Jak být v životě více efektivní? Využijte svůj měsíční cyklus

Bolestivá menstruace trápí velké procento žen
Zdroj: Pixabay.com

Patříte mezi ženy, které rády jedou na výkon cyklus necyklus? Vaše emoce nebo „výmysly“ vašeho těla v podobě menstruace jsou pro vás překážkou? Říkáte si, jak to mají chlapi jednodušší a jak byste si přála být opačného pohlaví? Máme pro vás řešení: slaďte se se svým menstruačním cyklem! Možná budete překvapena, jak díky využití jednotlivých měsíčních fází budete v životě efektivnější i výkonnější než kdykoli před tím.

Martina Maksymovová
Martina Maksymovová 22. 02. 2020 14:00

V první řadě je nutné přijmout fakt, že k vám emoce patří, stejně jako k přírodě čtyři roční období, která pro ni mají nenahraditelnou funkci. Vaše cykly jsou stejně přirozené jako proměnlivost počasí. Velmi se vám uleví, pokud se naučíte s jednotlivými fázemi svého cyklu spolupracovat. Pro lepší přehled je možné si dokonce stáhnout mobilní aplikaci. A jaké jsou jednotlivé fáze?

Menstruační fáze

Všechny to známe. Únava, skleslost, podrážděnost. Menstruace odvádí z těla krev a s ní i nečistoty. Tím pádem se čistíte i emočně, můžete mít sklon k častějšímu pláči. Netlačte na sebe a emoce si dovolte. Ponořte se do svého nitra a využijte menstruaci k odpočinku. Dopřejte si dostatek času o samotě, v přírodě nebo v teple domova. Pokud se dokážete uvolnit a zklidnit, menstruační bolesti zmizí. Současně můžete být během této doby citlivější, vnímavější a lépe se vám bude pracovat s intuicí. V tuto dobu není vhodné plánovat si jednání, společenské akce nebo pracovní prezentace před kolegy. Vynechte fitko a fyzickou aktivitu.

Předovulační fáze

Dopřála jste si během menstruace klid? Gratulujeme, nyní můžete naplno využít druhé fáze. V tomto období je vhodné vrhnout se do všech fyzických aktivit a činností, které vyžadují vaši aktivitu a tah na branku. Můžete být velmi výkonná, zaměřená na logiku a zároveň smyslná, hravá a plná optimismu. Tělesná energie jede na maximum. V této fázi budete skvělá milenka, ale špatná hospodyňka. Péče o domácnost vám může připadat jako ztracený čas. Raději vyrazte s kamarádkami na drink, naplánujte společenská setkání a obchodní schůzky. Využijte své energie a buďte hvězdou večírků. Také můžete svou energii zaměřit na nové cíle a plány.

Ovulační fáze

Během této fáze je vajíčko připraveno k oplodnění. Proto v této době můžete pociťovat mateřské pudy, chuť pečovat a starat se o chod domácnosti. Jedná se o tvořivé období, kdy sršíte trpělivostí, laskavostí a empatií. Může se vám dařit v kuchyni, v ložnici potřebujete víc něhy a romantických slovíček. Současně se ženy cítí nejvíce přitažlivé a často mívají nejvyšší sexuální apetit. V ovulační fázi je vhodné vyslechnout kamarádky na kafíčku, podpořit a opečovat manžela i děti a zaměřit se na tvořivou nebo uměleckou činnost. To slibuje úspěchy.

Předmenstruační fáze

Tělesná energie se snižuje a můžete pociťovat frustraci, nesoustředěnost, netrpělivost, až apatii. Předmenstruační období nemusí ale být jen nepříjemným obdobím plným pupínků, tlaku v prsou a oteklé postavy. Tato fáze je vhodná na dokončování věcí. Pokud je něco, co jste celý měsíc odkládala, využijte svou energii. Vhodné jsou uzávěrky a úklidy všeho druhu, ať už domova, nebo v počítači. Zároveň se začíná navyšovat i intuice a tu můžeme využít ke kreativitě.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články