Fantasy film John Carter: Mezi dvěma světy: Při natáčení se našla kost prastarého ještěra

Při jednom ze svých dobrodružství v arizonské poušti upadne v jeskyni do bezvědomí a probudí se v neznámém světě na planetě Barsoome, dnes známé pod jménem Mars.
Zdroj: TV Nova
John Carter: Mezi dvěma světy je epický sci-fi a fantasy film uvedený roku 2012. John Carter je válkou unavený veterán občanské války a bývalý kapitán konfederační armády. Protlouká se životem a zkouší štěstí na Západě.Při jednom ze svých dobrodružství v arizonské poušti upadne v jeskyni do bezvědomí a probudí se v neznámém světě na planetě Barsoome, dnes známé pod jménem Mars.  Planetou otřásá obrovský rasový konflikt mezi různými skupinami jejích obyvatel a Carter se nechtěně zaplete do tamní občanské války.+ 4 fotky+ 5 fotek

Příběh Johna Cartera je založen na sci-fi románu režiséra Edgara Rice Burroughse. Carter je unesen na Mars, kde vstoupí do války s obyvateli této planety. Nakonec se vše obrátí a celý osud Barsoomu je v jeho rukou.

Petra Járková
Petra Járková 25. 04. 2020 16:00

John Carter je dopraven na Mars, kde se dostává do střetu mezi mezi obyvateli této planety a krásnou princeznou. Všude vládne chaos a John musí vzít vše do vlastních rukou, aby Barsoom přežil.

Kulaté měsíce

Ve filmu lze vidět dva kulaté měsíce, které obíhají Mars. Jenže dva měsíce Marsu - Phobos a Deimos- mají nepravidelný tvar.

Gravitace

Ve skutečnosti je gravitace na Marsu jen 0,37 gramu, což filmu neodpovídá. Také atmosféra má naprosto jiné složení než ta naše a Carter by se okamžitě po vystoupení udusil.

Odlišné teploty

Na Marsu také panují úplně jiné teploty než na Zemi, i přesto postavy chodí velmi málo oblečené. V těchto outfitech by okamžitě zmrzly.

Změny teplot

Zpočátku probíhalo natáčení v Londýně. Byl leden roku 2010 a teploty klesaly hluboko pod bod mrazu. V těchto podmínkách strávili tvůrci ve filmových ateliérech čtyři měsíce. Hned poté se však přesunuli na další tři měsíce do Utahu, kde bylo pro změnu více než 50 ° Celsia.

Prehistorický objev

V této poušti našel štáb ohromnou kost, která patřila prehistorickému ještěrovi Sauropodovi. Šlo o jeho stehenní kost a nález byl opravdu přelomový.

Ztráta zaměstnání

Snímek měl však nevalný úspěch a výkonného ředitele studia Disney Riche Rosse to stálo místo.

NA FOTKY Z FILMU JOHN CARTER: MEZI DVĚMA SVĚTY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM JOHN CARTER: MEZI DVĚMA SVĚTY SE PODÍVEJTE DNES VEČER OD 22:20 NA NOVĚ.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články