Moderátorka Kristina Kloubková: Každý den vařím teplé večeře, 10letá dcera sní večer ze studeného jen sushi

Moderátorka Kristina Kloubková: Každý den vařím teplé večeře, 10letá dcera sní večer ze studeného jen sushi
Zdroj: Herminapress
Dcera moderátorky Kristiny Kloubkové, Jasmína, brzy oslaví 11. narozeniny.Jasmína už pomáhá mamince Kristině Kloubkové v kuchyni.Moderátorka Kristina Kloubková prozradila, že Jasmína už zvládá sama uvařit vajíčka nebo palačinky.Kristina Kloubková prý s dcerou nedávno pekla také svatební koláčky.+ 12 fotek+ 13 fotek

Moderátorka Kristina Kloubková (46) nám v rozhovoru prozradila, že od svých osmnácti let miluje vaření a dcera Jasmína (10) už jí v kuchyni obstojně pomáhá. Zatímco doménou děvčat je česká kuchyně, Kristinin partner, tanečník Václav Kuneš (48), si potrpí na tu asijskou. Co by Kristina nikdy nepozřela? A jakou inspiraci hodlá vyzkoušet letos na Mikuláše?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 11. 2023 12:00

Moderátorka Kristina Kloubková (46) propadla v průběhu pandemie covidu pečení domácího chleba, byť dcera Jasmína (10) jej odmítá jako večeři a vyžaduje raději teplé jídlo. Dcerku ovšem Kristina ve své kuchyni vidí ráda, protože jí mnohdy umí velmi dobře poradit.

"Pustila jsem se do svatebních koláčů. Tam se mi těsto opravdu nevedlo a chtěla jsem to vzdát," vypráví moderátorka v našem rozhovoru. "Jasmínka řekla: „Ne, mami, pojď, nějak to dotvoříme!“ Zastoupila moji pozitivní energii, kterou vždycky ve všem mám, a nakonec jsme to spolu zvládly. Upekly jsme šedesát koláčků, které potom zmizely strašně rychle," pochlubila se.

Kristinu budete moci brzy potkat osobně, a to 11. listopadu v rámci letošního Zimního Apetit pikniku, který bude moderovat. Setkání všech milovníků jídla proběhne v Praze v historických prostorách Novoměstské radnice od 10 do 19 hodin, přičemž vstupné bude zdarma úplně pro všechny.

Dcera Kristiny Kloubkové vyžaduje teplé večeře

Kristino, jaká jste kuchařka?
Já miluju jídlo a kuchařka jsem vynikající.

Vaříte denně nebo jen svátečně?
Jsem u plotny téměř denně. Nevím, svoji dceru jsme navykla na teplé večeře. Bude jí jedenáct a k večeři odmítá jíst chleba nebo rohlík. Přestala mi před dvěma lety sama jíst pečivo, není to pro ni večeře.

To chápu, na noc to není příliš zdravé.
Pečivo nejí Jasmína opravdu vůbec. Naučila jsem si ji na teplé jídlo, takže studené jídlo pro ni není večeře – tedy kromě sushi, které miluje.

Kdy jste se naučila vařit? Stála za tím maminka nebo babička?
Nedávno jsem Jasmínce vyprávěla, že první jídlo, které jsem v životě vařila, byl vývar, slepice na paprice a vdolky. Ani jedno se pochopitelně nedalo jíst.

Nevybrala jste si zrovna jednoduché pokrmy.
Přesně tak, myslela jsem si, jak je to jednoduché. Učím se tedy vařit od svých osmnácti let. Mám ráda spíše českou kuchyni, miluji například omáčky a všechna tahle klasická jídla. Učím se všechno možné. Můj partner zase vaří asijskou kuchyni a touto cestou zase vůbec nejdu já.

Doma si potrpíme na pravé japonské sushi

Alespoň to doma máte pestré.
No to rozhodně. A k tomu sushi. Sushi si doma děláme po japonsku, takže přesně tak, jak se jí v Japonsku. Vašek má v Japonsku dceru, takže naše sushi rolky a maki se prý v Japonsku vůbec nejí. Mají na stole rýži, ryby a zeleninu, a každý si to naservíruje do řasy nori, jak sám uzná za vhodné. Z řasy se potom dělají bobánky a namáčí se do sójové omáčky. Tohle si občas dopřejeme.

Inspirace na Mikuláše? Černé lívanečky z uhlí

Kde hledáte inspiraci, když chcete něco nového vyzkoušet?
Třeba zrovna v časopisu Apetit. Jediné, co potom řeším, je to, že mé vlastní výtvory nakonec vypadají trošku jinak než na obrázku. Ale vlastně mě to moc netrápí, protože to je dobrý zdroj inspirace a nápady v něm mě baví. Zrovna ve vánočním speciálu jsem teď viděla černé lívanečky a jiné černé pokrmy na Mikuláše. Používá se do nich drcené černé uhlí. To mě strašně zaujalo. Je to pochopitelně zdravotně nezávadné, ale neměli bychom to s tím uhlím přehánět.

Vaří už také vaše dcerka Jasmínka? Třeba aby potěšila Mikuláše?
Nedávno jsem to řešila s kamarádkou. Dcera si ke snídani klidně udělá vajíčka. Mně ještě Jasmínka ne, ale prý už je umí. Často také spolu děláme palačinky a údajně už si je připravovala i sama.

Radost nám teď dělá doma upečený chleba

Které své nejhorší jídlo jste, Kristino, nakonec musela vyhodit?
Asi to bylo to úplně první. Přiznávám, ne vždy to chutnalo tak, jak mělo. Občas jsem dělala různé pokusy. Nedávno to například byly masové kuličky v celerové omáčce a doma se mi strašně smáli, že to chutná jako pórková polévka s kuličkami. Ne vždycky se to vyvede. Dělala jsem také kari a tam se člověk chutí nezavděčí všem.

Co vám naopak dělá v kuchyni radost?
Během pandemie covidu jsem se naučila péct chleba a není to vůbec složité. Je to krása. Zkoušeli jsme péct i chleba bez mouky nebo klasický pecen, ten jsme upekli také, nebo třeba bagety. Jenže potom jsem se pustila do svatebních koláčů. Tam se mi těsto opravdu nevedlo a chtěla jsem to vzdát.

Jak to dopadlo?
Jasmínka řekla: „Ne, mami, pojď, nějak to dotvoříme!“ Zastoupila moji pozitivní energii, kterou vždycky ve všem mám, a nakonec jsme to spolu zvládly. Upekly jsme šedesát koláčků, které potom zmizely strašně rychle.

Co byste naopak nikdy nepozřela? Žabí stehýnka nebo šneky?
Ráda okusím všechno, ale zatím jsem nepřišla na chuť potravině budoucnosti, červům a broukům. Hmyz zatím nejsem schopná ochutnat.

Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Související články

Další články