Zemřel první muž světa očkovaný proti covidu. William Shakespeare podlehl jiné nemoci

Zemřel první muž světa očkovaný proti covidu. William Shakespeare podlehl jiné nemoci
Zdroj: Profimedia

Velká Británie má ve své historii dva slavné muže se jménem William Shakespeare. Ten první byl největším dramatikem všech dob, ten druhý byl jako první muž očkován proti viru covid-19. Oba jsou už po smrti.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 26. 05. 2021 12:59

Devadesátiletá irská stařenka Margaret Keenanová se loni 8. prosince ráno stala oficiálně první ženou, která dostala vakcínu od firem Pfizer a BioNTec. Hned po ní byl na řadě 81letý William Shakespeare. Oba se stali globálními hvězdami a tvářemi boje s pandemií. Britský deník Independent.co.uk píše, že svět teď o jednu hvězdu přišel.

Odvážný William Shakespeare

Bill byl vděčný za to, že dostal příležitost stát se jedním z prvních lidí na světě, kterým byla podána vakcína,“ píše v prohlášení pro média jeho manželka Joy. „Byl na to nesmírně hrdý. Rád sledoval zájem médií a to dobré, co tím dokázal udělat pro spoustu dalších lidí."

Často o tom prý mluvil s různými lidmi a snažil se je povzbudit, aby se nechali očkovat, hned jak to bude možné.

Hrozně rád se setkával s lidmi a všemožně jim pomáhal. Ze všeho nejvíc to byl skvělý manžel, otec a dědeček. Zanechal obrovský otisk v každém, kdo ho znal a bude nám velmi chybět...“ dodává smutná vdova Joy.

Kdo byl William Shakespeare?

William Shakespeare, historický první muž, který byl oficiálně očkován proti covidu-19, se narodil v Coventry, kde prožil celý svůj život. Civilním povoláním byl letecký inženýr, vedle toho tři desetiletí působil na faře a dvacet let byl členem správní rady místní školy.

Miloval přírodu a podílel se také na výsadbě stovek stromů v několika lesoparcích v Coventry.

Pandemická mise otce dvou dětí a čtyřnásobného dědečka skončila minulý čtvrtek, kdy podlehl nemoci, která s covidem-19 nijak nesouvisí - mrtvici. Zemřel klidně ve Fakultní nemocnici v Brownshill Green v Coventry.

Zdroje informací:

Independent.co.uk: William Shakespeare: First man to get Covid jab dies of unrelated illness

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články