Blanka (34): Sestře vadilo, že můj syn má dlouhé vlasy. Udělala něco, co jí jen tak neodpustím

Blanka (34): Sestře vadilo, že můj syn má dlouhé vlasy. Udělala něco, co jí jen tak neodpustím
Zdroj: Freepik

Blanka věděla, jak moc rodině vadí, že její syn Kuba má dlouhé vlasy. Neměla však v plánu poslouchat rady, aby mu je ostříhala. Její sestra Lenka ale udělala něco, co jí Blanka nikdy neodpustí. Vzala si Kubu na víkend a při té příležitosti mu vlasy ostříhala sama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 01. 2023 10:00

Kdybych věděla, co se chystá udělat moje sestra, nikdy bych k ní neposlala syna Kubu (4) na víkend. Ona mu bez mého souhlasu ostříhala jeho dlouhé kadeře. Hájila to tím, že kluci dlouhé vlasy nenosí. Nejde jenom o ty vlasy, ale i to, co si to vůbec dovoluje.

Sestra řekla, že můj syn vypadá jako mánička

S manželem Adamem (36) máme dvě děti - Viktora (8) a Kubu. Zatímco starší syn je kluk jako buk, malý Kuba je trochu zženštělý. Možná je to tím, že ještě ve 22. týdnu mého těhotenství doktor tvrdil, že čekáme holčičku. Když se Kuba narodil, byl nádherný. Ty jeho veliké kulaté oči, ty mě okamžitě dostaly. Jak rostl, bylo znát, že půjde hodně do mě.

V roce a půl měl krásné zlatavé prstýnky, které mu mohla závidět nejedna žena. Za jeho barvu vlasů ženy utrácejí tisíce. Jemu to Bůh nadělil jen tak. Je pravdou, že čím měl vlasy delší, tím víc připomínal dívenku. Já jsem kvůli tomu od rodiny poslouchala řeči, abych mu vlasy nechala ostříhat.

Hlavně od starší sestry Lenky (37). „Prosím tě, podívej se, vypadá jako mánička. Proč mu to neostříháš? Kluci nenosí dlouhé vlasy," radila mi. S Adamem jsme na to nikdy nereagovali a snažili se nejapné poznámky přecházet. Občas si přisadila i moje máma. „Lenka má pravdu, kluci přece dlouhé vlasy nenosí. Myslím, že byste mu to měli ostříhat," snažila se mi šetrně sdělit, že s tím taktéž nesouhlasí.

Sestra mi jen tak ostříhala syna

Po čase rodina pochopila, že s námi nehne. Jak Kuba rostl, sám si začal říkat, jak chce vypadat. Své dlouhé vlasy si zamiloval. Když mu padaly do očí, koupili jsme mu chlapeckou čelenku. Čas od času jsme mu nechali upravit pouze konečky. Ve školce byl se svými kadeřemi za frajera. Holčičky na něm mohly oči nechat.

Byla jsem ráda, že jsme se nikdy nenechali rodinou přemluvit a vlasy mu neostříhali. Lence to však patrně leželo v žaludku. Nedávno si chtěla Kubu vzít na víkend. S mámou mě přemlouvaly, že by s ním rády zašly na vánoční trhy. Přišlo mi to vhod a neměla jsem nic proti. Ani ve snu mě nenapadlo, co je v plánu.

Syn měl odjet v pátek a vrátit se v neděli ráno. Jenže už v sobotu večer mi ubrečený volal od babičky. „Mami, teta mě ostříhala a mně se to nelíbí," plakal do telefonu. „Co že tě?" zděsila jsem se. Na nic jsem nečekala, sedla do auta a vydala se k sestře. Už když jsem šla k jejímu bytu, slyšela jsem Kubu brečet.

Tohle sestře jen tak neodpustím

„Nic se nestalo," vítala mě ve dveřích. „Uhni mi," strčila jsem do ní a letěla k synovi. Ten brečel v koupelně a držel se za hlavu. Když dal ruce dolů, rozbrečela jsem se. Jeho vlasy do půl zad byly pryč. Ležely všude na zemi. Kuba plakal, že vypadá jako opelichané kuře. Lenka to hned začala obhajovat. „Konečně vypadá jako kluk," pronesla a měla pocit, že je v právu.

„Ty nejsi normální! Kde jsi vzala tu drzost ostříhat mu vlasy?" zařvala jsem na ni a měla chuť jí jednu ubalit. Kubu jsem vzala do náruče a naštvaně odešla. Doteď jsem sestře ani matce telefon nezvedla. Kuba už se s krátkými vlasy trochu smířil, ale i tak si je chce nechat znovu narůst. Tohle Lence jen tak neodpustím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články