Bambus pofouká bolístku: Kouzelné náplasti zvládnou zhojit odřeninu i popálení

náplast
Zdroj: unsplash.com

Vy, kteří trpíte alergiemi anebo prostě jenom přemýšlíte o tom, co vlastně používáte, jistě znáte udržitelný bambus, respektive tkaniny vyráběné z bambusových vláken.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 15. 09. 2020 14:30

Bambus je nenáročná rostlina, vyznačující se velmi krátkou dobu růstu a je jedním z nejrychleji rostoucích a přirozeně obnovitelných zdrojů na planetě. Jeho pěstování má minimální dopad na životní prostředí. Využití bambusu, respektive bambusových vláken v textilním průmyslu, je velmi rozmanité mimo jiné i proto, že má výrazně lepší vlastnosti než například len nebo bavlna.

Určitě znáte pohodlné ponožky, měkounké osušky, hebké přikrývky i účinné roušky, které se už dávno z bambusových vláken vyrábí. Proto je nasnadě, že zájem o bambusovou tkaninu projevili i výrobci náplastí.

Bambusové náplasti

Náplasti z bambusového vlákna nejsou možná zázračný neléčící prostředek, ale určitě jsou přirozený a šetrný nástroj k péči o poranění. Báječně se hodí pro organickou, hypoalergenní a biologicky rozložitelnou péči o rány. Kvalitní náplasti musí být vyrobeny ze 100% certifikovaných měkkých organických bambusových vláken a doplněné jemným lepidlem. Nesmí obsahovat dráždivé chemikálie a jsou často kombinované s dalším hojivými přírodními prvky.

Aktivní uhlí čistí

Aktivní uhlí je fenomén moderní doby, i když je známo a používáno již mnoho let, především jako účinný prostředek při průjmovém onemocnění. Je ale také účinné jako ochrana bránící vstřebávání jedovaté látky. Náplast s polštářkem obohaceným o aktivní uhlí neutralizuje mnoho různých druhů patogenů, které přímo, nebo nepřímo produkují či podporují infekci, dokáže absorbovat jedy a toxiny, odvádí je přes propustné kožní vrstvy a odstraňuje je z těla a jakmile jsou nečistoty odstraněny, může začít proces hojení kůže.

Aloe vera hojí

Kdo by neznal Aloe vera. Tuto rostlinu si pěstujeme doma na okenním parapetu a dužninu z jejích listů používáme pro zmírnění bolesti při lehkém popálení i léčbě ran. Její účinné látky zvyšují buněčný pohyb, což vede k rychlejšímu růstu tkáně, jsou i účinným odstraňovačem bolesti a regulují zánětlivou reakci. Proto mají uklidňující a tišící náplasti polštářek napuštěný právě výtažkem z Aloe vera.

Kokosový olej je jemný

Nejenom v kuchyni a kosmetice užijete kokosový olej, jenž má řadu přírodních léčivých přínosů pro pokožku, včetně antibakteriálních vlastností. Při poranění pomáhá snižovat záněty a udržuje pokožku zvlhčenou, což pomáhá účinně regenerovat nové kožní buňky. A protože je 100% bezpečný a účinný, bez známých vedlejších účinků nebo toxicit, hodí se k použití i pro malé děti.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články