Světlana (55): Dcera mě neposlechla a zničila si život. Teď u mě hledá útěchu

Světlana (55): Dcera mě neposlechla a zničila si život. Teď u mě hledá útěchu
Zdroj: Freepik

Když Světlaně její dcera řekla, že se chce rozvést kvůli milenci, byla Světla proti. Radila jí, aby od Filipa neodcházela, protože je to skvělý chlap. Gábina neposlechla a rozvedla se. Po roce se matce ozvala, aby přiznala, že měla pravdu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 07. 2021 13:00

Vždycky jsem se snažila, aby ke mně dcery měly důvěru. Aby se nebály přijít a říct: ,,Mami, mám problém, potřebuju pomoc.“ Dlouho jsem si myslela, že na moje rady dají. Jenže starší Gábina (30) mě neposlechla a rozbila si rodinu. Ode mě teď očekává, že jí pomůžu.

Dcera měla nejlepšího chlapa pod sluncem

S manželem Liborem (59) máme Gábinu a Simonu (23). Zatímco ta starší už je matkou dvou holčiček, ta mladší se ještě hledá. Chce studovat, a pak cestovat. Vždycky o tom snila. Má moji plnou podporu. Na založení rodiny má ještě čas.

Gábina je vdaná devět let. Její muž Filip se mi hned líbil. Dokázal se o rodinu postarat a naši Gabču měl rád. Snesl by jí modré z nebe. Všechno, na co si kdy ukázala, to dostala. Dokonce s jedním z dětí zůstal na mateřské on, aby se Gábina mohla vrátit k práci bytové designérky. Vždycky ji ve všem podporoval. Upřímně si myslím, že si dost často krájel hlavně ze svého koláče štěstí.

Když můžu, tak s hlídáním vnuček pomůžu. Jsou to roztomilé cácorky, které za pár měsíců čeká první třída. Ani ve snu by mě nenapadlo, že je u mladých nějaký problém. Není to tak dlouho, co mi Gábina volala, že by se za mnou potřebovala stavit. Přijela sama a byla dost nesvá. Oznámila mi, že se chce rozvést.

Opustila ho kvůli románku

,,Mami, já jsem se zamilovala. Mirek je tak...,“ rozplývala se, ale já ji nenechala domluvit. ,,Co to povídáš? Kde jsi ho poznala?“ zajímala jsem se. ,,V práci. Je fakt úžasnej. Stýkáme se už rok. Rozhodla jsem se, že podám žádost o rozvod. A chci, abys byla první, kdo to ví,“ řekla. ,,A neměl by to jako první vědět Filip? Jsi si takovým krokem jistá?“ chtěla jsem jí to rozmluvit.

,,Máš doma dvě malé děti, které potřebují i tátu. To jim přece nemůžeš udělat,“ apelovala jsem na ni. ,,Já to ale musím udělat. Miluju Mirka. Filip je sice hodnej chlap, ale už to není ono. To Mirek...,“ lítala v oblacích. ,,A co chceš po mně? Abych ti požehnala? To ode mě nečekej. Filip je skvělý chlap a úžasný táta. Nezaslouží si to. Radim ti, nedělej to,“ uzavřela jsem naši debatu.

Gábina bohužel skutečně požádala o rozvod a na nějaký čas s námi zcela zpřetrhala kontakty. Nebrala mi telefon, dveře mi neotevřela. V práci se nechala zapírat. Vlastně až od Filipa jsem se dozvěděla, že rozvod již proběhl. Byl z toho na dně. Nechápal, co udělal špatně. ,,Proč mi to udělala? Já ji tolik miluji,“ brečel mi doma zcela zdrcený.

Teď mě prosí o pomoc

Soud jim uznal střídavou péči, ale to Filipovi nestačí. On pro své dcery dýchá. Gábinu jsem neviděla skoro rok. Odepřela mi i vnučky. Mohla jsem je vidět, jen když je měl Filip. A jemu jsem zase holky nechtěla brát, protože potřebovali být spolu. Manžel nad Gábinou zlomil hůl. Jasně řekl, že už ji nechce nikdy vidět.

Gábina se mi po dlouhé době ozvala. Sešly jsme se. ,,Mami, já jsem to celé zkazila. Měla jsi pravdu. Neměla jsem to dělat. S Mirkem jsme od sebe. Chci se vrátit k Filipovi. Pomůžeš mi?“ prosila mě bezradně. Dcera nemá ani kam jít. Manžel ji doma nechce. Tajně jí pomáhám platit menší byt a přemýšlím, zda si moji pomoc zaslouží. Je mi líto hlavně vnuček, které za nic nemohou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články