Veronika (27): Z přítelova bytu jsem šla do kolen. Tehdy jsem ještě netušila, že naše štěstí má stinnou stránku

Veronika (27): Z přítelova bytu jsem šla do kolen. Tehdy jsem ještě netušila, že naše štěstí má stinnou stránku
Zdroj: Freepik

Peníze a finanční situace jsou častým předmětem partnerských hádek. Veronika se sice teprve nedávno nastěhovala ke svému příteli, už ale narazili na téma, kvůli němuž se dostali do vážného sporu.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 08. 2021 10:00

Většina lidí by řekla, že jsem měla obrovské štěstí. Nechápala by, proč si stěžuji, a hned by se mnou měnila místo. Avšak já takovou radost ze své situace nemám. I když by se mohlo zdát, že se na mě usmálo štěstí, není tomu tak. Spousta lidí totiž nevidí stinnou stránku, kterou mé zdánlivé štěstí má.

Z jeho bytu jsem šla do kolen

Když jsem před rokem potkala Honzu (28), ani ve snu by mě nenapadlo, jak to mezi námi skončí. Líbil se mi hned od začátku, byl vtipný a charizmatický. Jezdili jsme na výlety a když začal lockdown, Honza mi navrhl, abych se k němu nastěhovala. „Nevydržím bez tebe ani minutu. Představ si, že bychom se nemohli vidět třeba týden,“ řekl mi tehdy. Proto jsem s lehkým srdcem pustila svůj byt a nastěhovala se do jeho paláce.

A jeho byt palácem opravdu byl. Je to zbrusu nový budoár s velkou terasou a pěti pokoji. Když jsem ho poprvé viděla, šla jsem do kolen. O takovém luxusu se mi ani nezdálo. Koupelna byla přímo nádherná a kuchyň tak obrovská, že vypadala jako pro profesionálního kuchaře.

Žila jsem si jako ve snu

Když jsem se Honzy ptala na nájem, mávl nad tím rukou. „Plať mi jen energie a služby. Vůbec si s tím nelam hlavu,“ řekl mi. A já si starosti opravdu nedělala, byla jsem uchvácená jak z nově se rodícího vztahu, tak nádherného bytu.

Pár dalších měsíců jsem prožila jako ve snu. Nemohla jsem si na nic stěžovat. Honza pracoval na velmi vysoké pozici ve firmě svých rodičů a mně bylo jasné, že mě bude rozmazlovat. Pokud spolu zůstaneme, už nikdy se nebudu muset starat o peníze a jestli budeme mít děti, tak budou dobře zajištěné. Myslela jsem si zkrátka, že jsem narazila na úžasného muže.

Šokovalo mě, kdo mu byt platí

Takto růžově jsem si malovala naši budoucnost. Před pár dny jsem ale zjistila věc, která ji obarvila pěkně do černa. Nejenže Honza zastává nemalou pozici ve firmě svých rodičů, ale byt, ve kterém bydlíme, si neplatí sám. Platí mu ho jeho rodiče. Když jsem se to dozvěděla, byla jsem pěkně naštvaná.

„Ty mě jako necháváš bydlet zadarmo v bytě, který ti platí tvoji rodiče?“ řvala jsem na něj. „To ti není blbý se od nich nechat takhle vydržovat? Je ti skoro třicet a pořád se jich držíš za ručičku,“ byla jsem opravdu nepříčetná. „A co ti na tom najednou vadí? Žiješ tu se mnou několik měsíců a když zjistíš, kdo platí nájem, tak jsi hned naštvaná. Navíc rodičům to nevadí, jsou rádi, že mi mohou pomoct,“ řekl mi. Tím naše hádka skončila, sbalila jsem si svých pár švestek a odešla.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články