×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

rady

Jak ulovit muže podle knihy z 50. let: Pomůže vám lehký stalking, sebevědomí a tyto dvě naučené fráze

Jak ulovit muže podle knihy z 50. let: Pomůže vám lehký stalking, sebevědomí a tyto dvě naučené fráze

Rady pro dívky podle časopisu Seventeen (1967): Trénujte melodiku hlasu a s chlapcem noste jen malou kabelku

Rady pro dívky podle časopisu Seventeen (1967): Trénujte melodiku hlasu a s chlapcem noste jen malou kabelku

Zdravá a krásná: Jak se cítit ve svém těle fit a žádoucí

Zdravá a krásná: Jak se cítit ve svém těle fit a žádoucí

Vítek má to štěstí, že má v práci kolegyni Ditu, která stojí na jeho straně. Mnozí zaměstnanci ale takovou výhodu nemají

Drsný bossing v seriálu Ulice: Odbornice radí, co dělat, když vás šéf šikanuje

Anální sex: 4 nejlepší polohy, díky kterým si to zaručeně užijete

Anální sex: 4 nejlepší polohy, díky kterým si to zaručeně užijete

Jak se dobře a zdravě vyspat? Zkuste 9 zásad profesora Ondřeje Ludky

Jak se dobře a zdravě vyspat? Zkuste 9 zásad profesora Ondřeje Ludky

Janča (29): Tchyně ze mě kvůli kojení udělala neschopnou matku. Řekla něco, co jí v životě neodpustím

Janča (29): Tchyně ze mě kvůli kojení udělala neschopnou matku. Řekla něco, co jí v životě neodpustím

Jak na čistý dřez z nerezu: Vystačíte si s lacinými surovinami ze spíže

Jak na čistý dřez z nerezu: Vystačíte si s lacinými surovinami ze spíže

Máte problémy s pletí? Tyto babské rady vám s ní zaručeně pomohou

Máte problémy s pletí? Tyto babské rady vám s ní zaručeně pomohou

Jak si s dětmi užít dovolenou offline? Psychiatr Cimický upozorňuje na jeden významný detail

Jak si s dětmi užít dovolenou offline? Psychiatr Cimický upozorňuje na jeden významný detail

Kristýna (33): Tchyně mi poradila, jak získat zpět manžela. Prý jsem mu nebyla dost oddaná

Kristýna (33): Tchyně mi poradila, jak získat zpět manžela. Prý jsem mu nebyla dost oddaná

Nádivka s medvědím česnekem

Suroviny:

obyčejné rohlíky (den staré) 8 ks
mléko asi 2 dl
cibule 2 ks
jarní cibulka 2 ks
uzené maso 400 g
vinná klobása 150 g
vejce natvrdo 3 ks
čerstvý medvědí česnek 2 velké hrsti
baby špenát 2 velké hrsti
mandle (plátky, hranolky nebo nahrubo nasekané) 80 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek 1/2 sáčku
muškátový oříšek
sůl a čerstvě namletý pepř
máslo na vymazání formy

Postup:

Rohlíky nakrájejte na menší kostičky o hraně asi 1,5–2 cm a dejte je do velké mísy. Zalijte je mlékem a promíchejte. Rohlíky by neměly být úplně namočené, spíš jen lehce zvlhlé.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm dosklovata nahrubo nakrájenou cibuli a jarní cibulku, poté přidejte na centimetrové kostičky nakrájené uzené maso a chvíli opékejte, potom vypněte oheň a směs nechte chladnout.
K rohlíkům vymačkejte ze střívka syrovou vinnou klobásu, přidejte na kostky nakrájená vařená vejce a nasekaný medvědí česnek a špenát. Také vmíchejte oloupané a nasekané mandle.
V menší misce lehce rozšlehejte syrová vajíčka, přidejte asi 1–2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Poté zašlehejte kypřicí prášek. Vaječnou směs vlijte do velké mísy k rohlíkům, lehce promíchejte a pak pořádně promíchejte rukama, aby se směs dobře spojila.
Zapékací mísu vymažte máslem a rovnoměrně na ni naneste nádivkovou směs, nemusíte ji moc pěchovat, jen lehce zarovnat. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 stupňů 40–45 minut, až bude povrch hezky opečený. Nádivku nechte před servírováním lehce zchladnout, aby se zpevnila.

