Testerky erotických pomůcek prozrazují svá tajemství: Když mě hračka nemůže udělat, udělám se jinou

ilustrační foto
Zdroj: Unsplash
K navození sexy atmosféry určitě patří i smyslná vůně. Energická vůně s dominující vanilkou Olympea Legend od Paco Rabbane bude svůdná i pro partnera. 50 ml, 2420 KčTesterka Veronika doporučuje ženám womanizer. Existuje hned v několika barevných provedeních a jeho cena je 4999 Kč. Masážní hlavici AkuWand 2 doporučuje testerka Veronika. Větší masážní plocha se dá použít na různá místa na těle a to jak u žen, tak u mužů. Dle jejích slov je to nejvíce multifunkční pomůcka. Cena 1599 KčK navození erotického dusna v páru si můžete zakrýt oči. K tomu dobře poslouží i saténová maska. Reserved, 199 Kč+ 2 fotky+ 3 fotky

Na 8. srpna připadá Mezinárodní den ženského orgasmu. Do celého světa se dostal z Brazílie, kde se radní města Esperantina rozhodl věnovat tento den ženskému vyvrcholení jako kompenzaci za "sexuální dluh" své manželce. A kdo ví o orgasmu asi nejvíc? Přeci testerky sexuálních pomůcek!

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 08. 08. 2022 17:00

Redakce Lifee.cz vyzpovídala dvě testerky erotických hraček sexshopu Růžový slon. Obě si chrání své soukromí, a tak nesdělují světu ani své jméno, natožpak věk, či odkud pocházejí. Pro účely tohoto rozhovoru jim budeme říkat Kamila a Veronika.

Jak vůbec taková práce testerky sexuálních pomůcek vypadá? A pomáhají jim ve zkoušení hraček i jejich partneři?

Testování erotických pomůcek si je našlo samo

Jak jste se k práci testerky dostala?

Kamila: Úplnou náhodou. Má dlouholetá kamarádka mě jednou oslovila, zda by mě ta práce zajímala, protože právě potřebovali rozšířit řady testerek. Moc mě to zaujalo a baví mě testovat dodnes.

Veronika: O hračky se zajímám již dlouhou dobu, dokonce bych mohla říct, že je sbírám. Už před testováním jsem měla okolo stovky různých erotických pomůcek a kosmetiky. Tomuto tématu se nezávisle věnuji i na blogu a Twitteru, pár let jsem také pracovala jako prodavačka v sexshopu. Proto si myslím, že práce testerky byla logickým vyústěním této cesty. Jakmile mi tedy od sexshopu Růžový slon přišel email, že hledají do svého týmu nové testery a testerky, neváhala jsem ani vteřinu. Navíc moje sbírka před x lety začala právě hračkami odtud, což byl pro mě také takový impuls.

Je to vaše plnohodnotné povolání, nebo se mu věnujete jen ve volném čase?

Kamila: Testuji ve volném čase. Jsem na rodičovské dovolené a k tomu brigádně pracuji, takže se mi líbí, že ve volnu mohu testovat a tím pádem spojit příjemné s užitečným.

Veronika: Je to spíš záliba, ne plnohodnotné povolání. Naštěstí! Zhruba jednou za měsíc mi přijdou pomůcky na testování, pak mám měsíc na to je otestovat a zpracovat recenze. Myslím, že takové rozložení času je ideální, můžu se testování věnovat, kdy je to pro mě přirozené, protože mám dostatek času. Představa, že musím testovat něco každý den, by mi ze sexu a masturbace udělala povinnost. A takové činnosti by nucené být neměly, to by ovlivnilo hodnocení testovaných produktů.

Kolik hodin denně dokážete testovat produkty?

Kamila: Sama v týdnu kolem hodinky denně, i když to není potřeba. Rádi testujeme s manželem, takže o víkendu máme možnost tří a více hodin.

Veronika: Asi jak jsem zmínila v předchozí odpovědi, netestuji produkty každý den. Ale když už testuji, je to asi jako každá normální masturbace, nebo sex. Někdy to trvá déle, někdy jen chvíli. Vše podle chuti a přirozenosti. Nemám určené žádné normy, že musím tehdy a tehdy testovat tak a tak dlouho. Ale musím hračku stihnout otestovat alespoň pětkrát, abych si byla opravdu jistá všemi klady a zápory, a také odfiltrovat to, co je způsobené mojí náladou.

Kolik produktů za jedno testování vyzkoušíte? Oddělujete je, nebo i kombinujete?

Kamila: Na jedno testování max 2 až 3 věci. Oddělujeme i kombinujeme, záleží. Např. gely s erotickou hračkou apod. Sama kombinuji hračky i pro kompatibilitu a pocit, který by měl být skvělý dohromady (vaginální i anální).

Veronika: Každá hračka dostane svůj prostor, snažím se pokaždé zažít něco nového a dosáhnout orgasmu. Když to nejde, nebo je to spíš taková doplňková hračka, kombinuji i s dalšími pomůckami, abych si to opravdu užila.

