×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

rady

Dorty nejen pro anglickou královnu.

Cukrářské trendy roku 2020 podle Josefa Maršálka: Návrat k poctivým cukrářským kořenům i zdobení živými květy

3 litry vývaru

Suroviny: 

1 kg kuřecích skeletů /tzv.karkas/
500 g kuřecích krků bez kůže
cca 4 l studené vody
8 kuliček černého pepře
1 kávová lžička soli
2 kuličky nového koření
3 větší snítky tymiánu
1 bobkový list
200 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g pórku / jen bílá část /
1 střední cibule
2 stroužky česneku
2 stonky plocholisté petržele
1 stonek libečku

Postup na vývar:

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Skelety nasekáme na menší kusy, důkladně je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Položíme je na plech, vložíme do trouby na 10 minut, poté skelety otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 10 minut do zlatova. Vyndáme z trouby. Krky a křídla důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme je společně s opečenými skelety do většího hrnce a přilejeme tolik studené vody, aby vše bylo potopené a na vyšším ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum a naběračkou odstraníme pěnu, která se na povrchu začne tvořit. Jakmile se pěna přestane tvořit, přidáme veškeré koření. Vaříme na nejmenším ohni 75 minut.
Mezi tím důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme mrkev a celer na kostky o hraně 0,5 cm. Pórek pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky 0,5 cm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Po 75 minutách varu přidáme do vývaru nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek, plocholistou petržel a libeček. Na středním ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň opět na minimum, odstraníme vzniklou pěnu a nezakryté vaříme dalších 45 minut.
Hotový vývar přecedíme přes jemný cedník a svaříme na množství 3 litrů.

Vývar podle šéfkuchaře Lukáše Holého: Kuřecí skelety pečte v troubě, po vychladnutí stáhněte tukový škraloup

Důležitá je partnerská pohoda

Chcete být vyrovnaní? Pak dodržujte tyto rady a uvidíte, že se budete cítit skvěle

Kdo šetří, má za tři: 4 tipy, jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami

Kdo šetří, má za tři: 4 tipy, jak o Vánocích zamezit plýtvání potravinami

Je čas pomalu začít: Připravte se na vánoční úklid pečlivě!

Je čas pomalu začít: Připravte se na vánoční úklid pečlivě!

Nečekejte na kapra až na Vánoce.

Rady nad zlato: Jak si udělat vánoční jídelníček zdravější a dietnější

Deprese sužují mnoho lidí kolem nás

Jak bojovat s podzimní depresí: Rady, které dobijí baterky za každého počasí

Podzim zhoršuje ekzémy. Lékaři radí, na co si dát pozor

Podzim zhoršuje ekzémy. Lékaři radí, na co si dát pozor

Podívejte se na několik tipů a zajímavostí od pravého italského šéfkuchaře Sergio Belliniho.

Italská kuchyně podle šéfkuchaře Belliniho: Jak poznat kvalitní olivový olej a jaký sýr je vhodný na zapékání?

Podzimní pomocník: Jaké nejčastější chyby děláme při vaření vývaru?

Podzimní pomocník: Jaké nejčastější chyby děláme při vaření vývaru?

Maroko
AD

Užívejte si na dovolené a zároveň ušetřete!

Zeleninová polévka s kedlubnou

Suroviny:

mrkev, celer, petržel, kedlubna
cibule
4 kuličky černého pepře, 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, sůl

Postup:

Očištěnou a nakrájenou zeleninu dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Přidejte koření a nechte probublávat asi 1 hodinu. Poté dosolte podle potřeby a přeceďte. Zeleninu můžete dokrájet a do vývaru vrátit, nebo můžete zeleninový vývar doplnit například krupicovými knedlíčky. Samozřejmě můžete zvolit navíc jakoukoli další zeleninu podle chuti. Skvělé jsou rajčata (dodají krásnou barvu), kapusta či brambory.

Domácí bujón z letní zeleniny: Česnek přidávejte před koncem, rajčaty nešetřete, libeček vše provoní

Práce sociální pracovnice musí být brána jako poslání, jinak se z ní zblázníte.

Chytré rady, jak si vybrat práci, která vás bude bavit - tipy nejen pro absolventy!

Vše, co jste chtěli vědět o stresu: Jak se ho zbavit, jak se začít soustředit a jak nepodléhat nejistotě

Vše, co jste chtěli vědět o stresu: Jak se ho zbavit, jak se začít soustředit a jak nepodléhat nejistotě

Dočasné hlídání dětí (nabízí například Etihad Airways).

Jak přežít cestu letadlem: K čemu vám budou meruňky, co s vámi udělá kofein

Další články
Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Půvabná Tereza Kostková omládla díky světlým barvám: Úplet s něžnou krajkou doplnila šperkem s peříčkyHarry Potter a Ohnivý pohár: Slavná filmová série vrhla Daniela Radcliffa do náruče alkoholu, od roku 2012 abstinujePeter Nagy nám odhalil tajemství svých klobouků: Nechává si je vyrobit v zahraničí na míruDopadení heparinového vraha: Petra Zelenku odhalil primář, pomohl rozpis služeb a záznamy o krvácení pacientůČínský horoskop: Co nás čeká v prosinci, měsíci zemní krysy? Přijdou změny v kariéře, vztahy posílí jídelní stůlNejúčinnější krémy na ruce pro chladné období: Vybrali jsme ty ochranné a vyživující už od 59 korun
Doporučené články
Od temně rudé po hnědou. 5 trendy rtěnek, ve kterých v zimě zazáříteSezóna vysokých kozaček je zpět! Deset nejkrásnějších párů na zimuAdéla Gondíková exkluzivně pro Marianne: O stěhování z domova, dceři, Jirkovi i tančení do půlnoci„Nevím, jestli ho miluju, nebo se jen bojím být sama,” potřebuje radu AdrianaNejlepší koka sušenky: Upečte si je podle videonávodu, budou lepší než kupovanéTýden s vůní Vánoc: 5 jednoduchých večeří, které vám doma vykouzlí sváteční náladu dřív, než začnete péct cukroví

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra