Trendy roku 2020 v hodinkách: Velký ciferník a hladký pásek bez potisku

Trendy roku 2020 v hodinkách: Velký ciferník a hladký pásek bez potisku
Zdroj: Unsplash.com
Hodinky jsou velkou investicí. Proto věnujte jejich výběru velkou pozornost. Myslete na to kam a jak často budete hodinky nosit a nebo na to z jakého materiálu jsou vyrobené.Trendy jsou smart hodinky s dotykovým ciferníkem. Můžete je připojit ke svému chytrému telefonu a třeba při sportu sledovat své životní funkce. Hodinky nemusí být nuda. Sáhněte třeba po těch s květinovým vzorem. Nemůžete se rozhodnout jestli zlaté či stříbrné? Tak co zvolit obojí?+ 3 fotky+ 4 fotky

I přesto, že v dnešní době používáme ke sledování času spíše mobilní telefon, můžeme hodinky považovat za stále trendy kousek, který na své hodnotě neztrácí. Mnoho žen, ale i mužů si hodinky vybírá spíše kvůli estetice než jejich funkčnosti. Patříte mezi ně? Pak se vám budou hodit následující tipy.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 18. 05. 2020 14:00

První náramkové hodinky se dostaly do prodeje v roce 1904. Za jejich výrobou stojí firma Cartier. Zakladatel značky Louis-Francois Cartier se nechal inspirovat svým přítelem pilotem, který kvůli svému zaměstnání potřeboval praktické hodinky, u kterých ihned vidí čas. A tak kapesní hodinky vystřídaly ty náramkové.

Před nákupem hodinek

Pokud se rozhodnete pro nákup hodinek, rozhodně se vyplatí si za ně připlatit. A jelikož se jedná o nemalou investici, nejprve si ujasněte, zda budete nosit hodinky pravidelně či pouze příležitostně. Jestliže se rozhodnete pro pravidelnost, vyberte takové, které budou neutrální a budou se hodit k jakémukoliv oblečení.

Dbejte také na to, z jakého materiálu jsou hodinky vyrobeny. Zda dáte přednost celokovovým nebo zvolíte raději ty s koženým páskem. Uvědomte si, že ne všechny materiály můžete vystavit stejným podmínkám (mráz, voda, teplota).

Co při výběru hodinek není zanedbatelné, je jejich cena. Stanovte si dva limity. První bude hodnota, kolem které by se hodinky měly pohybovat. Za druhé, kolik peněz jste ochotni do hodinek investovat.

Trendy

V úplném základu máte na výběr buď celokovové nebo s koženým páskem. Důležité pravidlo je to, že by hodinky měly být na vaší ruce vidět. Proto zapomeňte na malý ciferník a úzký pásek. Čím větší, tím lepší. Hodinkám, stejně jako v oblékání, vládne minimalismus. Velké ciferníky s hladkým páskem bez jakéhokoliv potisku či vzoru.

Co se týče vzhledu ciferníku, trendy je ten bez čísel. Poznávání času je na něm o něco horší, nicméně pokud jsou hodinky vyrobené z kvalitního materiálu, budete v nich vypadat elegantně.

V módě jsou sportovní hodinky, které zastávají hlavně praktickou část, již ocení aktivní sportovci. Jsou nejenom plné různých vychytávek, ale dají se propojit s chytrým telefonem. Během sportu i po něm na nich uvidíte například informaci o spálených kaloriích či vašem tepu. Navíc jejich prostřednictvím můžete komunikovat s vaším telefonem.

Péče o hodinky

Výběr těch správných hodinek bývá většinou dlouhým procesem, který je potřeba neuspěchat. Dobře vybranému modelu je pak třeba věnovat odpovídající péči. Tím zajistíte to, že vám hodinky vydrží co nejdéle a ve výborném stavu.

Nejdůležitější součásti každých hodinek je jejich strojek, který je poháněný na baterii. Ta se mění přibližně jednou za tři až pět let. Jestliže se vám baterka vybije, tak s její výměnou neotálejte. Tyto součástky jsou uloženy v pouzdru proto se vyhněte velkým nárazům. Pouzdro pravidelně čistěte. Jestliže máte hodinky vodotěsné, nebojte se použít vodu a kartáček, suchým hadříkem je pak vysušte. Pokud vám při nákupu tvrdí, že jsou hodinky vodotěsné, nechte tuto zkoušku provést.

Hodinky raději nevystavujte velkým teplotám. Obecně platí, že zvládnou teplotu mezi pěti až pětatřiceti stupni Celsia. Prudká teplotní změna jim rovněž neprospívá. I takový detail se může projevit v chodu hodinek či malé životnosti baterie.

Jestliže máte hodinky s řemínkem, provádějte pravidelné čištění. Jelikož se na něm usazuje pot, stíhejte ho navhčeným hadříkem. Chybu neuděláte, pokud mu dopřejete ošetření krémem na kůži či impregnaci. Řemínek se po čase začne třepit. Jeho výměna se doporučuje tak po dvou až třech letech.

CHCETE VĚDĚT, JAKÉ HODINKY JSOU TEĎ V MÓDĚ? PODÍVEJTE SE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články