Tři až pět orgasmů za jedno testování pomůcek

Kolika orgasmů jste schopna dosáhnout za jedno testování?

Kamila: Maximálně tří.

Veronika: To se asi nedá úplně specifikovat. Jsou pomůcky, které nestojí jen na tom, dosáhnout pomocí nich orgasmu, ale způsobují jiné pocity, například bolest, nebo jsou doplňkem různých fetišistických aktivit. Takže je potřeba se k tomu opět stavět jako ke každému jinému sexu a masturbaci. Během masturbace s hračkami můžu mít opravdu hodně orgasmů, během sexu pak spíš tak do pěti. Když mě některá hračka nemůže udělat, udělám se jinou.

Co vás na testovaném produktu zaujme jako první?

Kamila: U kosmetiky vůně, u gelů chuť a u hraček to nejde říct jednoznačně, mám tři vlastnosti: velikost, ohebnost a příjemnost materiálu.

Veronika: Protože jsem za těch několik let, co se erotickým pomůckám věnuju, už docela dost zmlsaná, chci u hračky vidět něco nového. Novou barvu, nový tvar, nový design. Cokoliv neotřelého. Druhý pro mě významný faktor je možnost kreativity při používání pomůcky. Čím více má možností použití a funkcí (a všechny možnosti opravdu fungují), tím je pro mě lepší. Je to něco, co určuje kvalitu, protože to zvládá jen málo výrobců hraček. Například dají elektronické hračce deset různých funkcí a dobře funguje třeba jen jedna, zbytek je tam pak jen "na oko".

Doporučila byste jeden typ produktu pro ženy a případně pro pár?

Kamila: Doporučovat je těžké, každý je na něco jiného. Za mě je super pro rychlé chvilky o samotě womanizer. V párových hračkách manžel miluje specializaci na dilatátory a já vibrátory 2v1.

Veronika: Doporučila bych mraky pomůcek, ale každá osoba je naprosto unikátní a každého vzrušuje něco jiného. Co by si ale za mě měl každý vyzkoušet, je masážní hlavice. Má velkou dotykovou plochu a silné vibrace, proto je možné ji využívat samostatně k masturbaci, ale i v páru, třeba na masáže celého těla. A je jedno, jestli ji používá muž, nebo žena, stimulovat k orgasmu tak rozsáhlé vibrace mohou právě i muže. Navíc dokáže masážní hlavice rozvibrovat nevibrační hračky a také na ni existuje velké množství násad. Asi nejvíc multifunkční hračka pro každého. 

Máte po testování ještě chuť na sex?

Kamila: Málokdy. Většinou na to jdeme rovnou při testování.

Veronika: Testování je sex. Pokud se nebavím o fázi testování, kdy sedím s pomůckou v ruce, zkoumám její povrch, jestli nemá vady, zkouším zapínat a vypínat, nabíjím. Potom mám chuť na sex.

Partneři testerek se rádi do zkoušení zapojí

Nežárlí partner/manžel na testované produkty? Zapojujete ho do testování?

Kamila: Ne, těšíme se na testování spolu, ať už je to určeno výhradně pro mě, nebo pro oba. Manžela baví sledovat, jak hračky fungují a jaké mám pocity.

Veronika: Protože jsem milovnice fistingu a také takové pomůcky testuju, tak spíš, než by žárlil, má občas strach z toho, jak moc velké věci do sebe dokážu strčit a jestli je pro mě on sám pořád dostatečně uspokojující. Rovnou uvedu na pravou míru to, že jelikož vagína je elastická, nedá se hračkami roztáhnout natrvalo. Problémem může být jen povolené vaginální svalstvo, o které by měla každá žena pečovat pomocí Venušiných kuliček.

Něco testuji sama, něco s partnerem. Když nemáme chuť nějaký typ pomůcek používat během sexu, otestuju si je sama. Pak jsou ale pomůcky, které mají smysl v páru a jelikož to bývají hlavně BDSM produkty, jako pouta nebo roubíky, tak na ty máme chuť naštěstí pořád.

Motivovala vás vaše práce testerky do vyzkoušení něčeho, o co jste předtím vůbec nejevila zájem?

Kamila: Ano, určitě. Hodně jsem si díky testování rozšířila obzory a posunula hranice. Sama bych si některé věci nekoupila. Po xleté opakovačce a stereotypu nás testování dovedlo na úplně jiné vnímání toho druhého a máme hlubší a lepší vztah.

Veronika: Asi k něčemu takovému jen tak nedojde. U Růžového slona mají testeři a testerky dokonale vyplněné preference a vždy se musí testery produkt odsouhlasit, než se jim zašle, takže se nemůže stát, že by někomu přišlo něco, co by nechtěl. Spíše mě tedy testování motivovalo používat hračky jinak, než jsem zvyklá, abych je otestovala opravdu pořádně. Například dilda, která jsem používala jen vaginálně, se snažím otestovat i análně, když to velikost dovolí.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články