Ideální pro chladná rána: Trendem jara 2020 jsou oversized svetry, naučte se je nosit

Ideální pro chladná rána: Trendem jara 2020 jsou oversized svetry, naučte se je nosit
Zdroj: unsplash.com
Svetry nemusí být pouze kouskem, který je vhodný na zimu. Pokud je vyrobený z jemných materiálů, na jaro je jako dělaný. Vybírejte neutrální barvy, které budou nadčasové a budete je moct s čímkoliv zkombinovat. Dáváte-li přednost džínám do zvonu, zvolte tedy kratší oversized svetr nebo jej zastrčte do kalhot. Proč naopak nesáhnout po kratším oversized svetru? Máte-li ploché bříško, nechte ho v tomto svetru krásně vyniknout. Oversized svetr lze nosit jako šaty. Dejte si pod něj černé silonky či legíny a doplňte páskem. + 4 fotky+ 5 fotek

Když se řekne svetr, hodně z nás naskočí představa chladného počasí a svetru, který nás před ním ochrání. Ale ne vždy tomu tak musí být. Díky jemnému materiálu budou svetry ideálním kouskem i v jarním období. Trendy jsou svetry, které náš outfit doplní a dodají mu jistou eleganci.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 22. 04. 2020 14:00

Svetry, které se hodí na jarní období, jsou vyrobené z bavlny, v případě přechodného období sáhněte po teplejší pletenině. Předtím než si svetr koupíte, podívejte se na to, jaké má složení. Určitě zvolte varianty z přírodních materiálů, jejichž životnost je delší. Pokud si vyberete dražší kousek, dejte přednost neutrálním barvám. Díky tomu bude váš svetr nadčasový a nestane se tak pouze sezónní záležitostí.

Oversized svetry

Jarním hitem číslo jedna budou oversized svetry. Jedná se o kousek, který vynosíte k džínám, šatům, sukním i kraťáskům. Během zkoušení zvažte to, jaké délce dáte přednost. Nosíte ráda upnuté kalhoty? V tomto případě můžete mít svetr jakékoliv délky. Jste-li ale fanynka sukní či kraťásku, sáhněte raději po těch kratších.

Pokud si zvolíte dlouhé svetry, měla byste se držet jednoho důležitého pravidla. A to, jestliže budete mít svetr s velkým objemem v horní části těla, dole by mělo být vše upnuté. Další důležité pravidlo se týká vrstvení. V tomto případě totiž musíte postupovat s mírou. Oversized svetr by měl být poslední vrstvou. Zvolte pod něj třeba halenky s dlouhými rukávy nebo košile. Jediný kousek, který patří na oversized svetr je kožená bunda.

Co se týče oversized svetrů a sukní či šatů, i zde nešlápnete vedle. Zajímavý protiklad vytvoříte v kombinaci delšího svetru a dlouhých šatů. I když tento look je spíš vhodný pro velmi štíhlé a vysoké ženy. Můžete si také obléct krátkou sukni a tu doplnit oversized svetrem, který nedbale zastrčíte.

Patří-li mezi vaše oblíbené kousky mini sukně, i ty můžete doplnit objemným svetrem, který opět zastrčíte. Svetr zkombinujte s páskem, ten se hodí v případě delších sukní. Jestliže jste majitelkou velmi dlouhého svetru, klidně ho noste jako šaty. Pod něj si natáhněte silonky, nejlépe v černé barvě. Některé svetry mohou působit velmi neforemně. Proto bude pásek skvělým pomocníkem, který vaší postavě dodá tvar.

Další trendy

Letošní jaro bude přát i vintage kouskům, které vypadají, jako byste je vytáhla z babiččiny skříně. Chybu také neuděláte s rolákem, přes který oblečete kardigan. Zajímavý je tak svetr s rozšířenými rukávy. Úplnou klasikou, která by neměla chybět ve vaší skříni, je již zmíněný kardigan. Jeho kratší variantu zvolte k širokým džínám, ta delší vám zakryje zadeček.

Jaro přeje pastelovým barvám. V případě svetrů je lepší volit neutrální barvy, které pak můžete s čímkoliv doladit. Jestliže byste ale raději zvolila barevný svetr, vyberte si takový, který bude v jednotné barvě.

PRO JARNÍ OVERSIZED PLETENÉ KOUSKY NAČERPEJTE INSPIRACI V NAŠÍ GALERII:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články