Rosťa (49): Lítám v pěkném maléru. Zakoukal jsem se do dcery své přítelkyně

Rosťa (49): Lítám v pěkném maléru. Zakoukal jsem se do dcery své přítelkyně
Zdroj: Freepik

Rosťa dva roky vedl spokojený život po boku své partnerky Anny, která už má dospělé děti Leontýnu a Tomáše. Když se Leontýna rozešla s přítelem, útočiště našla u Anny. A tehdy se stalo něco, co Rosťa neplánoval. Zamiloval se do Leontýny. Už se na ni divá jinak a nemůže si pomoci. Zvažuje, zda má jít s pravdou ven, nebo raději mlčet.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 11. 03. 2023 07:00

Moje přítelkyně Anna (45) je skvělá ženská, která si zažila své. Z předchozího manželství má dvě děti - krásnou Leontýnu (24) a Tomáše (20). A problém, který aktuálně řeším, je to, že jsem se zakoukal do Leontýny…

Po rozvodu jsem znovu našel štěstí

Od mého rozvodu uběhlo několik let. Nedoufal jsem, že bych k sobě ještě mohl najít parťačku na stáří. Setkání s Annou považuji za osudové a jsem za něj neskonale rád. Anna má mnoho kladných vlastností a k tomu všemu je to ještě krásná žena! V pětačtyřiceti vypadá o deset let mladší. Udržuje se ve formě jak fyzicky, tak mentálně. Léta ženatí kamarádi mi ji závidí.

Už po roce jsme spolu začali bydlet. Vzhledem k tomu, že už nejsme žádní mlaďoši, určité fáze vztahu jsme přeskočili a začali se velmi rychle chovat jako rodina. Obě její děti už žijí vlastními životy. Čas od času k nám jezdí na oběd, někdy si holky zajdou na skleničku. Jsem rád, že mi udělali místo a vzali mě za svého.

Já děti nemám. O to víc mě těší, že mám s Tomášem skvělý vztah. Je nadšený, že se ode mě může něco naučit. Jsem automechanik a auta jsou mojí velikou vášní. Čirou náhodou to má Tomáš stejně. Hodně času trávíme v garáži, kde ho učím novým věcem. Zkráceně řečeno, nic mi nechybí, jsem takhle naprosto šťastný.

Zakoukal jsem se do její dcery

Situace se změnila, když Leontýna po několika letech rozešla s přítelem. Anna jí hned nabídla, aby šla bydlet k nám, než se z toho dostane. To se stalo před třemi měsíci. Byt je veliký a ona má svůj vlastní pokoj. Ze začátku trávila večery s námi u televize. Potřebovala společnost a pochopení.

Jednou za mnou Anna přišla s prosbou, abych její dceru někam vytáhnul a přivedl ji na jiné myšlenky. Zašli jsme spolu do kina a posléze na večeři. Leontýna ke mně byla velmi otevřená a my si dlouhé hodiny povídali. Už během tohoto večera jsem se přistihl, že se na ni dívám jinak. Ne jako na dceru své přítelkyně, ale jako na krásnou a chytrou ženu.

I ona mě najednou začala sama vyhledávat. Občas na mě počká před prací, jindy mi přes den zavolá a zeptá se, jak se mám. Dělá mi to dobře, protože mi není lhostejná. Nedávno Anička odjela na víkend pryč a my zůstali doma sami. Otevřeli jsme si láhev vína a do noci řešili své problémy. Před odchodem do postele mě Leontýna políbila. A to na rty. Ještě půl hodiny jsem nehnutě seděl na gauči a přemýšlel, co se to děje.

Vím, že takový vztah nemá budoucnost

Následující týdny ukázaly, že jsem se do ní zamiloval. Vyloženě vyhledávám chvíle, kdy s ní mohu být sám. Domů se těším mnohem víc než před jejím nastěhováním. Tajně ji pozoruji, když se třeba maluje nebo kouří na balkóně. Dokonce si myslím, že i ona ke mně chová trochu jiné city.

A tak řeším, co budu dělat dál. Zda se jí mám vyznat ze svých citů a riskovat, že všechno zničím. Něco mi říká, že bych měl mlčet a užívat si štěstí s Annou. Bohužel, to už mi nejde. Kdykoliv zavřu oči, vidím krásnou Leontýnu. Buď mám jen nějakou krizi, nebo jsem se na stará kolena zbláznil. Takový vztah by asi stejně neměl šanci vydržet.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články