Kouč Jakub Škorpil radí mužům, jak sbalit ženu: Nesnažte se udělat dojem penězi a vypadat jako supermodel

Kouč Jakub Škorpil radí mužům, jak sbalit ženu: Nesnažte se udělat dojem penězi a vypadat jako supermodel
Zdroj: Se souhlasem Dynamic Education
Kouč Jakub Škorpil byl ještě před osmi lety stydlivý a ženu nedokázal sám oslovit.Dnes má jeho firma za sebou tisíce klientů, kteří u žen slaví úspěch.Podle Jakuba Škorpila není dobré zvát ženu na první schůzku do luxusní restaurace.Na sociálních sítích a seznamkách doporučuje začít kvalitními fotkami a originálním oslovením.+ 1 fotka

Kouč Jakub Škorpil má dnes krásnou rodinu a dvouletou dceru, ještě před osmi lety ale patřil mezi muže, kterým se štěstí u žen vyhýbalo. Dlouho se nemohl seznámit. Dnes má na kontě tisíce mužů, kteří prošli jeho školením, jsou sebevědomí a úspěšní. V rozhovoru pro Lifee.cz radí, kam pozvat ženu na první rande, zda za ni platit nebo jak důležitý je atraktivní vzhled.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 05. 2023 17:00

Kouč Jakub Škorpil například nedoporučuje mužům, aby ženu zvali na první schůzku do luxusní restaurace a chlubili se svými penězi„Pokud k tomu dojde, muž se bude snažit koupit si ženinu přízeň tak, že jí zaplatí drahou večeři. Tahle situace není ideální ani pro ženu, ani pro muže," vysvětluje Jakub v našem rozhovoru. Daleko lepší je jít večer na skleničku nebo přes den na kávu a jít se projít. Není to otázka peněz," podotýká Jakub, podle kterého žena od muže očekává spíše sebevědomé vystupování, charisma nebo smysl pro humor.

Zabýváte se vztahovým poradenstvím a radíte mužům, jak na ženy. Je to tak?

Ano, víceméně ano. Je to jedna z oblastí, kde to všechno začalo.

Prý to celé začalo tak, že jste byl vy sám u žen neúspěšný a chtěl to změnit.

Přesně tak, dlouho jsem byl tím, kdo by se dal označit za stydlivého. Měl jsem problémy v komunikaci, problém navazovat kontakty a už vůbec jsem nezažíval úspěšné a naplněné vztahy. Ale protože je to problém více mužů a není to nic neobvyklého, tak jsem nejprve neměl potřebu to měnit. Teprve kolem 25. roku života jsem si uvědomil, že takhle určitě žít nechci. Nechtěl jsem být v pozici, kdy se budu trápit a vztahy se mi neustále rozpadat. Proto jsem se rozhodl věci změnit, ačkoliv jsem vůbec nevěděl, jak na to. Věděl jsem jenom, že chci nějakou životní změnu.

Jak tohle učení probíhalo? Čerpal jste z knih, internetu nebo praxe?

Začal jsem na internetu hledat ty klasické rady, jak se seznámit nebo jak oslovit ženu. Našel jsem různé rady, ale hodně z nich bylo velmi obecných - typu buď sebevědomý a usmívej se. To je samozřejmě logické, ale nebylo to do hloubky. Dále jsem hledal v knihách, ale pořád mi chyběla praxe. Děsil jsem se, že zůstanu jen u té teorie. Potom jsem slyšel, že ve světě existují muži, kteří se učí seznamovat v terénu. Začal jsem to zkoušet v Praze a oslovoval jsem na ulici cizí ženy.

Jak to probíhalo?

Vsugeroval jsem si, že se na mě třeba usmála, přišel jsem za ní a oslovil ji. Začátky byly samozřejmě velmi obtížné a nedařilo se mi. Pociťoval jsem nervozitu a strach. Byl jsem rozklepaný a nejistý. Bylo to znát také na mém projevu. Ale postupem času, jak jsem se v tom začal zlepšovat, začal jsem si věřit a začalo se mi dařit. Otevřel se mi nový svět. Najednou zjistíte, že možnosti existují a vy se opravdu můžete změnit. Nadchlo mě to a všimlo si toho také mé okolí. Lidé se začali ptát, jestli bych jim neporadil.

A tak jste si založil firmu.

Nejprve jsem se samozřejmě zdráhal, protože je to ožehavé téma. Nakonec jsem si řekl, proč ne? Sám jsem prošel změnou, vím o čem mluvím a jsem člověk z praxe. Takže vznikl garážový projekt Dynamic Education, který se postupně budoval. Dnes spolu mluvíme o osm let později.

Kolik mužů už jste od té doby převychoval?

Záleží na počtech osobně a online. Školíme lidi osobně, třeba i v terénu, na přednáškách, ale také v online kurzech - tam jich byly tisíce. Já osobně jsem v terénu koučoval vysoké stovky mužů.

