Vrásky kolem očí: Vyhněte se nešvarům a zkuste jednoduché finty, jak omezit jejich vznik

Vrásky kolem očí: Vyhněte se nešvarům a zkuste jednoduché finty, jak omezit jejich vznik
Zdroj: Freepik

Kůže okolo očí je velmi jemná a v průběhu času se na ní začínají objevovat vrásky. Některé naše zlozvyky bohužel přispívají k jejich zvýraznění. Víme, které to jsou, a poradíme, jak můžete vznik vrásek zpomalit.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 18. 04. 2021 09:00

Vrásky často trápí ženy i muže. Pokožka očního okolí je jemná a vrásky na ní vznikají mnohem snáz než jinde. Jak přispět k tomu, aby byla pleť v této oblasti stále krásná?

Šetrné odlíčení

Odličování očí musí být prováděno jemně. Pokud na oční okolí jdete příliš drsně, pokožce moc neprospějete. Oči se odličují opatrnými krouživými pohyby pomocí tamponku. Stejně odličujte řasy. Tamponek k řasám přiložte a pak z nich jemně řasenku stáhněte.

Hydratace

Mezi nejdůležitější a přitom nejsnáze proveditelné úkony patří hydratace. Pokožka stejně jako celý organismus potřebuje dostatek tekutin. Důležité je tedy dodržovat pitný režim (voda, bylinné čaje, minerálky). Hned za ním následuje vhodný hydratační krém, doplněný třeba o kyselinu hyaluronovou. Ta totiž dokáže velmi dobře vázat vodu a tím hydratovat pleť. Mezi zvlhčovače patří i retinol (neboli derivát vitaminu A) a peptidy.

Vhodná strava

Vhodné je konzumovat potraviny obsahující antioxidanty, tedy látky, které zpomalují stárnutí. Jedním z nejznámějších antioxidantů je vitamin C.

Vhodná poloha při spaní

Na prevenci vrásek má vliv také způsob, jak spíte, tedy přesněji řečeno, jak ležíte. S přibývajícím věkem pokožka ztrácí elasticitu a mnohem hůře se vrací do původní podoby. Když spíte s tváří na polštáři, může to přispět k významnější tvorbě vrásek.

Zacvičte si obličejovou jógu

Ukazuje se, že některé cviky na obličej přispívají k napínání pokožky okolo očí. Tyto cviky jsou stále populárnější a skvěle prokrví oblast obličeje.

Kontrolujte alergie

Alergie jsou také něčím, co naše oči velmi namáhá. Při podráždění si do nich často saháme a mneme je. Důsledkem je zarudnutí a sušší pokožka. Když se postaráte o příznaky alergie, obličej bude vypadat uvolněněji a pokožka bude lépe chráněná.

Používejte vhodné přípravky na oči

Na oblast okolo očí smí přijít jen vhodné přípravky. Už jsme se zmínili o krémech. Určitě byste neměli používat ty, které dáváte na tělo, mohou pro ně být příliš hutné. Na citlivé oči patří odpovídají přípravky.

Chraňte oči před sluncem

V létě by měly být nezbytností sluneční brýle, případně klobouk. Když je nemáte, tak mžouráte, čímž přispíváte k tvorbě vrásek. Zvlášť, pokud se tak děje hodně často.

Zdroje informací:

healthline.com

marieclaire.com

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články