Fotografka přišla o milovaného psa. Na jeho památku teď fotí úžasné fotky miminek se zvířaty

Fotografka přišla o milovaného psa. Na jeho památku teď fotí úžasné fotky miminek se zvířaty
Zdroj: instagram.com/butnaturalphotography
Fotografka Sujata Setia přišla o milovaného psa Mustanga, místo v jejím srdci ale vyplnily roztomilé fotografie dětí se zvířátky.Pro Sujatu to byla jedinečná příležitost, jak se vyrovnat se smrtí čtyřnohého přítele. Zvířecí kamarádi jsou pro děti důležití již od útlého věku. Není třeba se bát, že by zvířata dětem ublížila. Berou je totiž spíš jako svoje "vrstevníky". + 9 fotek+ 10 fotek

Se ztrátou milovaných zvířecích kamarádů se každý vyrovnává po svém. S originálním nápadem přišla fotografka Sujata Setia, která si památku svého psa Mustanga připomíná tím, že fotí mazlíčky ze zvířecí říše s malými dětmi. A ten výsledek stojí za to.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 20. 04. 2020 10:30

Když fotografka Sujata Setia přišla o milovaného psa Mustanga, byla to pro ni těžká ztráta, se kterou se dlouho nemohla vyrovnat. Její manžel si chtěl pořídit dalšího domácího mazlíčka, to ale Sujata nedokázala. Místo toho začala fotit se zvířátky malé děti, což jí pomohlo díru po Mustangovi vyplnit. Její klienti se do takových fotek rychle zamilovali. A není se čemu divit, společné snímky chlupáčů a novorozenců jsou totiž kouzelné.

Je z toho závislost

Fotografka z Londýna, jejíž tvorbu najdete na portálu But Natural Photography, samozřejmě fotí nejvíc dětí s malými pejsky nebo kočkami, na jejich snímcích se však objevila třeba i malá kuřátka.

„Když jsme Mustanga koupili, bylo to malé štěně. A já jsem cítila nutkání zachytit zvláštní okamžiky, které sdílel spolu s mou dcerou," vzpomněla pro dailymail.co.uk, jak se k focení dětí a zvířat vlastně dostala. „Jakmile jsem začala fotografovat, stalo se to skoro závislostí. Mí klienti mě brzy požádali, abych s Mustangem a jejich domácími mazlíčky fotila i jejich děti,“ dodala.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Sujata Setia (@butnaturalphotography),

Magický realismus

Mustang už je sice ve zvířecím nebi, vztah dětí a zvířat, který Sujata fotí, ale přetrval. Jejich společné snímky pořizuje, ať je zrovna kdekoliv ve světě. Říkám tomu magický realismus, zachytím nevinnost a kouzlo dětství. Mám pocit, že každé dítě potřebuje chlupatého přítele,“ tvrdí fotografka, která pochází z indického Džajpuru.

Právě focení navíc bylo tím, co jí umožnilo usadit se v nové zemi. „Zrodilo se to v době, kdy jsem se v nové zemi cítila špatně a snažila se najít vlastní identitu. Moje práce je hlavně o naději, o kráse a vzpomínkách na dětství,“ svěřila se.

PODÍVEJTE SE NA ROZTOMILÉ FOTOGRAFIE DĚTÍ A ZVÍŘAT, KTERÉ VÁM VYKOUZLÍ ÚSMĚV NA TVÁŘI:

Další úžasné práce fotografky Sujaty Setia najdete na jejím Instagramu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články