Věra (43): Děsivá bouře ukázala, že s mým domem není něco v pořádku. Už se tam necítím bezpečně

Věra (43): Děsivá bouře ukázala, že s mým domem není něco v pořádku. Už se tam necítím bezpečně
Zdroj: Pexels

Když si kupujete dům, nikdy na sto procent nevíte, do čeho jdete. Neznáte jeho předchozí majitele, nevíte pořádně, kdo žije v okolí. Paní Věra si po rozvodu koupila dům na samotě, doufala, že ji to přivede na jiné myšlenky. To se nakonec i povedlo. Ale ne tak, jak doufala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 05. 10. 2022 18:00

Jsem po velmi těžkém rozvodu. S manželem jsme byli spolu skoro patnáct let a neměli jsme žádné děti. Sám si je nepřál. Teď mě opustil kvůli mladší. Jsem z toho opravdu špatná. Deprese mnou cloumají od té doby, co mi to oznámil.

Našla jsem si chatu na samotě

Kvůli tomu jsem chtěla přijít na jiné myšlenky. A především vypadnout z města, ve kterém bydlí i můj ex a jeho nová žena. Nechtěla jsem tam strávit už ani minutu. Jakmile mi dorazily peníze za prodej společného bytu, podívala jsem se na reality a našla si dostupný dům.

Od malička jsem chtěla bydlet někde na samotě, aspoň budu mít víc času na sebe a nebudou kolem mě neustále nějací lidé. Našla jsem krásnou chatu v Krušných horách. Jela jsem se tam podívat a na první pohled jsem se do ní zamilovala. „Musí být moje,“ řekla jsem makléřce. A taky po pár podpisech byla.

Přišla podivná bouřka

Nastěhovala jsem se do ní před dvěma měsíci a doteď se neobjevil jediný zádrhel, který by mi říkal, že bych tam neměla bydlet. Celé ty dva měsíce jsem si užívala klidu. Pracovala jsem z domu a volný čas jsem trávila na zahrádce a prozkoumáváním okolí. Všechno bylo idylické.

Až do minulého pátku. V noci přišla obrovská bouřka. Blesky se na obloze střídaly jeden za druhým a hromy byly ohlušující tak, že jsem se doopravdy bála. Jako kdyby mi nebesa dávala najevo, že tam nemám co dělat. Když bylo po bouřce a já ráno vstala, elektřina nefungovala. Navíc jsem na telefonu neměla ani čárku signálu. To bylo zvláštní, protože se signálem tam problém nikdy nebyl.

Všechno se záhadně spravilo

Nemohla jsem zjistit, kdy elektřinu zase nahodí. A tak jsem se rozhodla vydat do vesnice, třeba v samoobsluze budou vědět něco bližšího. Tam mě ale čekal šok. V celé vesnici fungovala elektřina, přestože jsme všichni napojení na stejnou rozvodnu. Prodavačky jsem se zeptala, jestli tu včera také byla bouřka. „Bouřka? Ta tady opravdu nebyla,“ řekla a mě zamrazilo.

Copak mohla být bouřka jenom u mě? To se mi zdá divné. Domů se mi nechtělo, ale nakonec jsem se přemluvila. Když jsem přijela, elektřina normálně fungovala a signál už byl také. Bylo to opravdu divné a já mám od té doby z domu hrůzu. Už se tam necítím tak šťastně jako před bouřkou. Co když se stane něco ještě horšího?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články