Emma Thompson hledá svůj první orgasmus v komedii Hodně štěstí, pane Veliký

Hit z Karlových Varů: Emma Thompson prožívá moderní verzi Pretty Woman ve filmu Hodně štěstí, pane Veliký
Zdroj: se souhlasem Forum Film CZ
Hodně štěstí, pane Veliký: Nancy (Emma Thompson) je vdova a za celý svůj život spala jen s jedním mužem. Proto se rozhodne využít služeb mladého gigola Lea (Daryl McCormack).Jenže to nebude tak jednoduché a rychlé. Nancy v první řadě potřebuje porozumění a cit.Mezi Nancy a Leem začíná vznikat neobvyklý vztah. Otevřou se jeden druhému.+ 4 fotky+ 5 fotek

Emma Thompson si v britské komedii Hodně štěstí, pane Veliký zahrála ženu, která po smrti manžela zjišťuje, že v ložnici vlastně nic nezažila. A rozhodne se to dohnat s mladým mužem. Thomson je 63 let a ve filmu se objeví také nahá. Herečka říká, že přijmout své tělo bylo to nejtěžší v jejím životě. A vyzývá ženy, aby udělaly to samé.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 17. 07. 2022 15:00

Hodně štěstí, pane Veliký: Když bývalá učitelka Nancy (Emma Thompson) ovdoví, začne přemýšlet nad tím, jaký byl její dosavadní život. A přijde na to, že si v ložnici vlastně moc neužila. Spala jenom se svým manželem, který znal pouze jednu polohu a nikdy jí nedopřál orgasmus. Rozhodne se to napravit, a tak si najme profesionála, mladého Lea (Daryl McCormack). Než ale k něčemu dojde, musí se Nancy vyrovnat především sama se sebou a přijmout své vlastní tělo. Britskou komedii Hodně štěstí, pane Veliký uvedla do českých kin společnost Forum Film CZ.

Starší žena a mladší muž

Britská komedie Hodně štěstí, pane Veliký byla na letošním festivalu v Karlových Varech doslova zjevením. Dívá se na sex ženským pohledem a nesklouzává k vulgaritě. Také otevírá otázku přijetí toho, co přináší stárnutí. Kdyby šlo o film se starším mužem v podobném postavení, pravděpodobně by "sbíral" mladé ženy po barech a šlo by mu jenom o jedno.

Nancy, v podání brilantní Emmy Thompson, jde vlastně také jen o jedno, ale chce k tomu porozumění, emoce, romantiku, vášeň, souznění duší... První setkání s mladým gigolem dopadne tak, že si jen povídají o svých životech a otevřou se jeden druhému. Není kam spěchat. Když dojde na druhou schůzku, Nancy už je odvážnější. Dokonce má seznam věcí, které zatím v ložnici neokusila. Ale stejně je tady jedna překážka, kterou musí překonat.

Emma Thompson o ženách v mužském světě

Britská herečka Emma Thompson se objevila třeba v klasice Láska nebeská (2003) a v sérii o Harrym Potterovi si zahrála učitelku věštění Sybillu Trelawneyovou. Letos v dubnu jí bylo 63 let. A víte co? Ve filmu Hodně štěstí, pane Veliký má spoustu intimních scén s o 34 let mladším hercem Darylem McCormackem. A na konci se také objeví nahá. Je to v jejím věku ještě vhodné?

Když se toto téma objevilo na tiskové konferenci k filmu, Emmu to doslova zvedlo ze židle. „Nemůžu jen tak stát před zrcadlem. Otáčím se ze strany na stranu..." řekla tehdy herečka. „Celý život nám vymývali mozky, abychom se styděly za svá těla. A všechno, co nás obklopuje, nám ukazuje, jak nedokonalé jsme. A že musíme nějak vypadat. Zkuste se někdy postavit před zrcadlo a nehýbejte se. Nikam nechoďte, jen tam stůjte a přijmete se taková, jaká jste. Nijak se nesuďte. To bylo v mém životě to nejtěžší, co jsem musela udělat," dodává Emma Thompson. A vybízí ženy, aby se za sebe nestyděly.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články