Zdeňka (65): Když se můj syn zachoval jako zbabělec, postavila jsem se na stranu snachy

Zdeňka (65): Když se můj syn zachoval jako zbabělec, postavila jsem se na stranu snachy
Zdroj: Freepik

Paní Zdeňka se dozvěděla neradostné zprávy o chování svého syna. Vzpomněla si, jak se k ní kdysi během rozvodu manželova matka otočila zády. Neměla v plánu zachovat se stejně hloupě.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 10. 05. 2023 10:00

Můj syn Albert (42) se bohužel „potatil“ a začal rozbíjet rodinu. Svoje děti miluji nade vše, ale nemůžu přivírat oči nad jejich jednáním. Bez váhání jsem se postavila na stranu své snachy Lídy (38).

Na první pohled vypadali jako dokonalá rodinka

S Albertem jsem se v mládí dost nazlobila. Střídal holky a vypadalo to, že mu svatba a rodina nic neříkají. Měla jsem pak velkou radost, že se usadil a našel si skvělou ženu. Lída je tolerantní a hodná holka.

Konečně jsem si mohla vydechnout, protože i Albert vypadal s Lídou a malou Rozárkou šťastně. Zdání ale zjevně klame, chyběl mu jeho starý, svobodný život. Po pár letech idylky se začal pravidelně vytrácet z domu. Lída mi o tom zprvu ani neřekla.

Když jsem jednu sobotu neplánovaně přišla na návštěvu, divila jsem se, kde je Albert. Lída mumlala cosi o práci a já najednou pochopila, že se něco děje. Měla oteklé oči, jako by celou noc nespala a plakala. Pak mi řekla pravdu, Albert chodí často pryč a neodpovídá jí na žádné dotazy ohledně toho, kam se vytrácí.

Vrátily se mi vzpomínky na vlastní manželství

Silně mi to připomnělo Albertova otce. Lídy mi bylo líto. Bála se o tom se mnou mluvit, protože stěžovat si tchyni není vždy úplně chytré. Já se ale postavila na její stranu a slíbila jsem, že kdyby se cokoliv dělo, může se mnou počítat.

Dům ve kterém žili, byl zatím ještě můj. A já se rozhodla přepsat ho na Lídu a Rozárku. Albert měl zatím spoustu práce s utajením milostného poměru, o kterém už jsme s Lídou věděly. Nebylo od něj moc důvtipné najít si milenku přímo v práci. Brzy si o tom cvrlikali i vrabci na střeše.

Když mi Lída volala uprostřed noci, věděla jsem, že je zle. Vzlykala a vyprávěla, jak se snažila Albertovi promluvit do duše. On si sebral kufry a odešel. Naštvala jsem se tak, že už jsem neusnula. Hned ráno jsem nakráčela k němu do práce.

Syn ode mě dostal facku poprvé v životě

Pohlednou asistentku u něj v kanceláři jsem prohlédla ihned, ale záměrně jsem jí nevěnovala pozornost. Albert nestačil promluvit a dostal ode mě ránu přes celou tvář. Uhodila jsem ho poprvé v životě. Byla to facka za Lídu a možná trochu i za moje mladší já. Moje tchyně se se mnou a dětmi od rozvodu nebavila, dělala, že neexistujeme. Svému synovi by tolerovala snad i vraždu.

Já jsem z jiného těsta. Alberta jsem vzala na milost, až když nás s Lídou obě odprosil. Jestli začne zase řádit, jeho věc. Snacha s vnučkou zůstanou mojí rodinou a nikdy se o ně nepřestanu starat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články