Jaké chyby muži nejčastěji dělají na online seznamkách nebo seznamovacích aplikacích?

První věc je, že nemají kvalitní profil. Pojďme si to uvést na hezkém příkladu. Když půjdete do restaurace a dostanete tam krásně naservírované jídlo, bude to na vás působit lépe, než kdyby vám to jen kydli na talíř nebo do ešusu. Na sociálních sítích a na seznamkách je vaše prezentace osobní marketing. Věřím, že tam přijde chlap, který je opravdu skvělý - a takové klienty mám. Jsou to chytří chlapi, mohou být i úspěšní v práci. Ale neumí se prezentovat online. Nemají dobrý profil. Naším cílem je takový profil vytvořit.

Co to tedy znamená?

To znamená mít kvalitní fotografie i popisek. Když slečny uvidí takového muže, v první chvíli je ten člověk musí zaujmout. Neznamená to, že na fotografiích bude někdo jiný nebo ten muž bude vypadat jinak, než jak vypadá v reálu. Bavíme se o tom, že ta fotografie je kvalitní. Je tam dobrý výraz, dobré nasvícení, nebo muž během své práce, sportu nebo koníčku.

Jaké jsou ty další chyby?

Muži vůbec neví, co k těm fotkám napsat a neví ani to, jak ženu v online prostředí oslovit. První zpráva, kterou většinou pošlou, nevzbudí pozornost. Je to klasické „Ahoj, jak se máš?" nebo „Co ty tady?". Třetí chyba je samotná komunikace. Muži začnou ženu bombardovat zprávami, jsou nevhodné nebo působí vlezle. Nebo se ženou ve všem souhlasí a posílají tisíc smajlíků. Jsou předvídatelní a nudní. Jenže ženě píše za den padesát mužů a ona nemá chuť odpovídat na tisíc otázek cizímu muži, kterého nikdy neviděla.

Velké téma je také placení - když už žena souhlasí a jde s mužem na rande. Jaký je váš názor? Má si každý zaplatit svoji útratu? Nebo všechno platit muž, či žena?

Já doporučuji - a není to z důvodu peněz - aby první schůzka neprobíhala v luxusní restauraci. Pokud k tomu dojde, muž se bude snažit koupit si ženinu přízeň tak, že jí zaplatí drahou večeři. Tahle situace není ideální ani pro ženu, ani pro muže. Daleko lepší je jít večer na skleničku nebo přes den na kávu a jít se projít. Není to otázka peněz. Jde o to, že na začátku by rande mělo být uvolněné. V luxusní restauraci možná budete jíst humry a pít šampaňské, ale nebudete vědět, co si vlastně povídat. To je potom lepší sportovní aktivita nebo procházka, popovídat si a poznat toho člověka. Chyba je, když se muž snaží udělat dojem penězi - hodí na stůl peněženku a klíčky od auta. Z logického hlediska ano, ale emoce to nevzbudí.

A to placení?

Pokud muž iniciuje schůzku - pozve ženu na víno nebo na kávu - bylo by hodně trapné, kdyby to také nezaplatil. K diskuzi potom je, pokud muž později ve vztahu platí úplně všechno. Dnešní doba se snaží dělat z žen samostatné a emancipované bytosti - a ony ve finále jsou a muže vlastně k životu nepotřebují. Jsou schopné si peníze vydělat samy. Na druhé straně si myslím, že když má muž později rodinu, měl by být schopný ji také finančně zabezpečit. Neznamená to ale, že by žena neměla nic dělat a od prvního momentu očekávat, že muž bude ve vztahu automaticky platit všechno.

Muži mohou také váhat oslovit ženu, protože si nepřipadají atraktivní. Opravdu je to z vašeho pohledu vzhled, co ve finále rozhoduje?

Zásadní věc je, aby muž změnil své uvažování a myšlení, nikoliv svůj zevnějšek. Ve své klientele mám mnoho fitnessáků, kteří mají pekáč buchet a velké svaly. Mám tam i muže, kteří jsou úspěšní podnikatelé a vysocí manažeři s drahými auty. Ale stejně mají problém se sebevědomím nebo nenacházejí vhodné partnerky, protože byli zvyklí se prezentovat jen svými penězi. Správné nastavení mysli je základem.

My ženy nehledáme modely.

Jasně - je důležité se o sebe starat, hezky se oblékat, cvičit, jíst zdravě a hlavně dodržovat hygienu. Ale chlap nemusí být supermodel nebo boháč, aby zaujal hezkou ženu. Když muž vidí ženu, cítí prvotní atraktivitu na základě jejího vzhledu. Když ale žena vidí muže, může pro ni být atraktivní, ale skutečný zájem potom z její strany vzniká na základě společně stráveného času a jeho způsobu chování. Může přijít muž, který vypadá skvěle, ale otevře pusu a ona ztratí zájem.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články