Sandra (35): To, za co by jiné ženy vraždily, já nesnáším. Asi nám kvůli tomu krachne manželství

Sandra (35): To, za co by jiné ženy vraždily, já nesnáším. Asi nám kvůli tomu krachne manželství
Zdroj: Freepik

Sandra nikdy neměla ve vztahu žádný problém, co se sexu týče. Manžel byl vždycky velmi náruživý, ale jí to nevadilo. Časté milování brala jako důkaz lásky. Vše se změnilo, když Sandra porodila.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 05. 2021 13:00

Možná si stěžuji na něco, za co by jiné ženy vraždily. Můj manžel Martin (37) je velmi náruživý a i po deseti letech manželství vyžaduje sex téměř denně. Já na něj ale vůbec nemám chuť.

Milovali jsme se denně

Na začátku vztahu byl sex naší nejoblíbenější a nejčetnější aktivitou. Milovali jsme se i několikrát denně. Neměli jsme děti, žádné starosti ani povinnosti. Na milování byly zkrátka chuť i energie. První tři roky jsem sex s Martinem zbožňovala a současně to brala i jako důkaz, že mě miluje.

Ani po svatbě se nic nezměnilo. Naše ložnice ožívala každý večer. Nemilovali jsme se jen tehdy, když jeden z nás odjel na služební cestu. Po návratu jsme doháněli ztracené dny. I když jsem otěhotněla, frekvence sexu byla stále stejná. Neměla jsem žádné potíže ani nevolnosti, takže nám nic nebránilo si nadále užívat. Ubrali jsme až měsíc před porodem.

Po Jirkově narození jsme museli sex na nějaký čas odložit. Celé šestinedělí si Martin pomáhal sám. Snášel to docela dobře a já mu byla vděčná, že na mě netlačí a respektuje můj poporodní stav. Poprvé jsme se pomilovali tři měsíce po porodu. Už to ale bylo jiné. Moje tělo se změnilo, navíc jsem byla dost citlivá na spodek.

Po porodu mě na sex přešla chuť

Martin si hned všiml, že jsem nesvá. Prosadil si nápad, že čím více se budeme milovat, tím rychleji to bude jako dřív a mně se to zase začne líbit. Tlačil na mě téměř denně, a to celkem nekompromisně. Zatímco on na mně ležel, já byla myšlenkami u syna, zda v pokoji nepláče. O požitku ze sexu jsem si mohla nechat zdát.

Cítila jsem se hodně unavená a stále jsem se v sobě snažila najít špetku erotické touhy. Bylo to marné. Vyčerpání z miminka udělalo své. Sex se mi začínal hnusit. Možná i proto, že na něj Martin tak tlačil a vyloženě si ho vynucoval. Nechtěla jsem být ta, co ho pořád odmítá, takže jsem se občas přemohla. Výsledkem bylo další těhotenství.

To už neprobíhalo tak bezproblémově. Bylo mi často špatně a byla jsem pořád unavená. O tom ale Martin nechtěl ani slyšet. Myslel si, že když jsme spolu spali během prvního těhotenství, půjde to i teď. Nedokázal pochopit můj odpor. Vyvíjel na mě neskutečný nátlak, který mě ničil. Chtěla jsem po něm jedno - aby se sex omezil maximálně na dvakrát týdně.

Rozevírá se mezi námi propast

Začali jsme se kvůli tomu hádat. Můj kompromis se mu nelíbil. Po druhém porodu moje chuť na sex klesla na samé dno. Lítala jsem kolem dětí a když už jsem mohla jít konečně spát, Martin dotíral. Nutil mě do sexu pod pohrůžkou, že pokud s ním nezačnu zase denně spát, najde si milenku. Byla to totální podpásovka. Moje pocity ho absolutně nezajímaly.

Přísahám Bohu, že jsem se vážně snažila vyjít jeho potřebám vstříc. Jen jsem nenašla sílu na denní milování a to nás zcela rozdělilo. Jak se mají věci dnes? I tři roky po porodu je moje sexuální libido na bodu mrazu. S Martinem spíme odděleně, protože se cítí dotčený. Nejhorší na tom je, že mi to vyhovuje. Nemusím denně čelit atakům jeho sexuálních potřeb. Otázkou je, zda dostál svému slovu a našel si milenku. Po tom ale pátrat nehodlám.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články