Pravidla správného detoxu: Stačí třicet dní kúry a budete jako znovuzrozená

detox
Zdroj: freepik.com

Stačí pár dní poctivé bylinné detoxikační kúry a už pocítíte výsledky. Upraví se vám trávení, posílí imunita, zregenerují buňky a zmizí únava – budete připraveni na nadcházející podzimní sezonu.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 14. 09. 2020 14:30

Dopřejte si luxus pocitu dobrého zdraví a pozitivní energie, se kterou se můžete vrhnout vstříc pracovnímu shonu, podzimním chřipkám a všem běžným nástrahám všedních dnů.

Nebojujte s časem

Problém moderního člověka je čas. Naučili jsme se práci věnovat na víc jak sto procent, zodpovědně vychováváme děti, pečujeme o domácnost, ale rádi bychom také něco užili mimo své obvyklé povinnosti. Bohužel, to poslední dostává pořádně zabrat, zanedbáváme péči o sebe a ignorujeme i varovné signály, které k nám tělo vysílá. Pojďme se podívat, jaké jsou nástrahy nadměrného zatěžování a zanedbávání organismu a jak je nejlépe zpracovat.

Myslete na orgány

Přiměřeně zatížené tělo se zvládne detoxikovat samo. Ale špatná strava a nedostatek času toxiny v těle akumulují. Jinak řečeno, jestliže neposkytneme tělu čas na regeneraci a nedodáme mu správné živiny, odmítne provádět detoxikaci.

Aby se tělo nestalo skládkou toxinů, je potřeba se zaměřit především na pročištění jater, ledvin a střev, které zbavují tělo tekutého odpadu. Proto je nutné dodržovat pitný režim a pomoci tak tělu vyplavit toxiny ven. Další důležitou čističkou organismu jsou střeva. Slouží nejen na rozložení a zpracování potravy, ale zároveň ke zpracování odpadu, který odchází trávicím systémem.

Měsíční detoxikace

Základem je vyčištění trávicího traktu od nestrávených zahnívajících zbytků potravy, toxinů a přemnožených plísní. A také celkové pročištění tkání a vyplavení nepotřebných látek. Pokud se tělo toxinů nezbaví, můžeme mít zažívací potíže, trpět alergiemi a cítit únavu. Nepročištěný  trávicí trakt nemůže vhodně využívat ani vitamíny a minerály – dojde pouze k dalšímu hromadění a ucpávání nestráveným odpadem.

Můžeme použít hotové produkty, které pomohou ušetřit čas potřebný na vnitřní očistu. Jsou to různé detoxikační výrobky, které nejen nastartují metabolismus, ale díky nim dosáhneme i psychické rovnováhy. Chutné koktejly například nahradí nezdravé sladkosti. Detoxikační produkty a koktejly se nabízejí v různých kombinacích, příchutích a složeních. Zásadně si však vybírejte ty s extrakty z bylin či rostlin.

Ideální je vybírat si produkty, které obsahují glukomannan z kořene rostliny konjac nebo výtažky z rostliny manayupa (stužkovec). Glukomannan snižuje vstřebávání cukrů a ukládání tuků a manayupa pročišťuje střeva, ledviny, játra a krev. Účinky manayupy a konjacu znali již staří Inkové. Manayupa dokonce působí protizánětlivě. Nápomocná je i při zánětech jater a žlučníku.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články