Štíhlé nohy po padesátce: Machálková méně spí, aby mohla cvičit, Morávková sází na podpatky a Heidi Janků na procházky se psem

Slavné české krásky 50+ a jejich štíhlé nožky: Machálková méně spí, aby mohla cvičit, Morávková sází na podpatky a Heidi Janků na procházky se psem
Zdroj: Herminapress
Herečka Dana Morávková se štíhlými nohami chlubí například v divadelní hře Bavič.Málokdo ví, že Dana Morávková je vystudovanou choreografkou a vrcholovou krasobruslařkou. Nohy ukázala Dana Morávková také v taneční soutěži Roztančené divadlo.Ani po padesátce se Dana Morávková nemusí bát nosit minišaty.+ 13 fotek+ 14 fotek

Zeptali jsme se tří slavných žen, jak pečují o své krásné štíhlé nohy. Jak nám prozradila zpěvačka Leona Machálková (56), po padesátce si vyhradila více času na sport. Zpěvačka Heidi Janků (60), která nohy ráda ukazuje v minisukních, často venčí pejska a drží si jídelníček. A herečka Dana Morávková zase (52) nedá dopustit na berličku v podobě podpatků.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 04. 09. 2023 08:00

Na téma štíhlé nohy a případná celulitida jsme nedávno vedli obsáhlý rozhovor s odborníkem na slovo vzatým, obezitologem a lymfologem MUDr. René Vlasákem. Podle něj má částečně roli dobrá genetika a také náš životní styl. Záleží také na typu postavy, jakou se žena může pyšnit. Zda je spíše jablkem nebo hruškou.

"Jablka mají centrální typ ukládání tuku, který je zdrojem řady závažných civilizačních onemocnění. Tuk u hrušek je někdy nevhodně označován jako ,fit fat`. Právě hrušky mají k projevům celulitidy daleko větší náklonnost než jablka," osvětluje doktor Vlasák.

Jak jsou na tom naše známé tváře?

Leona Machálková (56) po padesátce víc sportuje

Zpěvačka Leona Machálková (56) tvrdí, že štíhlé nohy má odmalička, ale po padesátce se začala intenzivněji věnovat sportu. "Ne proto, aby zhubly, ale potřebovala jsem se celkově zpevnit, protože v mém věku už to není zadarmo," vysvětluje v našem rozhovoru. "Sport mám ráda. Často hraji tenis, chodím si zaběhat, ráda plavu, jezdím na kole. A koneckonců také méně spím."

Podle Leony Machálkové je totiž důležité vyčlenit si na sport během dne čas. "Vstávám brzy a den mám otevřený, takže toho opravdu hodně stihnu. Umím si na sport najít čas," pochvaluje si Machálková. Nepoužívá speciální zpevňující krémy na nohy, raději sází na důsledný pitný režim, který má na pokožku blahodárné účinky.

Doporučené video: Rozhovor s Leonou Machálkovou o mužích

"V pohybu, který mám ráda, je klíč k ledasčemu. Mám štíhlé nohy, ale líbí se mi na ženách také svalnaté nohy – když jsou chutné a je vidět, že je žena pevná," nabádá Leona Machálková ženy, aby sportovaly bez ohledu na štíhlost svých nohou. Pravidelný pohyb se na postavě zkrátka projeví.

Součástí zdravé péče o zevnějšek je podle zpěvačky také péče o sebe samu. "To je ze všeho nejdůležitější – když má na sebe žena čas nebo si ho alespoň dokáže najít. Připouštím, že spousta žen je natolik zaneprázdněná, že na sebe čas nemá. A to potom není tak jednoduché."

Heidi Janků (60) miluje procházky a nohy ráda ukazuje

Zpěvačka Heidi Janků (60) má stejně jako Leona Machálková pocit, že štíhlé nohy jsou otázkou genetické výbavy. "Myslím, že štíhlé nohy buď máte, nebo nemáte. Můžu chodit na pedikúru, abych je měla upravené. Odjakživa mám štíhlé nohy, a proto v poslední době říkám, že nohy jsou to poslední, co ještě můžu ukazovat," žertuje na oko vitální šedesátnice, která vypadá skvěle a nohy ráda předvádí v minisukních. "Já nikdy netrpěla na celulitidu, ale zdá se mi, že mám nohy stále hubenější a hubenější. Asi mi odchází svalová hmota," zamýšlí se Heidi.

Navzdory výborné genetice má také ona osvědčenou metodu, jak zůstat fit. "Hodně chodím. Pořídila jsem si psa a chodíme na procházky. Myslím, že chůze je přirozený pohyb a když trochu přidáte do kroku, jde vlastně o účinné aerobní cvičení. Nerada běhám, to nemám ráda," říká v našem rozhovoru upřímně. Se svým pejskem, kníračem Edou, Heidi na procházky chodí alespoň třikrát denně. "Když byl ještě malý, tak jsem si to měřila, a takových deset kilometrů denně určitě nachodím. Jen u nás chodím po rovince a když potom s Edou přijedeme na hory a je to trošku do kopce, tak se zadýchávám."

Dana Morávková (52) v mládí bruslila a miluje podpatky

Ukázkovýma nohama se pyšní také herečka Dana Morávková (52). Málokdo dnes ví, že je vystudovanou choreografkou a sportu se věnuje celý život. "Právě nohama jsem od malička hodně makala. Dělala jsem balet a také krasobruslení. Přišlo mi, že krasobruslařky obecně nemívají moc hezké a štíhlé nohy," překvapila herečka.

Na divadle, ve filmech a v seriálech si Dana Morávková k dokonalé postavě ráda pomůže sexy ženskými lodičkami a pouzdrovou sukní. Podpatky dělají ženské nohy ještě krásnějšími. Proto je také s oblibou nosíme. Ono to k té herecké profesi prostě patří. Ale když budu v nějakém filmu běhat, tak samozřejmě poběžím v teniskách," naráží herečka například na svoji roli v komedii Kameňák.

Související články

Další články