Bio mrkvový krém s červenou čočkou: Příjemně teplá večeře do nepřívětivých dnů

Bio mrkvový krém s červenou čočkou: Příjemně teplá večeře do nepřívětivých dnů
Zdroj: Albert

Podzimní chladné večery se nezadržitelně blíží a s nimi i potřeba dát si občas něco příjemně teplého do žaludku. Bio mrkvový krém s červenou čočkou by mohl být tím správným řešením.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 09. 2021 09:00

Příprava této polévky vám nezabere více než 45 minut a zvládne ji i začátečník. Krom toho, že příjemně zahřeje, dodá vašemu tělu potřebné živiny. A když se hezky naservíruje, je i na co koukat.

Bio mrkvový krém s červenou čočkou

Na 4 porce budete potřebovat: 1 žlutou cibule NP Bio, 1 stroužek česneku NP Bio, 5 mrkví NP Bio, 2 lžíce olivového oleje NP Bio, ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky římského kmínu, sůl, 1 zeleninový bujón NP Bio, 1 bramboru pozdní NP Bio, 500 g červené čočky loupané NP Bio, 4 vejce NP Bio, pepř, 1 citron NP Bio, 2 snítky čerstvé hladkolisté petržele, 1 zakysanou smetana NP Bio

Příprava: Oloupejte cibuli, česnek i mrkev a na olivovém oleji opečte společně s kurkumou a římským kmínem. Opékejte do zlatavě hnědé barvy a koření nechte rozvonět. Poté trochu osolte a zalijte zeleninovým vývarem připraveným z bio bujónu.

Přidejte velmi najemno nakrájenou bramboru a vařte, dokud nebudou všechny suroviny měkké. Pak horkou polévku mixujte dohladka a nechte odpočinout.

V druhém hrnci uvařte podle návodu červenou čočku a přidejte ji do polévky. Můžete znovu mixovat. Záleží na tom, zda máte rádi polévky spíše hladké, nebo se strukturou. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo.

Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s nasekanou petrželkou, lžící zakysané smetany a rozpůleným uvařeným vejcem.

Zdroj receptu: Albert

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články