Růžena (43): Ve dvaceti letech jsem si vyslechla předpověď kartářky, která se postupně vyplnila

Růžena (43): Ve dvaceti letech jsem si vyslechla předpověď kartářky, která se postupně vyplnila
Zdroj: Freepik.com

Paní Růžena si ve svých dvaceti letech vyslechla předpověď kartářky, která nebyla přívětivá. Měly ji čekat dva rozvody a smrt milovaného muže, se kterým ale předtím otěhotní. Nebrala kartářku vážně. Po prvním rozvodu ale znejistěla. Vyplnila se nakonec dávná předpověď?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 11. 2020 15:00

Když mi bylo dvacet let, kamarádka mi k narozeninám dala dárek v podobě návštěvy kartářky. Sama bych k ní nikdy nešla, ale dárky se odmítat nemají.

Dárek k narozeninám

Přesně si pamatuji, jaký jsem z toho měla pocit. Přišlo mi to jako ztráta času. Bylo to dané tím, že jsem na nic takového nevěřila. Přišlo mi zcela nemožné, aby mi někdo z karet dokázal říct, jaká bude moje budoucnost. Šla jsem k ní jenom proto, že to byl dárek od dobré kamarádky.

Dělala mi doprovod. Přijely jsme ke staršímu domu, který nevypadal příliš vábně. Přišla nám otevřít žena, která měla na každém prstě snad pět prstýnků a na hlavě zvláštně umotaný šátek. Nevypadala jako většina normálních lidí. Působila na mě poněkud vyšinutým dojmem. Posadila si mě naproti sobě a divadlo mohlo začít.

Vyložila na stůl karty a já se měla ptát, co mě zajímalo. Moc jsem se na to nepřipravila, takže jsem to vymýšlela až na místě. Upřímně mě asi nejvíc zajímalo, zdali si najdu muže a založím rodinu. Tím, že to nebyl můj nápad a nevěřím tomu, přála jsem si, aby to bylo rychle za námi a já mohla odejít.

První rozvod

Vyslechla jsem si ovšem něco, co mě rozčílilo. Kartářka mi to říkala polohlasem a velmi opatrně. „Čekají tě dva rozvody. Po tom druhém budeš chvíli sama. Pak se ukáže muž, který tě bude milovat, a ty jeho. Bohužel, až otěhotníš, muž zemře.“ Když to celé dořekla, bylo mi z toho zle. Co si to ta ženská dovoluje?

Víc jsem slyšet nechtěla. A za to bere peníze? Celé jsem to hodila za hlavu. Jak šel čas, já našla svoji první lásku. Po třech letech se konala svatba. Naše manželství vydrželo sotva čtyři roky. Exmanžel se rád napil a pro ránu nešel daleko. Bylo mi dvacet devět, takže nic nebylo ztracené a já si našla novou lásku.

Se svatbou jsem byla opatrná, nerada bych se znovu spálila. Nakonec jsme se po pěti letech vzali. Doufala jsem, že je to podruhé a naposledy. Moje biologické hodiny tikaly a já chtěla děti. Jednou jsem si vzpomněla na kartářku. V duchu jsem si říkala, jak se spletla. Rozvod se sice konal, ale jen jeden. To jsem netušila, co mě v dohledné době čeká.

Předpověď se vyplnila

Bohužel, došlo i na konec druhého manželství, protože mě podváděl, kde mohl. Takový muž nebude otcem mých dětí, řekla jsem si a požádala o rozvod. Začínala jsem se bát, co když se kartářka nespletla. Bylo mi třicet šest a já se bála, že zůstanu sama. Dlouho nikdo jiný nepřicházel. Čtyři roky jsem byla sama. Na svoje čtyřicáté narozeniny jsem potkala Václava.

U něj jsem měla pocit, že to vydrží. Bála jsem se, protože mi nevyšla dvě manželství. V jeho náruči jsem se cítila ale velmi šťastná. Ještě stále byl čas na to, abych porodila dítě. Byl to sice risk, ale já si dítě moc přála. Václav na tom byl stejně, byl o pět let starší a bezdětný. Tak jsme do toho šli.

Pod dohledem doktorů jsem otěhotněla. Cítila jsem štěstí a lásku. Jenže předpověď kartářky byla neúprosná. Vašek dostal infarkt a zemřel. Čekám dítě, které nebude mít otce. Předpověď se vyplnila.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články