Karlík a továrna na čokoládu, chyby ve filmu: Pytlík na sladkosti se změní na dýni, členové štábu v odrazech brýlí

Kromě Tima Burtona si na film brousil zuby i další velikán režie - Martin Scorcese.
Zdroj: se souhlasem Nova Cinema
Karlík a továrna na čokoládu je americký film z roku 2005, natočený podle stejnojmenné knihy britského autora Roalda Dahla režisérem Timem Burtonem. V hlavních rolích účinkují Johnny Depp jako Willy Wonka, Freddie Highmore jako Karlík Bucket a AnnaSophia Robb jako Fialka Garderóbová.Malý Karlík Bucket, pocházející z velice chudé rodiny, se doslechne v televizi o zlatých kuponech, jež slavný výrobce čokolády Willy Wonka umístil do pěti čokolád, které nechal rozvézt do celého světa. Všechny kupony se rychle najdou, ale ukáže se, že kupon nalezený v Rusku je padělek. Malý Karlík Bucket dostává čokoládu jednou ročně, a to pouze k narozeninám.+ 8 fotek+ 9 fotek

Karlík a továrna na čokoládu je americký film z roku 2005, natočený podle stejnojmenné knihy britského autora Roalda Dahla režisérem Timem Burtonem. V hlavních rolích účinkují Johnny Depp jako Willy Wonka, Freddie Highmore jako Karlík Bucket a AnnaSophia Robb jako Fialka Garderóbová.

Petra Járková
Petra Járková 09. 11. 2019 16:00

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu, má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon.

Celosvětově úspěšný film s hvězdným hereckým obsazením se však neobešel bez filmařských chyb, nad kterými občas zůstává rozum stát.

Fakta jsou fakta

Telekuk  v televizním sále tvrdí, že vlny a částice nejsou to samé. Kvantová teorie ale říká, že částice a vlny jsou to samé. Než tohle někdo napsal do scénáře, měl si ověřit fakta!

Ze sáčku dýně

Když malý Willy Wonka chodí o Halloweenu na koledu, má s sebou tmavý pytlík na sladkosti. Jakmile přijde domů, jeho otec sladkosti přesouvá do misky, vysypává je z dýně. Kam se asi poděl sáček?

A ještě jednou dýně

Když Mike Telekuk rozdupává dýni, tak ji rozbije jen na pár velkých kousků. Ale v dalším záběru je dýně rozdupaná na několik desítek kousků.

Štáb v odraze brýlí

Během celého filmu najdete několik scén, kde můžeme v odrazu něčích brýlí vidět členy štábu. Nejvíce je to zřejmé při scéně v televizní místnosti.

Ztracený mikrofon

Ve scéně, kde Willy Wonka oznamuje svým zaměstnancům zprávu o zavření továrny, se před ním nachází mikrofon. Během jeho odchodu však již mikrofon nikde není.

NA FOTKY Z FILMU KARLÍK A TOVÁRNA NA ČOKOLÁDU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

TIP REDAKCE: FILM KARLÍK A TOVÁRNA NA ČOKOLÁDU MŮŽETE VIDĚT DNES OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články