Zoja (38): Povýšili mě na úkor kamarádky. Vážně přemýšlím nad tím, že nabídku odmítnu

Zoja (38): Povýšili mě na úkor kamarádky. Vážně přemýšlím nad tím, že nabídku odmítnu
Zdroj: Freepik

Pracovní problémy mohou být stejně frustrující jako ty osobní. Člověka mohou dostat do situace, se kterou si neví rady. Zoja měla svoji práci ráda. Problém nastal, když jí šéf nabídl povýšení.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 01. 2023 13:00

Svoji práci mám opravdu ráda a můžu o sobě upřímně říct, že ji dělám dobře. Pracuji v marketingovém oddělení jedné velké firmy a je to můj splněný sen.

Kamarádka mi dohodila zaměstnání

Dostala jsem se tam na doporučení své dobré kamarádky ze školy. Když mi Martina (39) před pěti lety řekla, že hledají někoho do týmu, byla jsem nadšená. Zrovna mi končila druhá mateřská dovolená a já hledala nějaké zaměstnání.

Pohovory dopadly na výbornou a vedení jsem se opravdu líbila. Do dvou měsíců jsem u nich nastoupila na zkrácený úvazek. Práce mě opravdu bavila, bylo to přesně to, co jsem celý život chtěla dělat. Martině jsem byla moc vděčná.

Staly se z nás nerozlučné kamarádky

Pracovaly jsme spolu každý den a po čase jsme si byly velmi blízké. Trávily jsme spolu opravdu spoustu času. Věděly jsme o sobě první poslední. Chodily jsme spolu na obědy a někdy jsme něco podnikly i o víkendu.

Nebylo tajemstvím, že si Martina přeje být povýšena„Pro tuhle firmu pracuju už deset let. Mám právo vést konečně vlastní tým. Nechci pořád být jen něčí poskok," stěžovala si. Chápala jsem její rozhořčení. Sylvie je velký dříč, ale zatím jí nikdo nedal šanci pořádně se blýsknout.

Nevím, jak se rozhodnout

Povýšení jsem jí velmi dlouho přála, ale nakonec si šéf vybral mě. Na začátku týdne si mě pozval do kanceláře a řekl, že teď budu mít příležitost vést svůj vlastní tým. A mimo jiné v něm bude i Martina. „Na rozhodnutí máte týden, pak místo nabídnu někomu jinému," dodal.

Jsem v koncích. Nevím, co dělat. Povýšení se mi opravdu líbí. Chtěla bych to místo, ale zase to Martine nemůžu udělat. Je to moje dobrá kamarádka, to místo si zaslouží víc. Jak se mám zachovat? To je otázka, která mě pár dní sžírá a rozhodnutí není opravdu lehké.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články