Štefan (28): Po dvou letech jsem se rozešel s partnerkou. Mohou za to naše znamení zvěrokruhu

Štefan (28): Po dvou letech jsem se rozešel s partnerkou. Mohou za to naše znamení zvěrokruhu
Zdroj: Freepik

Valérie na začátku vztahu Štefana upozorňovala, že jim to nevydrží, protože jejich znamení zvěrokruhu jsou nekompatibilní. Štefan to bral na lehkou váhu, což byla osudová chyba.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 01. 2022 10:00

Když jsem se seznámil s Valérií (26), okamžitě jsem pocítil něco, co se velmi podobalo lásce. Jako vášnivý cestovatel, co rád objevuje nové věci, mi její podobná povaha učarovala. Když mi ale říkala, že my dva bychom spolu být neměli, moc jsem tomu nerozuměl. Tvrdila totiž, že k sobě nejdou naše znamení zvěrokruhu a že jednoho dne přijde bolestivý rozchod.

Přítelkyně tvrdila, že se naše znamení k sobě nehodí

Já jí nenaslouchal a po hlavě se vrhnul do vztahu. Valérie stejně jako já velmi ráda cestovala. Současně s tím se nebála zkoušet nové věci. Zažili jsme spolu spoustu poprvé. Zašli jsme třeba na aquazorbing, zkusili únikovou hru, a dokonce jsme podstoupili i skok padákem. V rámci našeho největšího koníčku, což je cestování, jsme navštívili několik zemí.

Procestovali jsme Thajsko, Monako, podívali se do Dubaje. Pořád jsme chtěli víc a víc. O tom, co bude za pár let, jsme se nebavili. Žili jsme tím, co nás naplňovalo. Základnu jsme měli v mém bytě, kde jsme stejně moc času netrávili. Náš vztah byl svěží, plný zážitků a adrenalinu. Jen mě občas Valérie znervózňovala tím, že upozorňovala, že nám to stejně nevydrží.

,,Víš, ty jsi Střelec a já Blíženec. Toto spojení nemůže dlouhodobě fungovat,“ opakovala často. ,,Proč to řešíš? Jde nám to spolu skvěle, nic nenasvědčuje tomu, že bychom se měli rozcházet,“ oponoval jsem. ,,Oba rádi poznáváme nové lidi, právě to se nám  může stát osudným. Stačí, aby vyprchala jiskra a už jdeme o dům dál,“ tvrdila.

Zamiloval jsem se jinde

,,Tak uděláme všechno pro to, aby jiskra nevyhasla,“ chlácholil jsem ji. Dva roky náš vztah bezproblémově plynul a já na její slova zapomněl. Pak se stalo něco, s čím jsem nepočítal. Poznal jsem Katku. Byla to také žena plná energie a s chutí něco zažívat. Dlouho jsem si to nechtěl připustit, ale já se do ní zamiloval.

Valérii jsem to tajil, co to šlo, ale stejně to vyplavalo na povrch. Ona se kvůli mému pobláznění ztratila právě ta jiskra, o které Valérie tak často mluvila. Mezi námi to začalo místo jiskření zásadně skřípat. Já čím dál častěji pomýšlel na rozchod. To jsem ale netušil, že už je Valérie dávno zamilovaná jinde.

Ještě před tím, než jsem jí chtěl říct, že je konec, sama mi oznámila, že odchází. ,,Ty někoho máš?“ zaútočil jsem, jako bych byl bez viny. ,,Na tom nezáleží přeci. Naše jiskra vyhasla. Já ti to říkala, pamatuješ?“ připomněla mi. ,,A to jen tak odejdeš? Hodíš dva roky vztahu za hlavu?“ nechápal jsem.

Partnerčino proroctví se vyplnilo

Z našeho rozchodu se stala bitva. Na mě prasklo, že se tahám s Katkou. Valérie kolem sebe začala kopat. ,,To kvůli tobě jsem si někoho našla. Kašlal jsi na mě a byl s ní,“ házela na mě vinu. ,,Já? Kdybys do sebe nebyla tak zahleděná, mohlo to vyjít,“ bránil jsem se. Začala tahanice, kdo za to může. I když se ode mě Valérie odstěhovala, náš boj trvá.

Vyčítáme si na potkání, kdo to všechno pošlapal. Jenže nejde o nic jiného než o naše ega. Obávám se, že s tím horoskopem měla nakonec pravdu. Když jsem si pročetl charakteristiku našich znamení, vůbec jsme do vztahu neměli jít. Škoda, že jsem ji tehdy neposlechl, mohl jsem si hodně ušetřit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články