Tomáš Břínek alias TMBK otevřeně o zmařeném novoročním předsevzetí i humoru jeho syna Huga

Tomáš Břínek alias TMBK otevřeně o zmařeném novoročním předsevzetí i humoru jeho syna Huga
Zdroj: Herminapress
Kolážista Tomáš Břínek se svým dvanáctiletým synem Hugem.Tomáš Břínek už s matkou syna Huga, Natálií Pawlowskou, netvoří pár. Archivní fotografie je z roku 2018.Kolážista Tomáš Břínek alias TMBK pokřtil se začátkem roku 2024 knihu koláží z roku uplynulého.Knihu pokřtili Tomáši Břínkovi Ondřej Brzobohatý a Daniela Písařovicová.+ 10 fotek+ 11 fotek

Kolážista Tomáš Břínek (42) alias TMBK je také otcem syna Huga (12), jehož babičkou je spisovatelka Halina Pawlowská (68). V rozhovoru pro Lifee.cz teď umělec prozradil, které vlastnosti po něm syn podědil a jak vnímá jeho tvorbu, která mnohým přijde kontroverzní. Co chystá TMBK do nového roku 2024? A jaké předsevzetí porušil už třetí den v lednu? 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 01. 2024 12:00

Kolážista Tomáš Břínek alias TMBK (42) rekapituluje uplynulý rok 2023 a při té příležitosti také vydává knihu koláží, které tentokrát rezonovaly celou Českou republikou. Jeho Ročenku 2023 proto nesměl pokřtít nikdo jiný, než jsou skladatel Ondřej Brzobohatý se svou manželkou Danielou. Také jejich životní příběh TMBK ve svých kolážích zaznamenal.

TMBK hodnotí uplynulý rok 2023

Jak nám umělec prozradil v rozhovoru, ne všechno se mu v uplynulém roce povedlo. Naráží například na koláž s krvavým logem Karlovy Univerzity, kterým chtěl po útoku střelce vyjádřit soustrast. Nakonec musel obrázek z etických důvodů stáhnout. "To s univerzitou bylo spíše špatně pochopené. Tak, jak jsem to myslel já, tak to bylo v pořádku. Už bych se k tomu nevracel a neřešil to," sype si TMBK popel na hlavu. Jinak – jak sám říká – "humor je jako Sovětský svaz, nemá hranice".

Plány do nového roku 2024 má TMBK poměrně odvážné. "V roce 2024 budu mít nějaké výstavy, dokonce i v cizině. Zkusím ještě pár dalších projektů, které doufám, že vyjdou. Když nevyjdou, tak se z toho také nezblázním," dodává s pokrčením ramen.

Doporučené video: Rozhovor s Tomášem Břínkem alias TMBK

TMBK: V roce 2024 seknu s alkoholem

S příchodem nového roku je nasnadě, že i Tomáš Břínek touží stát se lepším člověkem. "Předsevzetí? Měl jsem suchý leden a vydržel jsem to přesně do třetího. Nebylo to ani tak kvůli křtu knihy, ale prostě mi to zase nevyšlo," postěžoval si Lifee.cz. "Omezit alkohol, žít zdravěji... ale musím říct, že už takhle docela funguji. Ale asi bych si to chtěl udržet a opravdu žít zdravěji," dodává Břínek kajícně.

Že by omezil práci a více se věnoval odpočinku nebo svému synovi Hugovi, to zatím Tomáš v plánu nemá. "Já zatím nemám potřebu víc odpočívat, takže pořád jedu na plný plyn a pracuji, jak to jen jde. Plánuji jet v roce 2024 stále na 120 %," říká rozhodně. "A jako závazek nebo předsevzetí – plánuji se konečně začít víc věnovat Instagramu své fenky FRDX. To bude moje priorita pro rok 2024!" dodává TMBK. Instagram jeho psí kamarádky má aktuálně 11,2 tisíc sledujících a Tomáš, kterého sleduje 583 tisíc fanoušků, tedy skutečně má na čem pracovat.

Syn Hugo po mně podědil humor, dokáže mě odbourat

Mimo úspěchy ve své profesi dělá Břínkovi radost také jeho dvanáctiletý syn Hugo, vnuk spisovatelky Haliny Pawlowské, který si křest nové knihy také nenechal ujít. "Hugovi už své koláže vysvětluji, bavíme se o tom. Bavíme se a on mě sleduje. Třeba u koláží s tématem drog už potom člověk musí přemýšlet a vážit, ale stejně to neovlivníte," naznačuje Břínek, který bere svoji roli otce a nejlepšího kamaráda opravdu vážně.

Jak říká, s Hugem mají spíše kamarádský vztah a byl by rád, kdyby to tak zůstalo v průběhu celé jeho puberty. A co po tátovi podědil? "Podle mě má Hugo v pohodě smysl pro humor. I teď už mě dokáže párkrát dobře pobavit – ano, dokonce i mě. Jestli už balí holky? Něco už tam zkouší," naznačuje Břínek.

Halina Pawlowská o svém vnukovi Hugovi

Vztah s matkou Huga Natálií sice Břínkovi nevyšel, ale na rodině je evidentní, že péče o syna je nadále spojuje. Halina Pawlowská o něm také nedávno promluvila v talk show Na kafeečko. Podle ní je vnouček Hugo nesmírně hubený a s Břínkem se shoduje v tom, že je také hloubavý a s unikátním smyslem pro humor. "Nedávno se mě ptal, jestli lpím na sexu. Řekla jsem mu, že ne. Ulevilo se mu a říkal: „Já na něm vůbec nelpím! A myslím si, že většina lidí, když ho praktikuje, tak hrozně trpí.“ Ano, on se mnou takhle řeší otázky," práskla na Břínkova syna spokojená babička Halina Pawlowská.

Na fotografie Tomáše Břínka se synem Hugem se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články