Týna (30): Místo svatby jsem dostala kopačky. Mám strach, že už se nedokážu zamilovat

Týna (30): Místo svatby jsem dostala kopačky. Mám strach, že už se nedokážu zamilovat
Zdroj: Pexels

Týna věřila, že s Davidem, kterého tolik milovala, prožije celý život. Plánovala krásnou společnou budoucnost, ale David se ji po čtrnácti letech rozhodl opustit. Rád by poznal i někoho jiného. Takovou ránu Týna nečekala. Zlomené srdce jí teď nedovoluje navázat nový vztah.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 03. 2023 17:00

David (30) byl mou první velikou láskou. Zažila jsem s ním všechna poprvé. Věřila jsem, že se vezmeme, budeme mít rodinu a společně zestárneme. On se ale se mnou nedávno rozešel. Prý by rád zkusil ještě někoho jiného. Zlomil mi tím srdce.

Věřila jsem, že naše láska vydrží navěky

S Davidem se známe prakticky celý život. Hrávali jsme si jako děti na pískovišti na našem sídlišti. Chodili jsme spolu na základní školu a už tehdy se mi velmi líbil. Byla jsem do něj tajně zamilovaná. Poté se naše cesty na nějaký čas rozdělily. Na druhý stupeň chodil do jiné školy a já se bála, že už ho nikdy neuvidím.

Štěstí mi přálo a my se potkali v prváku na střední škole. Chodil sice do druhé třídy, ale i tak jsme se viděli denně. Netrvalo to příliš dlouho a mezi námi přeskočila jiskra. Bylo mi šestnáct let, když jsem poprvé někomu řekla, že ho miluji. David to cítil stejně a my tvořili zamilovaný pár.

Chodili jsme spolu celou střední školu a léta po ní. Hned po studiích jsme si oba našli práci a záhy i menší byt. V něm jsme žili skutečně spokojený a šťastný život. Kolem nás se za ty roky vytvořila skvělá parta lidí. Všichni nám fandili a společně s námi věřili, že spolu zůstaneme navěky.

Přítel zahodil čtrnáct let

Každý den s Davidem jsem si užívala plnými doušky. I po letech jsem pořád věděla, že ho moc miluji. Postupem času jsem začala plánovat naši budoucnost. Domeček někde za Prahou a k tomu kopu dětí. Myslela jsem si, že to David cítí stejně a umí si představit, že spolu zestárneme. Jeho nedávná slova mě ale vyvedla z omylu.

Zatímco já doufala, že za jeho pozváním na večeři stojí žádost o ruku, pravda byla jinde. David se se mnou rozešel. „Mám tě rád, ale už tě nemiluji," začal opatrně. „Rád bych zkusil žít i s někým jiným," pokračoval. Já cítila, jak mi srdce bije na poplach. Začala jsem ho prosit, aby to nedělal. Byla bych v tu chvíli schopna udělat cokoliv, jen aby zůstal.

On to ale měl dopředu vymyšlené. Během dne si zabalil a odstěhoval věci. Mně už dal jen klíče od bytu a poslední pusu. Pořád jsem doufala, že je to nějaký vtip nebo třeba skrytá kamera. Až doma mi došlo, že je to realita. Jeho věci byly pryč a byt zel prázdnotou. V několika málo minutách zahodil čtrnáct let, které jsme spolu strávili.

Mám strach, že už si nikoho nenajdu

Uběhlo půl roku a já pořád stojím na místě. Nejsem schopna navázat kontakt s jiným mužem. Moje myšlenky se stále ubírají k Davidovi. Nespočetněkrát jsem se ho snažila kontaktovat, ale odmítá se mnou komunikovat. Společní přátelé mi šetrně sdělili, že má novou známost. To mě hodně ranilo.

Teď si k tomu všemu ještě představuji, jak líbá jinou ženu. Nechápu, co se stalo. Vždyť jsme se přeci milovali a slibovali si věrnost! Teď jsem ve třiceti zůstala sama a se zlomeným srdcem. Bojím se, že už nikdy nebudu schopna navázat vztah a zamilovat se. Nikdo už totiž nebude jako David...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články