Hejty znám roky, málem mě stály zdraví, vypráví Gabriela Partyšová v pořadu Žena v zenu

Gábina Partyšová se do showbyznysu dostala už v devíti letech. V patnácti pak nakoukla do světa muzikálu, kde se jí velmi zalíbilo. Pamatovat si ji můžete i jako úspěšnou moderátorku hitparády Eso a nyní ji již několik let pravidelně vídáte každé ráno ve Snídani s Novou.

Petra Járková
Petra Járková 11. 03. 2021 08:15

Gábina Partyšová přijala pozvání do pořadu Žena v zenu. Zakladatelkou projektu Žena v zenu je Lilia Khousnoutdinová spolu s koordinátorkou Petru Schwarz Koutskou, kameramankou Veronikou Hejnovou a produkční Michaelou Cáskovou. Tyto dámy vám představí příběhy dvanácti silných žen, které se dokázaly vyrovnat s nástrahami genderových stereotypů, pomluvami nebo s velkou negací okolí.

Díky emotivním videím jsme měli tu čest seznámit se s zakladatelkou Lilií Khousnoudtinovou, herečkou Kristýnou Leichtovou nebo kontroverzní autorkou Ninou Špitálníkovou. Také jsme se podívali pod pokličku velmi známé spisovatelce a novinářce Báře Nesvadbové. Minule přišla řada na energickou moderátorku Lenny Trčkovou, která vždy a všude "trčela", a dnes se podíváme na soukromý život další slavné moderátorky Gábiny Partyšové.

Od dětství v showbyznysu

Gábina Partyšová se v showbyznysu pohybuje od dětství. V devíti letech začala s dabingem a v patnácti, ještě jako holka ze sídliště, vyhrála konkurz do muzikálu Bídníci. Tím se jí otevřel svět velkých pódií, do kterého se Gábina zamilovala.

Partyšová se narodila ve znamení Blížence, je tedy velmi citlivá a své úspěchy i neúspěchy silně prožívá. Trvalo jí nějaký čas, než v životě našla ten správný balanc, aby se nehroutila a uměla se zvednout a jít dál. Hejty ji provázejí už dlouhé roky. Ty anonymní vůbec nečte, stejně tak jako komentáře pod články. "Hejty vždycky byly a budou, na tom se nic nezmění. Pokud si přečtu nějakou lež, raději zavolám dotyčnému redaktorovi nebo redaktorce," prozradila v pořadu Žena v zenu.

Žena v zenu

Zničil ji rozvod s manželem

Nejtěžším obdobím si moderátorka prošla, když se po třinácti letech rozváděla s manželem, který ji opustil kvůli výrazně mladší ženě. Dva roky tehdy brala různé uklidňující léky a zhubla na pouhých 48 kilogramů. "To teprve bylo strašné. Zažívala jsem tehdy spoustu útoků na sebe, svého syna Kristiána i své ženství a přemýšlela leda o tom, jestli si brát antidepresiva, nebo vůbec pokračovat v práci,” svěřila se Gábina.

První půlrok po rozvodu si vůbec nepamatuje. Možná se do hry zapojilo podvědomí, které ji chtělo ochránit. Oporu nakonec našla v pohybu, bylinkách, homeopatikách a hudbě.  "Celé noci jsem probrečela a dostávala jsem smutek a vztek ven." 

Poté byla často obviňována, díky vztahům s movitými muži, že je zlatokopka. "Když vstávám denně ve 3:45 na natáčení, říkám si, jaká jsem to tedy zlatokopka. Ta chodí v tuhle dobu spát," směje se Gábina.

Vyrovnávání s náročnými situacemi

Partyšová se naučila postupy a techniky, jak pracovat se svým podvědomím a jak se vyrovnávat s emočně náročnými situacemi. Už nikdy se nechce dostat tam, kde byla po rozvodu s podnikatelem Josefem Koktou. "Jedna žena mě naučila takové cvičení na zdraví, vztahy a sociální rovinu. Sednu si někam do klidu a čistím se tím, že si pojmenovávám své emoce. Vlastně to ze sebe vyříkávám ven. Štve mě to, trápí mě to, stresuje mě to, myslím na to, mám z toho strach," popisuje svou očistu.

Uklidňuje se i kardio cvičením a jógou. Potřebuje se zkrátka hýbat. Pohyb jí dělá dobře. Také miluje hudbu a hraní na piano. Mix těchto technik jí pomáhá zvládat stresové situace a dnes může s klidným svědomím říct, že se konečně cítí skvěle a vyrovnaně.

"Mám za sebou spoustu práce, osm let jsem po nocích strávila na střižnách, pracovala na sobě. O tom se sice nepíše, ale já o to vím a sama sebe si vážím," ukončila své vyprávění Gabriela.

Na celý rozhovor s Gabrielou Partyšovou se podívejte v úvodním videu!

Zdroj  úvodní fotografie v článku: Se souhlasem projektu Žena v zenu

Související články

Další články