Simona (31): Se sestrou jsme měly hezký vztah. Rozhádalo nás až dědictví po mamince

Simona (31): Se sestrou jsme měly hezký vztah. Rozhádalo nás až dědictví po mamince
Zdroj: Pexels

Sestry Simona a Věrka měly vždycky hezký vztah. Ten je teď v troskách. Po smrti maminky se totiž ukázalo, že veškerý svůj majetek odkázala jenom jedné z nich. A to Simoně, která se o ni starala, když byla nemocná. Věrka to teď těžce nese a na svoji sestru útočí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 03. 2023 13:00

Už odmalička jsem vzhlížela ke své starší sestře Věrce (36). Měly jsme krásný vztah. Ten se teď změnil v boj o peníze. Po matčině smrti si Věrka začala nárokovat podíl z dědictví, které jsem získala já. Chová se jako hyena. Vůbec ji nepoznávám.

O nemocnou maminku jsem se starala já

Mezi námi je věkový rozdíl pět let. I přes něj jsme si k sobě našly cestu. Bylo to v době, kdy mi bylo kolem deseti let. Věrka byla zrovna v pubertě, ale i tak na mě nedala dopustit. Vždycky se mě snažila chránit. Vyrůstaly jsme pouze s maminkou, protože otec po mém narození odešel neznámo kam.

Byly jsme taková holčičí trojka, která držela při sobě. Mamka se snažila být naše kamarádka. Trhala si od pusy, abychom my dvě měly. Vedla nás k pokoře a dobrému chování. Jak se ale zdá, povedlo se to jen u jedné z nás. Projevilo se to v době, kdy maminka onemocněla. Sešlo se jí víc zdravotních problémů a někdo se o ni musel starat.

Vzhledem k tomu, že sestra už bydlela sama a já u mamky, byla jsem to já, kdo jí se vším pomáhal. Věrka k nám sice jezdila, ale spíše jen na kafíčko nebo dortíček. Nikdy jsem neviděla, že by mamku třeba odvezla do nemocnice nebo u ní v noci ležela, když jí bylo zle. Od toho jsem tu pro maminku byla já.

Sestra chtěla, aby mamka přepsala svůj majetek na ni

Mamka mi mockrát nabízela, abych se odstěhovala, že to sama zvládne. V životě bych si neodpustila, kdybych jí nepomohla. Myslím si, že právě díky tomu, že na nemoc nebyla sama, žila nakonec relativně dlouho. Poslední rok a půl ale bylo vidno, že se matčin stav horší. V jednu chvíli potřebovala péči 24 hodin denně a já už to nezvládala.

Po dohodě s lékařem byla mamka převezena do LDN a my za ní pravidelně docházely. Já téměř denně, Věrka podle toho, jak se jí to hodilo. A ještě mi vyčetla, že jsem se na mamku vybodla a frkla ji do ústavu. To nebyla tak úplně pravda, protože její stav si to vyžadoval. Právě v tomto období jsme si s Věrkou přestaly rozumět.

Mamka se mi svěřovala, že se ji Věrka snaží přemluvit, aby byt a veškerý svůj majetek přepsala jen na ni. Když mi to mamka říkala, vlily se mi slzy do očí. Nejenom že se o ni Věrka nezajímala, ale ona ji ještě přemlouvala k takové ohavnosti... Rozhodnutí jsem nechala na mamce, protože na to měla právo.

Mamka všechno odkázala mně, sestra hrozně zuří

Závěť sice napsala, ale nikomu neřekla, v jakém znění. To jsme se dozvěděly až teď, půl roku po její smrti. Veškerý majetek, peníze na účtu, auto a další věci odkázala mamka jen mně. Jako důvod uvedla, že jsem se o ni starala do poslední chvíle. Věrce odkázala pouze starožitnosti po prarodičích.

A Věrka teď po mně jde. Útočí na mě, že jsem matku zmanipulovala a přemluvila, aby mi vše zanechala. Není to pravda, ale ona mi nevěří. Pravidelně mi od ní chodí výhružné zprávy. Nedochází jí, že kdyby se chovala normálně a přispěla třeba na pohřeb, možná bych jí ze svého podílu něco dala. Takhle budu respektovat matčino rozhodnutí. Nikdy by mě nenapadlo, že náš vztah poničí majetek a peníze. Ve své sestře jsem se bohužel velmi mýlila.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články