Bára (32): Zamilovala jsem se do básníka. Na začátku to bylo krásné, teď je to peklo

Bára (32): Zamilovala jsem se do básníka. Na začátku to bylo krásné, teď je to peklo

Bára zkusila štěstí na seznamce a mezi všemi nápadníky jí nejvíce padl do oka básník, který o ni jevil velký zájem. Zamilovali se do sebe, ale to, co se jí na něm líbilo, se změnilo v peklo.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 11. 11. 2020 15:00

Před třemi lety jsem se rozešla s přítelem, on mi poté vyhrožoval, sledoval mě a já se z toho dlouho nemohla vzpamatovat. Nechtěla jsem už s nikým chodit, měla jsem strach, že mě opět bude chtít někdo využít a ublížit mi.

Zaměřila jsem se na sebe

Přes rok a půl jsem se věnovala jenom sama sobě, práci a svým koníčkům. Pak už mi ale bylo smutno a toužila jsem po hřejivé mužské náruči. Po dvou skleničkách vína jsem se odhodlala, že zkusím štěstí na drahé internetové seznamce, která zaručovala, že tam nebudou falešné profily.

Zkusila jsem něco nového

Překvapilo mě, kolik mužů mi psalo, ale na každém jsem našla něco, co mě odrazovalo. Pak se ale ozval Šimon a já hltala každé jeho slovo. Šimon byl úplně jiný než ostatní, na nic si nehrál, nechtěl mě oslnit úspěchy a postavením jako jiní a napsal, že je básník, romantická duše.

V životě jsem nikoho takového nepotkala a byla jsem nadšená z jeho citlivého psaní. Šimon mi hned složil báseň a domluvili jsme si schůzku. Když jsem ho spatřila naživo, zamilovala jsem se. Přišel v huňatém svetru a během procházky se dojímal přírodou stejně jako já. Bylo pro mě důležité, že jsem poznala konečně někoho, kdo je romanticky založený. Naše láska byla jedinečná a během půl roku jsme spolu začali žít.

Takto jsem si to nepředstavovala

S láskou mi chystal snídaně a nechal tam vždy ručně napsané verše. Jenže veškerý chod domácnosti jsem měla na starosti já a po několika měsících jsem to chtěla řešit. Šimon byl na podpoře a žádnou kloudnou práci nehledal. „Má mysl musí dýchat, neženu se za penězi, srdce bude kýchat, peníze mou duši kazí,“ zaveršoval, ale poprvé jsem se nad jeho verši nerozplývala. Šimon nejenže pořád píše do svého deníčku, ale už na mě mluví jenom ve verších, a to už mi skutečně leze na nervy.

Když jsem chtěla vědět, co si dá k večeři, zase spustil: „Dám si s láskou vajíčka, políbím tě na líčka…“ Než dořekl další verš, zakřičela jsem na něj: „Už přestaň! Mám toho plný zuby!“ Ale on pokračoval: „Byla jsi do nepohody, teď máš v sobě tolik zloby. Tvé čelo z toho zdobí vrásky, pojďme uplést šálu lásky.“

Když jsem řekla, že se obávám, že to nezvládnu a půjdeme od sebe, rozbrečel se a já se cítila strašně. Nevím, jestli ho zvládnu vyhodit, ale toto mi už opravdu nevyhovuje.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články