Jak si udržet opálení? Pomůžete si i s tím, co máte doma

Jak si udržet opálení? Pomůžete si i s tím, co máte doma
Zdroj: pixabay.com
Sluneční paprsky nás mohou pěkně potrápit. Snažte se na přímém slunci trávit maximálně pár minut a pak si běžte odpočinou do stínu.Opalování na slunci rozhodně nekombinujte s opalováním v soláriu. Odstraňování odumřelých kožních buněk je při opalování klíčové. Zkuste si doma připravit peeling z mleté kávy. Z celého dne stráveného na pláži si můžeme odnést ošklivé spáleniny. Používejte ochranné prostředky proti slunci, dodržujte pitný režim a zdržujte se převážně ve stínu. + 1 fotka+ 2 fotky

Jedním z důvodů, proč se většina z nás těší na léto, je i krásné opálení. Ne vždy se ale podaří přesně takové, jaké bychom si ho přáli. Jak zbarvit svou pokožku do bronzova a co dělat pro to, abychom si opálení udrželi co nejdéle?

Petr Jirsa
Petr Jirsa 03. 08. 2020 11:39

Dosáhnout krásného a výrazného opálení není tak úplná hračka. Je třeba dodržovat určité zásady, díky kterým opálení vydrží a nepřinese s sebou velká rizika pro naše zdraví.

1. Peeling

Nejlepší je před opalováním svou pokožku pořádně vyčistit a zbavit ji tak odumřelých buněk. Nemusíte však ani investovat do kosmetických produktů, peeling si snadno a rychle vyrobíte sami doma. Poslouží vám například mletá káva či třtinový cukr.

2. Správná ochrana pokožky

Každý touží po rychlém opálení, které dlouho vydrží. Ne vždy je to ale možné. Je důležité si uvědomit, že bronzovou pokožku je třeba budovat delší dobu. Pokud se hned na začátku léta vrhnete na slunce bez jakýchkoliv ochranných přípravků a pod paprsky strávíte hned několik hodin, abyste dosáhli opálení, riskujete spíše vytvoření rudých spálenin. Vybavte se proto kvalitními opalovacími krémy s vyšším stupněm ochrany a na začátku dovolené se na slunci pohybujte jen v kratších časových intervalech.

3. Hydratace pokožky

Stejně jako je nutné použít opalovací krém před opalováním, je důležitá i péče o vaši pokožku po opalování. Na trhu najdete nepřeberné množství nejrůznějších produktů, ale velmi dobře poslouží jakékoliv tělové mléko, které napomůže regeneraci pokožky a zároveň jí dodá potřebnou hydrataci. „Zavlažovat“ však musíte i zevnitř. Proto dbejte na správný pitný režim.

4. Solárium raději vynechte

Jestli  si budete chtít dopomoci k bronzové pokožce navíc ještě pobytem v soláriu, raději zbystřete. Samotné opalování na slunci je pro pokožku samo o sobě velkým zápřahem a pobytem v soláriu byste riskovali při nejmenším vznik nevzhledných pigmentových skvrn.

5. Samoopalovací krém

Bohužel, ať už se o svou pokožku staráte jakkoliv, opálení stejně netrvá věčně. Pomocníkem vám však může být samoopalovací krém. Na trhu jich najdete velké množství v různých cenových kategoriích a opálení tak můžete být celý rok. Navíc u samoopalovacích produktů nehrozí riziko vzniku karcinomu pokožky.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články