Velikonoční nádivka: Vyzkoušejte triky našich babiček, aby byla nadýchaná a krásně vláčná

Dorty nejen pro anglickou královnu.

Cukrářské trendy roku 2020 podle Josefa Maršálka: Návrat k poctivým cukrářským kořenům i zdobení živými květy

3 litry vývaru

Suroviny: 

1 kg kuřecích skeletů /tzv.karkas/
500 g kuřecích krků bez kůže
cca 4 l studené vody
8 kuliček černého pepře
1 kávová lžička soli
2 kuličky nového koření
3 větší snítky tymiánu
1 bobkový list
200 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g pórku / jen bílá část /
1 střední cibule
2 stroužky česneku
2 stonky plocholisté petržele
1 stonek libečku

Postup na vývar:

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Skelety nasekáme na menší kusy, důkladně je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Položíme je na plech, vložíme do trouby na 10 minut, poté skelety otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 10 minut do zlatova. Vyndáme z trouby. Krky a křídla důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme je společně s opečenými skelety do většího hrnce a přilejeme tolik studené vody, aby vše bylo potopené a na vyšším ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum a naběračkou odstraníme pěnu, která se na povrchu začne tvořit. Jakmile se pěna přestane tvořit, přidáme veškeré koření. Vaříme na nejmenším ohni 75 minut.
Mezi tím důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme mrkev a celer na kostky o hraně 0,5 cm. Pórek pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky 0,5 cm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Po 75 minutách varu přidáme do vývaru nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek, plocholistou petržel a libeček. Na středním ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň opět na minimum, odstraníme vzniklou pěnu a nezakryté vaříme dalších 45 minut.
Hotový vývar přecedíme přes jemný cedník a svaříme na množství 3 litrů.

Vývar podle šéfkuchaře Lukáše Holého: Kuřecí skelety pečte v troubě, po vychladnutí stáhněte tukový škraloup

Důležitá je partnerská pohoda

Chcete být vyrovnaní? Pak dodržujte tyto rady a uvidíte, že se budete cítit skvěle

Další články
Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Jak Harry sbalil Meghan: Původně si brousil zuby na Courteney Cox, vše změnila jedna rozpustilá fotkaJaroslava Obermaierová určovala módu Vilmy Nyklové v Ulici: Trvala jsem na jedné věciTento týden v Ulici: Vlasta Pešek se pohádá s Adrianou, Luděk chce Ester do střídavé péčeNeústupný Martin Štěpánek: Hrdinně čelil režimu i nemoci. Silné bolesti ho ale nakonec donutily k zoufalému činuHerečka Jitka Smutná před 13 lety přiznala, že žije se ženou: Lidé už ví, že nejsme belzebubové nebo strašidlaUhrančivě krásná Jiřina Šejbalová: Svodům Miloše Kopeckého odolala. Babičce svého snoubence už nikoli
Doporučené články
Velký návrat ikonických kabelek: Na podzim budeme znovu nosit milovaný Paddington, kufříky i semišŽádná nuda dámy. Medové, karamelové a antique blond odstíny jsou hitem podzimu. Jedním z nich se pyšní i KateDřevěná revoluce: Ohromující proměna bytu z roku 1945Kvíz: Zapamatovali jste si ještě něco z ruštiny? Malakó, kóška nebo река. Možná umíte i číst azbukuJak upéct telecí pečeni? Dopřejte si lahodně šťavnaté maso, nebudete litovatKristin Davis slaví 60: hvězda Sexu ve městě vypadá božsky a pyšně se hlásí ke svým křivkám

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra