Simona (42): Když jsem zjistila, co dělá paní na úklid v našem domě, málem mě trefil šlak

Simona (42): Když jsem zjistila, co dělá paní na úklid v našem domě, málem mě trefil šlak
Zdroj: Freepik

Simona si přes kamarádku sehnala paní na úklid domu. Ze začátku se zdálo, že to skvěle funguje. Jenže po čase si Simona všimla, že mizí jídlo, kosmetika a její šatna je vzhůru nohama. Jednou udělala přepadovku a nestačila se divit. Paní na úklid ležela ve vaně a popíjela víno.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 06. 2022 13:00

To, co vám teď budu vyprávět, se zdá jako vtipný příběh. Ale já jsem se moc nesmála. Kamarádka mi dohodila svou známou na úklid našeho domu. Paní se jevila celkem spolehlivě. Realita byla ale jiná. Žaneta (45) si tajně zkoušela moje šaty, koupala se ve vaně a v neposlední řadě vyjídala ledničku. Letěla jako namydlený blesk.

Kamarádka mi dohodila paní na úklid

Dlouhé roky k nám chodila ověřená paní na úklid. Milada (65) ale jednou přišla s tím, že už nemůže a ze dne na den skončila. Jsem hodně zaneprázdněná a nemám čas uklízet náš třípatrový dům. Volala jsem zoufale kamarádce Veronice, jestli o někom neví. Hned mi nabídla svou známou, paní Žanetu.

„Je teď bez práce a nějaká brigáda by se jí šikla," řekla mi a večer poslala její číslo. Vzhledem k tomu, že to hořelo, na nic jsem nečekala. Pozvala jsem Žanetu hned na druhý den k nám. Řekla jsem jí své požadavky a nabídla poměrně slušné peníze. Plácly jsme si a já jí dala klíč od domů. Říkala jsem si, že nic nehrozí, když je to známá mé kamarádky.

Žaneta měla docházet jeden den v týdnu a nejlépe ve čtvrtek, aby bylo na víkend uklizeno. Prvních několik úklidů jsem si ji nemohla vynachválit. Ona nám i odmrazila lednici," nadšeně jsem volala Verče. Vidíš, já ti to říkala. Je spolehlivá," dodala kamarádka. Jednou jsem si ale všimla, že mám rozhrabanou šatnu. Myslela jsem si, že mi dcera zase tahá šaty.

Paní na úklid nás okrádala

Jenže po čase začalo velmi rychle miznout jídlo a sladkosti. Nejsem zrovna velká hospodyňka, ale už i mě to přišlo podezřelé. Nejprve jsem zjišťovala u manžela, který doma tráví víc času, které z dětí tak moc jí. K mému překvapení mi ale řekl, že děti nic z těch ztracených věcí nesnědly. Šla jsem i za dcerou, abych se jí zeptala na ty šaty. Přísahala, že si žádné nepůjčila.

Přerovnala jsem si skříň a pustila to z hlavy. Jenže ono se to další týden opakovalo. Opět zmizely nějaké potraviny a mě dokonce kosmetika. I šaty a kostýmy byly v mé šatně jinak, než když jsem je naposledy přeskládala. Napadla mě Žaneta. Proto jsem se rozhodla pro menší kontrolu.

Další čtvrtek, kdy měla zase přijít, jsem jí udělala přepadovku a nestačila jsem se divit. Žanetu jsem našla naloženou ve vaně a popíjela u toho moje víno. Na posteli byly rozházené moje šaty a kostýmy. Vjel do mě takový vztek, že jsem ji vyhnala skoro nahou před dům. Chtěla mi to vysvětlit, ale přiznám se, že mě to nezajímalo.

Raději si uklízím sama

Když jsem volala Veronice, brala si to za vinu. „Moc mě to mrzí, já bych za ni vážně dala ruku do ohně," omlouvala se. I když mi Žaneta klíč vrátila, raději jsme vyměnili zámky. O několik týdnů později mi Veronika řekla, že Žaneta prochází těžkým obdobím. Prý nemá peníze ani práci. Možná mě to mělo obměkčit, ale víte co.

Lézt někomu do vany, zkoušet si jeho šaty a krást mu jídlo? Ne, na to vážně není omluva. Od této zkušenosti jsem si do domu žádnou paní na úklid nepustila. Společně s rodinou si uklízíme tak nějak po svém. Představa, že se mi to stane znovu, mě vážně děsí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články