žil po svém a nerad se podřizoval rodině. Když měl příležitost někam jet s kamarády, vždycky ji využil. Hájil se tím, že on svoje koníčky potřebuje. Snažila jsem se pro to mít pochopení. Když byl ale víc pryč než doma, začínalo mi to vadit. Už jsem čekala jen na správný den, kdy mu vpálím, že na nás kašle.

Osud mi ale do cesty přihrál Honzu (43). Pracoval ve stejné budově jako já. Najednou jsem na něj všude narážela. Kamkoli jsem šla, tam byl. Vždycky jsme se pohledem pozdravili a šli si po svých. Až jednoho dne mě oslovil v kantýně: ,,Zdravím vás, mladá paní, máte zde místo?“ Kývala jsem na souhlas.

Dali jsme se do řeči. Měla jsem pocit, že ho znám snad roky. Měli jsme toho tolik společného. Hodinová pauza na oběd nám nestačila. Pozval mě ten večer na skleničku. Neviděla jsem za tím nic špatného. Šla jsem ráda. Honza působil zábavně a věděl, čeho chce ještě v životě dosáhnout. S každou další schůzkou jsme si byli blíž a blíž.

Chtěl, abychom se oba rozvedli

Já přiznala, že jsem vdaná. Na rovinu jsem poodkryla, jak vlastně s manželem žijeme. ,,Ne spolu, ale vedle sebe. Už to dávno není, co bývalo,“ přiznala jsem. Honza na tom byl stejně. Na rozdíl ode mě měl dvě děti. Tvrdil, že jim to s manželkou neklape už roky. Pobrečeli jsme si nad skleničkou vína, jací jsme chudáci. Od toho dne jsme začali o náš vztah pečovat.

Nemuseli jsme se nikde schovávat. Ukazovali jsme se spolu na veřejnosti. Pro mě to bylo jasné znamení, že pro něj nejsem jen milenka. Dva roky jsme spolu aktivně chodili, než přišel s nápadem, který se mi líbil. ,,Navrhuji, abychom se rozvedli a žili spolu. Co říkáš, miláčku?“ otázal se mě. Byla jsem v šoku.

Opakovaně jsme tuto otázku probírali, než padl konečný verdikt. Oba doma řekneme, jak se věci mají, a rozjedeme rozvody. Já jsem to Tomášovi řekla ještě ten večer. Reagoval nečekaně. Začal slibovat, jak se změní a dá věcem nový směr. Já už ale o změny nestála. Byla jsem pevně rozhodnutá ho opustit.

Já se rozvedla, milenec nikoli

Rozvod proběhl v klidu a dodnes jsem za to Tomovi vděčná. Horší je to s Honzou. Zatímco já už mám všechno za sebou, on to doma ještě neřekl. Vždy si najde nějaký důvod, proč to odložit. Ať už manželčino těžké období v práci, nebo nemocné děti. Nejprve jsem to brala a doufala, že jakmile to půjde, podá žádost o rozvod. Po čase jsem vystřízlivěla a došlo mi, že on se rozvádět vůbec nechce.

Není si naším vztahem zcela jistý. Chce mít zadní vrátka. I když mě to bolelo, vztah jsem ukončila. Honza začal zase slibovat, že to dotáhne. Jenže kdyby vážně tolik chtěl, už by to bylo za námi. I tak mu jsem vděčná, protože nebýt jeho, možná bych i já setrvávala v nefungujícím manželství. Aktuálně jsem sice bez partnera, ale beru to vlastně jako plus.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články