Zuzana (27): Moje kamarádka chce vypadat jako Kate Middleton. Podle mě je lepší najít si svůj vlastní styl

Zuzana (27): Moje kamarádka chce vypadat jako Kate Middleton. Podle mě je lepší najít si svůj vlastní styl
Zdroj: Freepik

Zuzana by byla ráda, kdyby se její kamarádka Lenka našla a měla konečně svůj vlastní styl. Jenže ona chce za každou cenu vypadat jako Kate Middleton...

Jana Jánská
Jana Jánská 08. 08. 2023 10:00

Lenku (28) znám od dětství. Prošly jsme spolu pubertou, kterou jsme měly bouřlivou, zejména s ohledem na to, jak jsme tehdy vypadaly. Někdy se při pohledu na staré fotky musím smát. Ale střídání různých módních stylů asi k mládí patří, stejně jako randění a další věci.

Hledání vlastního stylu

Máma musela mít svatou trpělivost, protože jsem někdy střídala různé styly snad každý týden. Kapesné tehdy šlo na oblečení a znali mě ve všech sekáčích v okolí. Jsem také docela ráda, že mi časté barvení nijak nepoškodilo vlasy, protože jsem vystřídala asi všechny barvy. Prostě mládí...

Dnes mám ráda pohodlí, které tu a tam prostřídám s trochou elegance. Jde mi hlavně o to, abych se cítila fajn. Myslím, že to pak vplývá na spoustu věcí, i na duševní pohodu.

V tom se liším od Lenky, která svůj styl pořád hledá. Nejnověji se zhlédla v Kate Middleton. Ta je sice moc hezká a její styl oblékání se mi líbí. Ale neumím si to představit v našich podmínkách. Ona je pořád na očích, reprezentuje královskou rodinu a chodí na slavnostní večeře a co já vím ještě. Lenka pracuje na personálním oddělení. Neříkám, že by se neměla hezky obléknout, ale prostě mi to nesedí.

Chce být jako Kate Middleton

Před pár týdny jsem si všimla, že se Lenka začala měnit. Nejdřív hodně mluvila o Kate Middleton a jejím stylu. Pořád mi posílala její fotografie a na svém Instagramu sdílela všechno, co souviselo s Kate. Pak si začala pořizovat podobné šaty, boty a dokonce si nechala udělat účes jako Kate.

Neříkám, že nebylo zajímavé sledovat Lenčinu proměnu, ale čekala bych, že výsledek bude kompromisem. Že v něm sice bude Kate, ale také Lenka. Začala jsem se trochu obávat, že zapomíná na to, co je vlastně důležité. Zapomíná být sama sebou...

Jednou jsem ji vytáhla na nákupy, ale vůbec s ní nebyla řeč. Měla jsem vyhlédnuté šaty, které docela odvážně odhalují záda, a chtěla jsem znát její názor. „Asi jo, ale Kate by na sebe nic takového nevzala," pronesla Lenka, když jsem vítězoslavně vyšla ze zkušební kabinky. A v tu ránu byla moje radost pryč.

Chci se oblékat podle sebe

Nevím, jestli Zdenka si uvědomuje, že být jako Kate neznamená, že bude mít její eleganci nebo dokonce královský život. Žijeme v malém městě, u nás na prince rozhodne nenarazí. Ale nemám to srdce říct jí to. Pořád ji mám ráda, i když si hraje na někoho jiného.

Jen doufám, že z toho časem vyroste. A pochopí, že je krásná a zajímavá, když je sama sebou. Lenka je opravdu hezká holka, muži by se za ní otáčeli, i kdyby chodila v pytli od brambor. Nepotřebuje někoho napodobovat. Kate Middleton je jedinečná osobnost a její styl jí perfektně sedí. Myslím ale, že každá žena by měla nalézt svůj vlastní styl.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články