Jamie Dornan: Roli Christiana Greye nezískal jako první a na premiéře Padesáti odstínů šedi se bál o život

Jamie Dornan: Roli Christiana Greye nezískal jako první a na premiéře Padesáti odstínů šedi se bál o život
Zdroj: se souhlasem TV Nova
Padesát odstínů šedi: Nezajímavá studentka literatury Anastasia se seznámí s tajemným podnikatelem Christianem Greyem, kterého má vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Ač jí Grey varuje, že má neobvyklé fantazie a choutky, Anastasiu to neodradí od toho, aby jej chtěla poznat blíže.Roli Anastasie Steele měla původně hrát Emilia Clarke, ta ji však odmítla kvůli nahotě. Anglický název filmu je dvojsmyslný: může se totiž překládat jako Padesát odstínů šedi anebo Padesát odstínů Greye, což je příjmení hlavní postavy.Jamie Dornan se v rámci přípravy na svou roli dvakrát podíval na celý seriál Sex ve městě. + 2 fotky+ 3 fotky

Hvězda kontroverzního erotického filmu Padesát odstínů šedi, Jamie Dornan, je mnohými ženami považován za sexsymbol. On sám se však cítí úplně jinak. Pro roli Christiana Greye navíc nebyl osloven jako první.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 09. 2022 11:00

Padesát odstínů šedi: Nenápadná studentka anglické literatury Anastasia má připravit rozhovor s úspěšným podnikatelem Christianem Greyem. Brzy mezi nimi přeskočí jiskra. Grey ji však varuje, že se mu líbí poněkud neortodoxní věci. Anastasia ale není schopna jeho kouzlu odolat a brzy ho má ho plnou hlavu. Na film se můžete podívat dnes ve 22:25 na TV Nova.

Jamie Dornan byl modelem spodního prádla

Než se Jamie Dornan dostal k herectví, angažoval se v modelingu. Léta předváděl spodní prádlo pro značku Calvin Klein, pracoval však i pro módní domy Dior a Hugo Boss, díky čemuž se dostal do první ligy. Na internetu lze nalézt neuvěřitelnou spoustu jeho fotek, což nejvíce kvitují s povděkem jeho fanynky.

Zajímavé ale je, že sám Dornan to má trochu jinak, modeling ho vlastně ani moc nebavil. I když se může pyšnit dokonalou postavou, prý si pořád připadá jako hubený kluk ze střední školy. Kdo ho ale například viděl v thrilleru Pád s Gillian Anderson, kde si zahrál psychopata, rozhodně ho za vychrtlého středoškoláka nepovažoval.

Christiana Greye mohl hrát někdo jiný

Na hlavní mužskou roli v Padesáti odstínech šedi byl žhavým kandidátem drsňák Charlie Hunnam, kterého jsme mohli vidět kupříkladu v seriálu Zákon gangu. Proti jeho obsazení se strhla vlna nevole a lidé sepisovali petice proti jeho obsazení. Nejen z tohoto důvodu nakonec roli odmítl. Roli po jeho odstoupení získal Jamie: „Když oznámili, že to získal Charlie, ulevilo se mi. Říkal jsem si, že je to skvělé a že to pro něj nebude lehké, protože bude pod drobnohledem a ještě než ho uvidí a uslyší něco dělat, bude nenáviděn tolika lidmi, že byl pro tuto roli obsazen. Ve chvíli, kdy roli položil, naskočil jsem já, a také pocítil ten nenávistný hněv,“ uvedl pro GQ herec.

Na prvním castingu prošel, pak ho ale odvezli do Los Angeles, kde musel své schopnosti předvést na celodenním kurzu. Jakmile tvůrci zjistili, že si s Dakotou Johnson, představitelkou hlavní ženské role, rozumí opravdu dobře a funguje mezi nimi chemie, měl o práci do budoucna postaráno.

Po oznámení jeho jména ale zažil mnoho negativních reakcí na jeho obsazení. „Nechce se mi o tom moc mluvit, ale bojím se, že skončím jako John Lennon a jeden z bláznivých fanoušků mě na premiéře zabije, protože mnoho lidí je naštvaných, že jsem tuto roli dostal,“ uvedl tehdy také v rozhovoru.

Soukromý život Jamieho Dornana

V současnosti je Jamie Dornan ženatý se zpěvačkou a skladatelkou Amelií Warner, s níž má tři dcery. Předtím byla jeho partnerkou Keira Knightley (Piráti z Karibiku). Chodili spolu mezi roky 2003 až 2005. Vztah prý ukončil bulvár. Nedopřáli jim ani chvilku soukromí. Vzhledem k tomu, že je nyní ale šťastný táta od rodiny, jistě to už nebere nikterak tragicky.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Jamie Dornan 

Cinemablend.com: Meet Jamie Dornan: 10 Facts About The Fifty Shades of Grey Star  

Youtube British GQ

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články